Van esélyem így bármilyen munkaterületen elhelyezkedni?
22 éves vagyok, érettségi után nem tanultam tovább. Viszont angolul folyékonyan beszélek, németül közép szinten. Informatikában is jártas vagyok (anno emelt szinten érettségiztem), már több éve készítek weboldalakat (nem pénzért csak hobbiból), grafikai, kreatív feladatok az erősségeim.
Szerintetek érdemes így elkezdenem munkát keresni, vagy muszáj valami szakmát szereznem?
A mai világban nagyon nehéz munkát találni, még annak is aki tovább tanult, 2-3 diplomája van, több szakmája...
Fontos a papír. Ugyanakkor fontos a szakmai tapasztalat is.
A legnehezebb elhelyezkednie egy pályakezdőnek, mivel neki nincs tapasztalata. Kevés vállalat vállalja be a kezdőket, mert 'sok' időt igényel míg betanul. De van olyan is hogy pont a pályakezdőket veszik fel, mert nekik kevesebbet kell fizetni.
Hát én azt mondom, ha megteheted tanulj tovább. Szerezz szakmát, legyen papírod róla.
Ha van ismerősöd aki 'be tud nyomni' valahova, akkor nem feltétlen kell hogy szakmád legyen a weboldalkészítés. Szóval az ismeretségi kör nagyon sokat számít...
Ha nincs, úgy piszok nehéz munkát találni.
Azért próbáld meg. Küld el mindenhova az önéletrajzod, jelentkezz olyan helyere is, ahol a megadott feltételeknek nem felelsz meg. Sose lehet tudni. Hátha valami összejön!
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!