Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Vállalnátok feketén munkát?...

Vállalnátok feketén munkát? Etikátlan dolognak tartjátok? Más országokban ugyanúgy állnak ehhez, mint Magyarországon?

Figyelt kérdés
2009. júl. 18. 09:47
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Az a helyzet ezzel, hogy nem kívánságműsor ez, megmondja a vállalkozó, hogy csak feketén foglalkoztat és ha jó akkor jó, ha nem akkor nem. Hiába akarsz te dolgozni nem feketén ha nem akar bejelenteni. Etika ide vagy oda, a mai világban mi az ami etikus? Más országokról nem nyilatkozok, nem ismerem az ottani feketemunkával kapcsolatos dolgokat.
2009. júl. 18. 09:52
 2/10 A kérdező kommentje:
És ha azt mondanád, hogy köszi, nem kérek ebből és próbálsz mást keresni? Hosszútávon neked is érdeked, hogy biztonsított legyél és beleszámítson a nyugdíjadba, ha már az etika nem motivál valakit.
2009. júl. 18. 09:55
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekem Németországban vannak ismerőseim.Ők nem értik,hogy egy vállalkozó hogyan tud feketén fizetni.Náluk mindenről számla kell,és a bankszámlán keresztül tudnak csak fizetni,Az adóhivatal ezt szigorúan ellenőrzi.Gondolom,a többi országban is így van.Csak nálunk tehetik meg a vállalkozók,hogy a jövedelmük javarészét eltitkolják és nem fizetnek utána adót.A melós pedig választhat,vagy dolgozik feketén vagy sehogy.Ezen a mentalitáson az adócsökkentés sem fog változtatni.
2009. júl. 18. 09:59
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Első válaszoló vagyok.

Ebben a mai világban nem repkednek a munkahelyek, és ha valakinek pénz kell, nem fog keresgélni hanem bevállalja mert különben éhen hal.

2009. júl. 18. 10:05
 5/10 anonim ***** válasza:
A többség számára Magyarországon ez tényleg nem etikai, hanem létkérdés. Egyébként meg kifizethetetlenül/kitermelhetetlenül magasak az adók és a járulékok. Az nem etikus, hogy ilyen terheket rónak a hazai vállalkozókra. A multik persze ezek alól kedvezményeket, meg sok milliárdos állami támogatásokat kapnak és könnyebben el tudják tüntetni a jövedelmeket. A munkavállaló részéről viszont tényleg tragédia ez a be nem jelentés, illetve a minimálbérre jelentés, mert nem lesz nyugdíja, rokkantnyugdíja, vagy ha lesz, az huszonvalahány ezer Ft. És ma százezrek, milliók élnek és dolgoznak így. Attól már önmagában összeomlik a társadalmi rend, ha ezek az emberek megöregszenek, és akkor majd vagy éhen halnak, vagy rabolnak, vagy az államnak kell őket eltartani.
2009. júl. 18. 21:13
 6/10 anonim ***** válasza:

Évek óta megbízási szerződéssel dolgozok.kb 20-23 ezret számolnak el havonta,de több,mint 100at keresek.

Hülye lennék otthagyni,mert nem dolgozok heti 20 órát.

Ha mégis otthagynám(etikai okokra hivatkozva) minimum 100an jelentkeznének,hogy örömmel vállalják.

2009. júl. 20. 21:12
 7/10 anonim válasza:

én sem igazán vagyok bejelentve, sőt a munkáltatómmal is annyi kapcsolatot tartok, h néha beszélek a képviselővel telefonon. Én megcsinálom mindig a munkámat, ők meg fizetnek, senki sem zaklatja a másikat, h dolgozz többet/fizess többet.

Diák vagyok, ez a meló pedig csak napi 2 óra egy nagy áruházban. Azért csinálom, mert havi olyan 25ezer ft-t keresek, és szeretem is ezt a munkát. Diákmunkával bejelentve nem lenne lehetőségem ilyen, vagy csak hasonló munkára sem!

2009. júl. 25. 09:24
 8/10 anonim ***** válasza:

Nincs nagyon más választásod, ha nem akarsz munkanélküli lenni. És ugye, családdal, hitelekkel az ember nem válogathat. Az egész rendszer sz@r, nem a munkavállalóktól etikátlan, hanem azoktól, akik ezt még nem reformálták meg. Sosem fogom megérteni, miért nem lehet ezt úgy rendbe tenni, hogy mindenkinek jó legyen. Ha a vállalkozókat nagyon keményen büntetnék ha nem adóznak rendesen - ÉS jutalmaznák, támogatnák, ha bejelentik a melósokat - ÉS természetesen az adóteher kifizethető lenne - akkor nem mentalitás, hanem józan ész alapján mindenki adózna. Ja, és ha nem azt látnánk minden nap, hogy "felettünk" ez történik! Hogy lehetne etikus magatartást várni az adózóktól, ha azt látod: keserves önsanyargatással kifizetett kis pénzedet elherdálják, ellopják.

Nyugdíjunk akkor sem lesz, ha rendesen adózunk, hisz hosszú távon a cél a magánnyugdíjpénztáras megoldás, az egészségügyről inkább ne beszéljünk. Ha csak egy kicsit azt látnánk, változnak dolgok az adónkból, akkor nagyobb lenne az esély arra, hogy az emberek fizetik. Így meg csak megy az egymásra mutogatás: a kormány szerint mi nem adózunk, ezért van bajban az ország, szerintünk meg nem jól költik a pénzünket, azért.

Ja, és akkor a duplán, triplán adóztatott dolgokról nem is beszéltem.

Az egész egy kabaré, de nem vicces. :(((

2009. júl. 26. 00:44
 9/10 anonim ***** válasza:
Persze, hogy vállalnék, de sajnos nincs ilyen lehetőségem. Miben különbözik, attól, hogy valaki 4 milliót keres havonta a semmire? Csak sajnos, a legtöbb aki feketén dolgozik különböző segélyeken él, amit megkap és nagyobb a bevétele, mint egy 8 órában dolgozó embernek.
2009. júl. 26. 08:35
 10/10 anonim ***** válasza:

Magyarországon tisztességes munkából nem lehet annyit keresni hogy házat építs pedig az kell. Ha mondjuk havonta 30 ezer forintot raksz félre akkor 30 éve múlva lesz 10.800.000 forintod amin már lehet lakást venni, de családi házat építeni 15 millió alatt nem nagyon lehet.

Marad a hitel, ha van egy párod akivel közösen vesztek fel akkor is 10-20 évig fizeted a törlesztőt, ha munkanélküli leszel és nem fizeted akkor a bank kilakoltat.

A kocsiról még nem is beszéltem.

Én ha elmegyek dolgozni akkor ha kell akkor feketén is fogok dolgozni egy ideig.

Ismerek olyat aki papíron 70 ezret keres, valójában meg akár fél milliót is egy hónapban. Nem is csoda hogy van háza, autója és még a családját is eltartja.

2010. ápr. 24. 14:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!