Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mit lehet tenni az ilyen...

Mit lehet tenni az ilyen szomszédokkal?

Figyelt kérdés

Első emeleten lakunk, az összes ablak nyitva van a nagy meleg miatt, persze éjszaka is. Este 10 után nem lehet hallani a tv-t, mert az összes pletykás szomszéd itt ül az ablakom alatt levő padon, és itt pletykálkodnak hajnalig. Egyrészt elviselhetetlen, hogy hajnali 2kor még mindig azt hallom, hogy a 3. emeleten lévő XY-t rendőrautóból látták kiszállni (rokon hozta haza), és hogy a másik lépiben lakó ZR késett 2 napot a közös költség befizetésével. Emellett azt hallom, hogy minket, főként engem szidnak, mert a kutyáim (2 kistestű kutyánk van) ugatnak és besz*rnak a lépcsőházba. Egyik az, hogy egész nap a kertben vannak, kifáradnak, csak aludni járnak haza, a másik az hogy mind2 szobatiszta. Ha esetleg volt is valami "baleset", az volt az első hogy feltakarítottam, és fertőtlenítővel felmostam. Pár hete az egyik pletykás k***a leb*szta anyámat, hogy én az ablakon dobálom ki a cigicsikket, a chipses zacskót, csokipapírt stb. Persze nem dohányzom, és ha csokit vagy chipset nassolok, azt sem az ablakon dobom ki (a házban lakó gyerekek, akik 8-12 évesek, hagyják ott) de mégis mindig engem gyanúsítanak meg mindennel. Többször szóltunk nekik, hogy szálljanak már le rólunk, semmi változás. Azt mondták feljelentenek minket a kutyák miatt ,habáraz alattunk lakók van hogy napokig itt hagyják a kutyájukat, aki egész éjjel ugat, de mikor valaki felkeresné őket hogy csináljanak valamit a kutyával, a kutya hirtelen "köddé válik", persze pár nappal később újra ugat. A költözés anyagi okok miatt lehetetlen.

Amikor pár napig a barátomnál aludtam, azt hitték az apám részegen összevert és kórházban vagyok. :S

2009. júl. 28. 11:57
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%

Öntsd le őket vízzel. Attól bajuk nem lesz, de nem fognak az ablakod alatt ülni, hogyha ezt megteszed két-három napot.

A pletykáról meg nem kell tudomást venni. Ez lenne a céljuk, hogy "bosszantsanak". Ne foglalkozz vele, mást nem tehetsz.

2009. júl. 28. 12:12
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Sőt, bosszantásból én ráadásul lemennék "beszállni" a pletykálkodáshoz. :D
2009. júl. 28. 12:13
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

Hát én tuti nyakon önteném őket egy hideg vödör hideg vízzel, mikor az ablakom alatt jártatják a szájukat. Jobb ötletem nekem sincs, bocsi, csak egyszerűen felháborítónak tartom az ilyen viselkedést.

A legjobb, ha kész tények elé állítod őket, mást sajnos nem lehet csinálni. Vannak ilyen megátalkodott vén p*csák, akiknek jobb szórakozásuk nincs ennél. Amúgy te is nyugodtan megmondhatod, hogy rágalmazásért is jelentettek már fel embereket...

2009. júl. 28. 12:14
 4/16 A kérdező kommentje:
Nem konkrétan az ablakom alatt, hanem a járda másik oldalán..de "ablakom alatt" vannak.. szóval értitek...
2009. júl. 28. 12:22
 5/16 anonim válasza:
100%

Szia! Egyesével "kapd el" őket: ha egyedül vannak, akkor állj oda, és kérdezd meg, hogy mi a f.sz bajuk van veled?! Mert ha nincsenek falkában, akkor a szájuk sem olyan nagy! Ha elmondják a problémát, akkor mond meg rá higgadtan a választ.

A vizes ötlet jó lett volna! :)

2009. júl. 28. 12:48
 6/16 anonim ***** válasza:
95%

Szerintem legrövidebb út az egyenes. Menj oda édesanyáddal, hogy benneteket ez zavar, és hogy hallod miről breszélnek, és kérd ki magadnak. A legjobb az lenne, ha egy-két lakót találnál magad mellé.

Valamint szólhatsz a közöz képviselőnek is, hogy szóljon rájuk.

Ha az egyenes út nem megy, akkor hívjatok rájuk rendőrt.

Hidd el ki fognak menni.

A rágalmazás pedig tényleg létezik, nincs joga alaptalanul vádaskodni.

Ha nem tudod őket leönteni, figyeld meg hol laknak, és nyugodtan csengess be hozzájuk reggel, valamikor nekik is kell aludni, verd fel őket.

2009. júl. 28. 12:49
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
Vagy egyik este ülj te ki a barátaiddal, és szidd őket.
2009. júl. 28. 12:51
 8/16 A kérdező kommentje:

Amikor próbáltunk velük beszélni, azt mondták hogy hazudok mert ők már este 8kor alszanak.. (csak nem alvajárók?)...

A közös képviselőt nem ismerjük, nem lakik ebben a körzetben...és a lakókat sem ismeri, és persze hogy nem egy 19 éves lánynak hinne hanem a rinyálós öregeknek.

2009. júl. 28. 12:53
 9/16 anonim válasza:
100%

Hát akkor szívem menjetek ki akkor, amikor ott jártatják a szájukat késő este / hajnalban és akkor beszéljetek velük!

Egy 19 éves lány meg már felnőtt ember, egy nő, ne hagyd, hogy bárki is lekezeljen! A becsengetés nagyon jó ötlet!!!! Vagy még egy megoldás: lesz@rni őket magasról! Mondjanak, amit akarnak! Úgyis tudja mindenki, hogy milyenek! Azt az ablakot meg csukd be, amelyik pont arra néz.

2009. júl. 28. 13:48
 10/16 A kérdező kommentje:

Éjfélkor menjek le pattogni nekik? Bár ennél rosszabb dolog nem történhet.

Az összes ablak 1 oldalra néz.

Beszéltünk a házmesterrel, azt mondta csukjuk be az összes ablakot és vegyünk légkondit, de erre nincs pénzünk.

2009. júl. 28. 14:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!