Van itt olyan aki diplomás és nem tudott elhelyzkedni, majd szakmunkát vállat?
Nem mindegy milyen diplomád van, és hol kaptad. Bécsben (TU) végeztem közlekedésmérnökként, és már a mesterképzés előtt kaptam szerződést.
Néhány diploma már semmit sem ér jóformán, helyette érdemesebb elvégezni tisztességesen egy keresett szakmát.
Mi mindketten így voltunk, mindketten elvállaltunk más munkát mellette pedig tanultunk nyelvet és kerestünk munkát.
Már mind a ketten "rendes" helyen dolgozunk, jó fizetését :-)
Kicsit élcelődő lesz a válaszom, de diplomásként nem vállalhatsz szakmunkát, mivel nincs rá képesítésed. Maximum betanított munkás lehetsz. És ha azt kívánja a szükség, akkor vállalnod kell. Minek tanultál, most meg csak naplopó vagy, ha azt vesszük. Mindannyiunknak nehéz a munka frontján, de meg kell ragadni, amit meg lehet, még ha az betanított munka is. Az első mondatot csak amiatt írtam, mert szakmunkásként sértőnek érzem a hozzáállásod, főként, mert te nem mehetsz asztalosnak vagy cukrásznak vagy kereskedőnek csak úgy, mert neked diplomád van...
Üdv: egy szakmunkás
Próbálj meg saját lábra állni!
Sokan panaszkodnak, hogy nincs munkájuk vagy rossz a fizetésük. Egyet nem értenek csak meg: mindenki annyit tud legfeljebb keresni, amennyit a munkája másoknak ér, amennyit segítségével a cég termelni tud.
Milyen diplomád vagy egyéb képesítésed van mellette? Van olyan ága ennek a szakmának, amivel képes lehetnél önállóan munkát vállalni? Tudsz esetleg olyat, akinek ez sikerült hasonló képesítéssel a környezetedből? Ha igen, akkor hajrá, vállalkozni kell, tapasztalatból mondom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!