Vállalnátok feketén munkát? Etikátlan dolognak tartjátok? Más országokban ugyanúgy állnak ehhez, mint Magyarországon?
Első válaszoló vagyok.
Ebben a mai világban nem repkednek a munkahelyek, és ha valakinek pénz kell, nem fog keresgélni hanem bevállalja mert különben éhen hal.
Évek óta megbízási szerződéssel dolgozok.kb 20-23 ezret számolnak el havonta,de több,mint 100at keresek.
Hülye lennék otthagyni,mert nem dolgozok heti 20 órát.
Ha mégis otthagynám(etikai okokra hivatkozva) minimum 100an jelentkeznének,hogy örömmel vállalják.
én sem igazán vagyok bejelentve, sőt a munkáltatómmal is annyi kapcsolatot tartok, h néha beszélek a képviselővel telefonon. Én megcsinálom mindig a munkámat, ők meg fizetnek, senki sem zaklatja a másikat, h dolgozz többet/fizess többet.
Diák vagyok, ez a meló pedig csak napi 2 óra egy nagy áruházban. Azért csinálom, mert havi olyan 25ezer ft-t keresek, és szeretem is ezt a munkát. Diákmunkával bejelentve nem lenne lehetőségem ilyen, vagy csak hasonló munkára sem!
Nincs nagyon más választásod, ha nem akarsz munkanélküli lenni. És ugye, családdal, hitelekkel az ember nem válogathat. Az egész rendszer sz@r, nem a munkavállalóktól etikátlan, hanem azoktól, akik ezt még nem reformálták meg. Sosem fogom megérteni, miért nem lehet ezt úgy rendbe tenni, hogy mindenkinek jó legyen. Ha a vállalkozókat nagyon keményen büntetnék ha nem adóznak rendesen - ÉS jutalmaznák, támogatnák, ha bejelentik a melósokat - ÉS természetesen az adóteher kifizethető lenne - akkor nem mentalitás, hanem józan ész alapján mindenki adózna. Ja, és ha nem azt látnánk minden nap, hogy "felettünk" ez történik! Hogy lehetne etikus magatartást várni az adózóktól, ha azt látod: keserves önsanyargatással kifizetett kis pénzedet elherdálják, ellopják.
Nyugdíjunk akkor sem lesz, ha rendesen adózunk, hisz hosszú távon a cél a magánnyugdíjpénztáras megoldás, az egészségügyről inkább ne beszéljünk. Ha csak egy kicsit azt látnánk, változnak dolgok az adónkból, akkor nagyobb lenne az esély arra, hogy az emberek fizetik. Így meg csak megy az egymásra mutogatás: a kormány szerint mi nem adózunk, ezért van bajban az ország, szerintünk meg nem jól költik a pénzünket, azért.
Ja, és akkor a duplán, triplán adóztatott dolgokról nem is beszéltem.
Az egész egy kabaré, de nem vicces. :(((
Magyarországon tisztességes munkából nem lehet annyit keresni hogy házat építs pedig az kell. Ha mondjuk havonta 30 ezer forintot raksz félre akkor 30 éve múlva lesz 10.800.000 forintod amin már lehet lakást venni, de családi házat építeni 15 millió alatt nem nagyon lehet.
Marad a hitel, ha van egy párod akivel közösen vesztek fel akkor is 10-20 évig fizeted a törlesztőt, ha munkanélküli leszel és nem fizeted akkor a bank kilakoltat.
A kocsiról még nem is beszéltem.
Én ha elmegyek dolgozni akkor ha kell akkor feketén is fogok dolgozni egy ideig.
Ismerek olyat aki papíron 70 ezret keres, valójában meg akár fél milliót is egy hónapban. Nem is csoda hogy van háza, autója és még a családját is eltartja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!