Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » MIért utálják a budapestiek a...

MIért utálják a budapestiek a saját városukat?

Figyelt kérdés
Egy statisztika szerint Róma után Budapest utálja a legjobban saját városát. Ez miért van, hogy a budapestiek ennyire nem szeretik a fővárosukat?
2009. júl. 27. 07:45
 1/10 anonim ***** válasza:
41%

csodálod?

az emberek bunkó állatok, a város egy szemétdomb .. mi kell még ?

én speciel a budai részt elviselem, de pestre nem igen megyek át, csak ha már nagyon muszáj ....

2009. júl. 27. 08:03
 2/10 anonim ***** válasza:
41%
Buda tényleg nagyon szép, de pestet legszivesebben el is felejteném. Nem utálom a városomat, csak azokat a férgeket akik rontják a szép városunk képét.
2009. júl. 27. 08:09
 3/10 anonim ***** válasza:
67%

1.) Mert mocskos. Amúgy én nem utálom, nem tudnék máshol élni. De szívesen lemondanék egy-két 20-i tűzijátékról, ha annak árából rendesen kitakarítanák a várost. Illetve nem értem, ha ekkora a munkanélküliség, és ennyi hajléktalan van, segélyek helyett miért nem teremtenek közterület takarítói állásokat? És miért nem büntetik a kutyásokat, ha nem szedik fel a mellékterméket? És miért csak a dohányosokat üldözik, hogy rontják a levegőt? A sok szemét meg fekália sokkal ártalmasabb, betegséget terjeszt.

2) Mert morálisan mocskos. Szegénység és bűnözés van az utcákon.

2009. júl. 27. 09:19
 4/10 anonim ***** válasza:
Valószínűleg ugyanazért, mint a rómaiak. Zaj, szmog, por, szemét és bunkóság szokott lenni a fő panasz egy fővárosra. Egyébként a legtöbb országban az a helyzet, hogy a fővárosiak a legbunkóbbak. A nagyvárosok pedig rendszerint mindenhol szmogosak és zajosak, Budapesten azonban ez a helyzet különösen rossz, mert nem modern a közlekedés (kevesebb autó és több villamos/troli/metró kellene már rég) és kevés a zöldfelület.
2009. júl. 27. 15:05
 5/10 anonim ***** válasza:
32%
Mert egyszerűen élhetetlen, több európai főváros viszonylatában is. amint lesz lehetőségem, el is fogok költözni egy kisvárosba, valahova Ny. Dunántúlra, pedig Bp-en születtem, itt nőttem fel.
2009. júl. 27. 16:03
 6/10 anonim ***** válasza:
én nem pesti vagyok, de így is utálom...:D
2009. júl. 30. 04:27
 7/10 anonim válasza:

Nemcsak Budapestet utálom hanem egész Magyarországot.

Egy tetves cigányokkal teli város ahol az ember nem sétálhat el úgy a Moszkva téren vagy a MOM előtt hogy ne tartana attól, hogy esetleg 3 irtanivaló cigó körbeállja és elveszi a mobilod meg a pénzedet amiért keményen dolgoztál (vagy ajándékba kaptad, de a lényeg hogy a te tulajdonod).

És mostmár nem a nyóckerben garázdálkodnak mert ott figyelik őket rendesen, hanem átjönnek a 2. és 12. kerületbe rabolni.

Szóval igazándiból ezért utálom Budapestet, meg a rengeteg bunkó rosszindulatú zsugori magyar miatt.

B

2009. aug. 14. 01:39
 8/10 anonim ***** válasza:

Én vidéki vagyok, de nem szeretem a fővárost.

1. Zajos

2. Túl nagy. Borzasztó sok idő a közlekedés emiatt.

3. Szmog.

4. Az emberek felfogása sokkal inkább "jogunk van ahhoz, hogy valaki gondoskodjon rólunk, ez vagy az nekünk alapból jár" típusú, mint ott, ahol én lakom.

2009. aug. 14. 23:09
 9/10 anonim ***** válasza:
1.:Na meg a büdös kurv@ @nyádat te f@sz
2012. dec. 9. 11:33
 10/10 anonim ***** válasza:
A belvárost megértem hogy még a pestiek is utálják, az ugyanis nemigen szerethető. A külső részek sokkal nyugaisabbak, élhetőbbek, de ott sajnos jóval kevesebb is a munkalehetőség.
2013. nov. 22. 20:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!