Ha valaki alberletben el es nincs oda bejelentkezva, az hogy adja be ott a gyereket suliba?
Nem kell a tulaj külön engedélye a bejelentkezéshez. A tulaj azzal, hogy bérleti szerződést kötött hozzájárult ahhoz, hogy ott életvitelszerűen éljetek. Ennyi szükséges ahhoz, hogy tartózkodási helyet létesítsetek az adott címen. Nem több.
Bármennyire ügybuzgó az ügyintéző, a tartózkodási helyet létre kell hoznia. Ez nem opció, hanem törvényi kötelessége. Ha megtagadná, akkor tessék vele leíratni, hogy ő ezt megtagadta... Aztán majd a Közigazgatási Hivatal eldönti, hogy "jogosan" tagadott meg egy állampolgári bejelentést, avagy sem...
ma 11:02-nek
Nem tudom honnan vetted hogy nem kell a tulajdonos beleegyezése..Ez nem igaz,mert kell. Ha nem kéne akkor bárki,bármelyik lakásba bejelentkezhet mindenféle következmény nélkül, elég ha a címet tudja..
Kedves kérdező. Kell a tulaj engedélye. Próbálj vele beszélni,hogy csak a gyereket jelentse be az iskola miatt. A legtöbb tulaj (én magam is) ezt megengedik.
Ha nem megy bele,akkor tényleg nincs más lehetőség,másik albérletet keresni.
Én annak idején a postán vettem lakcímbejelentő lapot, ehhez kellett a tulaj aláírása.
Persze ha nincs szerződés, feketén laktok ott, hogy ne kelljen adózni utánatok, akkor naná, hogy nem fogja megengedni, hogy papíron is ott lakjatok. Szerintem ez a probléma, kellene másik albérletet keresni, mert később is gond lehet, pl. orvosnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!