Az igazgatásszervező szakra lennék kíváncsi: érdemes ezt választani? Milyen emelt érettségi kell hozzá, és milyen munkaterületen tudnék elhelyezkedni? Bármilyen véleményre, tapasztalatra kíváncsi vagyok, ami a szakkal kapcsolatos
Én most nyáron diplomáztam ezen a szakon, a Corvinuson. Sajnos a felvételiről nem tudok Neked mit mondani, én pontduplázással jutottam be, 6 éve, levelezőre. (még nem volt bolognai rendszer akkor)
A képzés maga kemény, rengeteget kell tanulni, sok tárgyat cak magolni tudsz, mert jogszabályok, jogtöri, stb. De ha szereted ezt az irányt, akkor érdekes lesz :) Én imádtam a tantárgyaimat, nagyon érdekes volt számomra, csak baba és külföldi kiutazás miatt tolódott ki nekem ennyire.
Munkaterületet még nem tudok, még itthon vagyok babával, ezért még nem kezdtem neki a munkakeresésnek, de érdemes azért utána szakirányt továbbtanulnod, lehet pl. bűnügyi, rendészeti, stb. igazgatásszervező, illetve ami nekem elég szimpi és piacképes manapság: nemzetközi szakirány. Ezzel már EU-s intézményeknél el tudsz helyezkedni, ha beszélsz nyelvet.
Ha a nyelvekben jó vagy, érdemesebb nemzetközi igazgatásra menni.
Egy normális tanár meg csak a véleményét mondja el, nem lebeszél róla.
Tölts ki teszteket személyiségről, tanulási módszerekről, szakokról (akár a felvi.hu-n), nézd át a szóbajöhető szakok tanegységlistáját, nézz át pár jegyzetet (a neten sok fent van mindenféle szakról). Ezek után dönts a saját érdeklődésed és képességeid alapján.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!