Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ha valaki alberletben el es...

Ha valaki alberletben el es nincs oda bejelentkezva, az hogy adja be ott a gyereket suliba?

Figyelt kérdés
A tulaj nem engedi, h bejelentkezzunk, ideiglenesen sem, a sulik meg korzetekre vannak osztva. Ilyenkor mi a teendo?
2012. júl. 31. 10:37
 1/8 anonim ***** válasza:
76%
másik albit kell keresni.
2012. júl. 31. 10:47
 2/8 anonim ***** válasza:
32%

Nem kell a tulaj külön engedélye a bejelentkezéshez. A tulaj azzal, hogy bérleti szerződést kötött hozzájárult ahhoz, hogy ott életvitelszerűen éljetek. Ennyi szükséges ahhoz, hogy tartózkodási helyet létesítsetek az adott címen. Nem több.

Bármennyire ügybuzgó az ügyintéző, a tartózkodási helyet létre kell hoznia. Ez nem opció, hanem törvényi kötelessége. Ha megtagadná, akkor tessék vele leíratni, hogy ő ezt megtagadta... Aztán majd a Közigazgatási Hivatal eldönti, hogy "jogosan" tagadott meg egy állampolgári bejelentést, avagy sem...

2012. júl. 31. 11:02
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
De bizony, kell a tulaj beleegyezése, sőt, aláírása is. Ha több tulaj van, mindnek kell a beleegyezése, és tulajdoni lapot is kell vinni!
2012. júl. 31. 11:07
 4/8 anonim ***** válasza:
De, kell a tulaj beleegyezése. Csak akkor adnak ki ideiglenes lakcímkártyát, ha az ember visz egy beleegyező nyilatkozatot a tulaj aláírásával.
2012. júl. 31. 11:14
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

ma 11:02-nek

Nem tudom honnan vetted hogy nem kell a tulajdonos beleegyezése..Ez nem igaz,mert kell. Ha nem kéne akkor bárki,bármelyik lakásba bejelentkezhet mindenféle következmény nélkül, elég ha a címet tudja..

Kedves kérdező. Kell a tulaj engedélye. Próbálj vele beszélni,hogy csak a gyereket jelentse be az iskola miatt. A legtöbb tulaj (én magam is) ezt megengedik.

Ha nem megy bele,akkor tényleg nincs más lehetőség,másik albérletet keresni.

2012. júl. 31. 11:18
 6/8 anonim válasza:
48%
Ez érdekes. Mi sógornőm lakásában élünk, de nincs bérleti szerződés meg semmi. Elmentem az okmányirodába, kértem papírt a bejelentkezéshez nekem is és kicsinek is (bölcsihez kellett), és adtak lakcímkártyát. Nem kérdezték kié a lakás meg semmit. Ez volt két és fél éve.
2012. júl. 31. 11:19
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Hát, akkor hanyag volt az ügyintéző. Nálunk még a tulajdoni lapot is kérték, jött velünk a egyik tulaj is, a másiknak ott volt az aláírása, a harmadikat pedig nem tudja senki elérni, ezért ügyvédi papír kellett, hogy a 3. tulaj aláírását ne vegyék figyelembe. Sima tartózkodási hely bejelentésről volt szó.
2012. júl. 31. 11:26
 8/8 anonim ***** válasza:

Én annak idején a postán vettem lakcímbejelentő lapot, ehhez kellett a tulaj aláírása.

Persze ha nincs szerződés, feketén laktok ott, hogy ne kelljen adózni utánatok, akkor naná, hogy nem fogja megengedni, hogy papíron is ott lakjatok. Szerintem ez a probléma, kellene másik albérletet keresni, mert később is gond lehet, pl. orvosnál.

2012. júl. 31. 11:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!