Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért van ez így? Ti szerintet...

Miért van ez így? Ti szerintetek ez "jó"?

Figyelt kérdés

Előre hangsúlyozom, h nem provokálni szeretnék...csak felmerült bennem egy kérdés kapcsán, mikor is az volt, h terhes anyuka kérdezte, h hogyan készüljön a szülésre, és vki leírta, hogy így meg úgy...És tegyen a fagyasztóba ételeket....

Hát én ezen ki tudok akadni, ne haragudjatok, lehet rosszul vagyok bekötve...Nem ez az első, ahol olvasom....

De én pl. konkrétan sosem nem is gondoltam ilyenre, még a 2. terhességemnél se...

No és a másik. Hát milyen férfi az, aki egy valamirevaló pörköltet vagy paprikáskrumplit nem tud összedobni? Még majd külön fagyasztózzak kajákat, h legyen mit ennie a családomnak, éhen ne haljanak, míg 3 napig a kórházban vagyok?...ohó, persze, van olaj, meg minden hozzávaló, két kis kezecskéje, otthon van, min. egy sajtostésztát tud főzni!!:)) Vagy ha tegyük fel nincs otthon, akkor rokon van helyette, hát csak nem férfi, akkor vagy az anyós vagy az anyukája az illetőnek...

2012. aug. 12. 16:31
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
64%
Az én férjemnek a vajas kenyér a legbonyolultabb dolog, amit össze tud dobni. Amíg szültem, mirelit pizzát ettek a kisfiammal. Van ilyen. Én pl. nem tudok becsavarni egy villanykörtét.
2012. aug. 12. 16:38
 2/18 anonim ***** válasza:
75%
Visszakérdeznék: milyen nő/anya nem képes gondoskodni ily módon a családjáról, ilyen helyzetben? Nincs abban semmi, ha egy férfi nem tud főzni. Én meg nem tudok mosógépet szerelni. Nekem nem esik nehezemre előre gondoskodni a családomról. Ìgy neveltek.
2012. aug. 12. 16:42
 3/18 A kérdező kommentje:

Nemár...Akkor rendelt volna inkább pizzát, igen kicsik és kevesek ezek a mélyhűtöttek....:D

Én, komolyan mondom, egyszer odaállítottam magam mellé, és megmutattam, hogy kell pl. bolonyait csinálni. Ha nagyon rá lenne szorulva, meg tudná csinálni...de mondjuk őneki egy lecsó sem okoz gondot pl....:)

2012. aug. 12. 16:43
 4/18 A kérdező kommentje:
Nekem a gondokodás nem egyelő azzal, h itthagyok mindent készen, h még egy poharat se kelljen levennie, az is oda legyen készítve... Gondokosdtam arról, h rend volt, tisztaság mikor itthagytam a lakást, hogy el volt pakolva minden babaruha (megmutogattam, h miket kell majd behoznia), elmondtam h milyen hőfokon mit szoktam mosni , melyik programon (ja , mert mosott is ám!!) stb.
2012. aug. 12. 16:47
 5/18 anonim válasza:

Az én férjem nem halna éhen egyedül sem, meg tud csinálni alapvető ételeket. De amikor én bent voltam, akkor nem főzött magára. Meg eleve, minek? Vett valahol kaját nap közben, vagy evett melóban. Én nem főztem előre semmit, nem láttam értelmét.

De: van olyan férfi, aki ezt igényli, és ha a feleségnek nem okoz gondot, akkor miért ne csinálná meg? Elvégre egy pár, segítik egymást.

2012. aug. 12. 16:47
 6/18 A kérdező kommentje:
Egyébként merem gondolni, h Ti csak azt hiszitek, h nem tudna pl. egy lecsót összedobni..A férfiak meg ezt "kihasználják"...Mit gondoltok, miért van annyi férfi szakács? És egy nő nem lehet pl. ügyvéd, bíró, nőgyógyász...bármi, ami "férfias" munka?:)
2012. aug. 12. 16:51
 7/18 anonim ***** válasza:

Első vagyok.

Jó, akkor igazad van: minden bizonnyal meg tudná csinálni, de nem akarja. Én is át tudnám húzni az ágyat, meg ki tudnám pucolni a madárkalitkát, nem csinálom, mert ez az ő feladata.

Nem baj az, ha egy férfi főz, apukám is nagyon ügyes, szoktunk recepteket is cserélni. :) A férjem nem. Ettől nem lesz kevesebb.

2012. aug. 12. 16:56
 8/18 anonim ***** válasza:
79%
Második vagyok. Én sem hagytam a páromnak fagyasztott kaját, nem erre gondoltam, hanem arra, hogy amikor a második babámat szülöm akkor hagyok otthon kaját mert nem szeretném hogy a lányom napokig pizzát egyen vagy ne adj isten anyósom főztjét :)
2012. aug. 12. 18:38
 9/18 anonim válasza:
Én szeretek gondoskodni a szeretteimről! Na meg én egy hétig voltam bent! Azt soha sem tudhatod sajnos előre, hogy meddig maradsz kórházban! Mondjuk én akkor is főzök neki, ha a lányommal a szüleimhez megyünk hétvégére. Van aki ilyen van aki olyan. De ha rákényszerülne, tudna főzni. Volt, hogy várt vacsorával, amikor még nem voltunk házasok, nem is lett rossz. :-)
2012. aug. 12. 19:01
 10/18 anonim ***** válasza:
79%
Igen, én is érzek hasonlókat, amikor ilyet olvasok, főleg, amikor odáig jutnak, hogy anyuci/anyós képes odaköltözni, segíteni, mert apuka nem él meg egyedül, ha nem főznek, mosnak, vasalnak rá. LEhet, hogy nekem van állati szerencsém a párommal, nem tudom, de ilyesmi nálunk fel sem merül. Tökéletesen vezeti a háztartást, akkor is, ha nem vagyok itt. Amikor ketten vagyunk, akkor felezünk, gyorsan megvan minden. Szerintem nem arról van szó,h ogy nem tudná megcsinálni, csak kényelmesebb meg sem próbálni. Rátelepszünk anyucira vagy a feleségünkre, aki megcsinál mindent, mert ő gyorsabban, jobban meg tudja, plusz imádja mindenki, természetesen a párját, családját, hát akkor miért is ne? Szerintem ez önzés a férfi részéről. Igenis ki lehet nyitni a szakácskönyvet, vagy meg lehet nézni neten, két kattintás alatt egy egyszerűbb receptet, és nem utolsó naposként terhesen feltölteni a hűtőszekrényt, mert a párom életképtelen egyedül... szerintem az apaság azt jelenti, hogy valaki felnő. Nem csak nagyjából.
2012. aug. 12. 19:33
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!