Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért van ez így? Ti szerintet...

Miért van ez így? Ti szerintetek ez "jó"?

Figyelt kérdés

Előre hangsúlyozom, h nem provokálni szeretnék...csak felmerült bennem egy kérdés kapcsán, mikor is az volt, h terhes anyuka kérdezte, h hogyan készüljön a szülésre, és vki leírta, hogy így meg úgy...És tegyen a fagyasztóba ételeket....

Hát én ezen ki tudok akadni, ne haragudjatok, lehet rosszul vagyok bekötve...Nem ez az első, ahol olvasom....

De én pl. konkrétan sosem nem is gondoltam ilyenre, még a 2. terhességemnél se...

No és a másik. Hát milyen férfi az, aki egy valamirevaló pörköltet vagy paprikáskrumplit nem tud összedobni? Még majd külön fagyasztózzak kajákat, h legyen mit ennie a családomnak, éhen ne haljanak, míg 3 napig a kórházban vagyok?...ohó, persze, van olaj, meg minden hozzávaló, két kis kezecskéje, otthon van, min. egy sajtostésztát tud főzni!!:)) Vagy ha tegyük fel nincs otthon, akkor rokon van helyette, hát csak nem férfi, akkor vagy az anyós vagy az anyukája az illetőnek...

2012. aug. 12. 16:31
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Nekem eszembe sem jutott fagyasztóba kaját rakni.Végül mi 10 napig voltunk kórházban,de a férjem nem halt éhen.szülők úgyis föztek.de nem veszett volna el egyedül sem.

Erre egy példát tudok írni:Anyukám kórházba került és apukámnak minden este meló után amikor megfőztem vittem a kaját és közben ő is főzött.A végén annyi kajájuk volt,hogy amikor anyu hazajött még akkor is azt ették XD

2012. aug. 12. 21:23
 12/18 anonim válasza:
oh nálunk is a teafőzés, esetleg zacskós leves a szint. én pontosan tudom, hogy ha kórházban leszek, pizzát fognak enni minden nap a naggyal :DD
2012. aug. 12. 21:31
 13/18 anonim ***** válasza:

Nálunk nem halna éhen a férjem, igazából nála fizikailag volt lehetetlen a főzés. Reggel bejött hozzám, hogy kell-e valami, ment dolgozni, délután megszerezte amit kell, aztán megint be hozzánk. Utána még hazaautózott, esetleg indított egy mosást, összepakolt maga után, de főzőcskézni nem állt neki. Meleg ételt evett a munkahelyén, otthon hideget.

Véletlenül volt befagyasztva pörkölt, akkor viszont nagyon jól jött, amikor hazamentünk, mert mire végre otthon voltunk, mind a ketten farkaséhesen, legalább volt mihez nyúlni.

Ha valakit megnyugtat és van energiája még az utolsó napokban pluszban főzni, lelke rajta, tegye. Van, aki meg annak is örül, ha a napi dolgokat is el tudja intézni nagy pocakkal.

2012. aug. 12. 21:39
 14/18 anonim válasza:
100%
Milyen férfi az,aki nem tud összedobni paprikás krumplit,pörköltet?Számomra tökéletes,és a FÉRJEM!Ezzel szembe szakember még nem dolgozott a házunkon,mert mindent megcsinál(most éppen ablakcsere,falazás,burkolás,tapétázás,villanyszerelés zajlik,mert 2 hónap múlva költözünk az új házunkba).A gyerekek játszóteréről,és a kertről nem is beszélve...és emellett dolgozik(maszek,víz-gáz-közp.fűtés és klíma szerelő).Anyósom sajnos már meghalt-nagyon fiatalon-az én anyukám pedig most apukámat pesztrálja(bent a kórházban),aki 3 héttel ezelőtt leesett a padlásról(fejre),élet-halál között volt 2 hétig,és most kezd újra eszmélni a világra...mellesleg a 34. hetet kezdem a 3. gyerekkel.És nem mellesleg maximálisan optimista ember vagyok,a sok nehézség,probléma ellenére is.
2012. aug. 12. 21:50
 15/18 anonim válasza:
A 14. vagyok.Ennek ellenére sem pakolom tele a fagyasztót,és biztos vagyok benne,hogy sem Ő,sem a gyerekek nem fognak éhezni amíg a kórházban leszek.De főzni azt nem fog(és Ő nem is tud,ez van!).
2012. aug. 12. 21:53
 16/18 anonim ***** válasza:

Nekem a párom szakács, de nem csak emiatt nem pakoltam tele a fagyasztót kajával amikor szülni mentem.

Szülés előtt 1-2 nappal takarítottam stb. hogy rend legyen, mikor kijövünk a kórházból.Azt hiszem felnőtt életképes emberekről beszélünk, max eszik tojásrántottát. Vagy vesz kínait vagy mindenki közelében van valami kajálda, kifőzde ahol párszáz forintért lehet venni meleg ételt.

Szülés előtt hadd ne az legyen a legnagyobb gondom, hogy napokra előre főzzek...ennél hadd legyen önzőbb :))

2012. aug. 13. 09:53
 17/18 A kérdező kommentje:

Vhogy én is ezt érzem, 16-os válaszoló! :)

És a 21. században, amikor már a nők szinte minden területen megmutatták, h ugyanolyan jók lehetnek mint a férfiak, akkor pont a családban legyen "hierarchia" meg ez a ffimunka-nőimunka "szerepkör"? :) Az én férjem is porzsívóz (nem helyettem, és állandóan, míg én lógatom a lábam!), szerel, barkácsol.

Én is mint írtam kitakarítottam még a lakást, ellenőriztem, h minden babaruha megvan-e , pár nappal a kiírás előtt még bevásároltam, ....de kész,ennyi.És megoldotta a kaját, külső segítség nélkül is....

Tanulság: Nem vagyunk egyformák....és a férjeink se :)

2012. aug. 13. 13:18
 18/18 anonim válasza:
100%

"No és a másik. Hát milyen férfi az, aki egy valamirevaló pörköltet vagy paprikáskrumplit nem tud összedobni? "

Kedves kérdező, gondolom a mondatodra ismersz. :))

Mindenki erre írta, hogy nem tud főzni a férje. De ha jól értelmeztem a dolgokat, akkor mindenkipárja remekül megoldotta a dolgot. Akkor mi is a probléma?

Én sem főztem tele a fagyót, de ő sem főzött magára. Nem is tud, nem is akar, nem is várom el tőle. Mikor a 2. gyerekkel voltam kórházban akkor is megoldotta, segítség nélkül, mert nem jöttek egyből nagyszülők, rokonok, mert messze laknak, én meg nem akartam tumultust a kórházban. Ellátta a lányunkat, de nem főzött. Ezért nem fogom elharapni a torkát és nem semmirekellő ember,csak azért mert nem tud rántottát sütni, vagy lecsót főzni. Minden mást megcsinál, többek között eltart bennünket, nem is rosszul, gürizik megállás nélkül, és én így szeretem.

És jól írtad ahány vagyunk, annyi félék is, nem minden férfi állja meg a helyét a konyhában, de Te pl ki tudsz cserélni egy zárat? Én is írhatnám, hogy milyen egy nő az aki..... Mert pl én tudok zárat cserélni és még csak köze sincs a szakmámhoz. :))

2012. aug. 13. 14:22
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!