Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Magyarorszagon (vagy a kornyez...

Tyler913 kérdése:

Magyarorszagon (vagy a kornyezo orszagokban) foglalkozik valaki komolyan blue nose pit-ek tenyesztesevel?

Figyelt kérdés
Mielott belemkotnenek: csak erdeklodes szintjen kerdezem.Mar van egy amstaffom,es lehet,hogy majd 1-2 ev mulva hoznek melle egy masik,hasonlo alkatu kutyat.Blue nose-t eddig csak kepen lattam,es nagyon tetszik.Kivancsi vagyok,van-e komoly tenyesztoje ennek a vervonalnak (szaporitok,harcoltatok kizarva).
2011. szept. 18. 13:51
 1/8 anonim ***** válasza:

magyarok, súlyhúzósok (csak súlyt húznak, tényleg!)

www.bullydozerkennel.hu

[link]

bár nem kifejezetten színre tenyésztenek, hanem teljesítményre, de náluk van az országban kék pit. más kennelben nincs.

2011. szept. 18. 16:53
 2/8 Akiteki ***** válasza:
Mivel vagy 15 éve rendeletileg betiltották a pitek tenyésztését, lehet, hogy ez az oka?
2011. szept. 18. 18:26
 3/8 A kérdező kommentje:

Kedves Akiteki!

1.A rendeletet mar feloldottak.

2.A rendelet ellenere is lehetett ember,aki komolyan tenyesztett "illegalban".

3.Irtam,hogy kornyezo orszag is jo.

Az elso valaszolonak koszonom szepen!

2011. szept. 18. 20:09
 4/8 Akiteki ***** válasza:

Tudom, hogy feloldották, de csak tavaly.

A komoly tenyésztés illegálisan pedig fából vaskarika.

Ezek szerint Te leszel az első komoly tenyésztő.

Sok sikert!

2011. szept. 18. 20:28
 5/8 anonim ***** válasza:

miért ne lehetett volna tiltás alatt minőségi tenyésztés?

nehezebb volt, mint legálisan, de azért közel sem lehetetlen :)

tekintve, hogy sem akkor, sem most nem volt MEOE által elfogadva a fajta, még e téren sem nehezedett a helyzetük. az amcsi törzskönyveket meg kiküldték tiltás alatt is, az ember magánpostájához senkinek semmi köze ;)

ha megnézed a két kennel sem tavaly szeptemberben kezdte, és mind lepapírozott kutyákkal dolgoznak.

2011. szept. 18. 20:44
 6/8 A kérdező kommentje:

pff

Alapbol a TK-s kutyak hive vagyok,a jelenlegi is az,de attol meg el tudom kepzelni,hogy valaki a tiltas idejen is hozott be minosegi kutyakat,es hivatalos TK hijan is megvoltak a kulonbozo vervonalak.Ugyanugy ahogy 100-150 eve is hivatalos papirok nelkul is felirtak a tenyesztok,kivel paroztattak,melyik kutyanak kik az osei,stb.Tehat elviekben lehetseges illegalban is stabil idegrendszeru,jo kutyakat kihozni.Ennyi.

2011. szept. 18. 20:44
 7/8 anonim ***** válasza:

mi a "hivatalos törzskönyv"?

a MEOE papír? az ugyanúgy nem állami, hivatalos szerv, ahogy az ADBA vagy az UKC sem... amik viszont a MEOE-val ellentétben kiállítanak pitnek is papírt.

szóval akkor mit is számít e téren, hogy tiltva volt a fajta vagy sem...?

2011. szept. 18. 22:00
 8/8 anonim ***** válasza:

Akiteki, az illegál tenyésztés alatt jobban megmérték azokat a kutyákat, mint bármelyik showtenyésztő a legál tenyésztése során a sajátjait.

Mert azok az illegál tenyésztett kutyák nem arra lettek tenyésztve hogy szépek legyenek és nem csak a ringet tudták körbefutni.

Szóval rohadtul nem tétel hogy tiltották vagy sem, attól még hogy egy fajta tilos, még vannak benne jó kutyák és akik tenyésztettek, ismerik egymást és meg tudták szervezni hogy megmérjék a kutyáikat.

2011. szept. 18. 22:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!