Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hogyan változtassak ezeken az...

Hogyan változtassak ezeken az alapvető problémákon?

Figyelt kérdés

Kezdjük ott,hogy 16 éves lány vagyok.11.osztályba megyek most egy szakközépbe.A 9.osztály pokol volt,mert ahogy bementünk,elkezdtek rólam pletykálni a plázacicák,ráadásul olyan dolgot,aminek a legkevesebb alapja sem volt.Leginkább szerintem azért pletykáltak rólam,meg általánosba is ezért bántottak folyamatosan,mert látták rajtam,hogy nincs önbizalmam.A higiéniám megfelelő,néhány barátom is van.Sajnos az általános iskolás piszkálódások emléke a személyiségemre is rányomta a bélyeget,ugyanis nagyon érzékeny lettem,és minden apró beszóláson megsértődök.Persze nem hisztizek,mert nem vagyok hisztis típus,de nagyon rosszul esik.Olyankor látszik az arckifejezéseimen,hogy egy beszólás rosszul esett.Nem tudok színészkedni,nem tudom megjátszani,hogy "húú,de vidám vagyok",mikor nem is vagyok az.Nem fogadnak el olyannak,amilyen vagyok.Amikor valakinél érzem,hogy barátságosan mondd egy kritikát és nincs mögötte rosszindulatúság,akkor azokat a kritikákat elfogadom,és amin tudok,azon javítok.Ezek miatt semmiféle ellenszenvet nem is érzek senki iránt.De a legtöbb beszólás miatt úgy érzem,hogy csődtömegnek néznek a "menők",mert igen,az osztály elkezdett klikkesedni.Mindig olyan klikkekben vagyok,ahol általában stréberek,vagy szolidabb lányok vannak.Egy lánnyal nehezebben jövök ki a klikkemben,jobban kell vele vigyázni,nagyobb szabadságot kell neki adni.Figyelek minden kis apró rezzenésére,hogy mi nem jó neki.De ha véletlenül szóvá teszek valamit(én nem bunkó módon teszem,mert ezt sose kaptam visszajelzésnek),akkor besértődik és duzzog.Nem akarom őt elveszteni,remélem,hogy összejön,hogy mellette üljek 11.-ben.Rengeteg padtársam volt,aztán most 10.félévtől már nem ült mellettem senki..:( nagyon rossz volt egyedül.Tegnap este meg írt ez a barátnőm,hogy akkor harmadikától ki mellett ülök?Azt írtam neki,hogy a "terveim szerint melletted"..rákérdeztem,hogy ő ki mellett szeretne ülni..hát elmondta,hogy mellettem és nagyon örültem..csak most nem szeretném elszúrni vele is még a kapcsolatot..illetve másokkal szeretném feljavítani egy kicsit jobban!Hogyan tegyem mindezt,ha ilyen a személyiségem és nem tudok rendesen beilleszkedni?Miért nem tudok elbeszélgetni hosszan egy témáról?Mi kell ahhoz,hogy ez megváltozzon?Mert elszántság az van,de azt nem tudom,hogy ezeket hogyan kell véghez is vinni..

16/L

2012. aug. 5. 01:42
 1/6 anonim válasza:
100%
Az nagyon jó, ha van elszántságod , de ez a változás egy elég hosszú folyamat lesz. Először is meg kell tanulnod elereszteni a füled mellett minden sértést. Ugyanis azért sértegetnek, hogy reakciót váltsanak ki belőled, ezt nem szabad hagyni. Vagy csinálj úgy, mintha észre se vetted volna, mit mondtak, vagy egyszerűen mond, hogy: aha, de ezt úgy, hogy érezzék nem érdekel, mit mondanak. Az is egy jó módszer, hogy egyetértesz a sértéssel és még el is túlzod (pl: Sértő: -Hú, de ronda a fejed! Te: -Ja és mellette még dagadt is vagyok!). Másik fontos dolog, hogy legyen saját véleményed és ne félj kimondani mások előtt, ne érdekeljen, hogy mások, mit gondolnak, ez a TE életed, nem irányíthatják. Esetleg csináltass magadnak új frizurát és alakíts ki magadnak egy egyedi öltözködési stílust, hogy ne legyél átlagos. A kezdetben biztos sok rossz kritikát kapsz, de, mint mondtam ezeket meg kell tanulni kezelni, különben később csak még rosszabb lesz!
2012. aug. 5. 03:28
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm ezt a részletes,értelmes,mindenre kiterjedő választ!Egy dolgot azonban nem értek.Milyen jó származik nekem abból,hogyha én még el is túlzom a sértegetéseket?:S
2012. aug. 5. 21:19
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem lesz súlya, és éle a beszólásnak. Úgy tűnik, nem tudnak megbántani vele, és hiábavaló lesz.
2012. aug. 6. 03:56
 4/6 A kérdező kommentje:
Az lehet,de mindezt hogy fogom én kivitelezni?És még mit hogyan csináljak,hogy jobban megszeressenek?
2012. aug. 6. 09:52
 5/6 anonim válasza:
A kivitelezés akaraterő kérdése. A lényeg az, hogy te ne kezd el őket sértegetni, még akkor sem, ha ők bántanak, mert akkor látszani fog, hogy érdekel, mit mondanak. Ha pedig ők normálisan viszonyulnak hozzád, akkor te is legyél normális. Ahogy mondtam, ez egy hosszú folyamat lesz. Lefekvés előtt és felkelésnél mondogasd magadnak, hogy leszarod a véleményüket te vagy a jobb. Ez agykontroll. Egy idő után észreveszed, hogy nagyon könnyű lesz közömbösnek lenni hozzájuk. Ha látják rajtad, hogy leszarod a véleményüket egy idő után leállnak és elkezdenek minél többször normálisan viselkedni, akkor pedig te is úgy teszel. Ebből következik, hogy jobban meg is szeretnek.
2012. aug. 6. 16:36
 6/6 anonim válasza:
Ja és persze legyen saját stílusod, így egyedi leszel, és hidd el többen fogják keresni a társaságodat.
2012. aug. 6. 16:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!