Miert nem orulnek annak a szulok, hogy 21 evesen mar szeretnek kulon elni (alberletben)?
Tobb mint 3 eve vagyunk egyutt a baratommal (o 27 eves) es juliusban szeretnenk osszekoltozni. Termeszetesen alberletrol lenne szo, mert meg eselyunk sincs sajat lakasra. A kettonk bevetele 180 000- 210 000 ft kozott alakul havonta tehat valoszinuleg ennyi penzbol meg fogunk tudni elni.
A szuloktol meg egy jo vagy eppen biztato szot nem hallottam ezzel kapcsolatban. Folyton csak azt mondjak, hogy ehen fogunk halni, nem ertik miert akarok szenvedni illetve miert akarok alberletbol alberletbe vandorolni. Mar ott tartottunk, hogy elmondtak azt is, hogy nem lesz munkam mert alberletben elek. A gyerekeimet se ovodaba, se iskolaba nem fogjak majd felvenni mert alberletben elunk...
Most tenyleg annyira borzalmas, hogy egy par alberletben kezdi a kozos eletet? Ok mindenaron azt akarjak, hogy vegyunk fel hitelt, de mi semmi esetre nem szeretnenk. Nektek mi a velemenyetek errol?
Én albérletben kezdtem. Aztán mikor kiszámoltam, hogy az albérlet annyi, mint a hitel törlesztője, vettem fel hitelt. Egyik sem volt rossz, mindkettőnek volt előnye és hátránya. Ez a ti közös döntésetek kell hogy legyen.
Azt meg ő sem gondolhatja komolyan, hogy emiatt nem lesz munkátok vagy a babát nem veszik fel bölcsibe/oviba....
Sok boldogságot nektek :-)
Engem is nehezen engedtek el a szüleim, azt mondták, ha a párom költöztetném hozzánk, ott tudnánk gyűjteni, mert ők egy fillért nem kérnének.
Nekünk ez nem kellett, albérletben élünk. Nehezen fogadják el a szüleid, hogy felnőtt vagy és önálló életre vágysz.
csak Mo-n veri mindenki adósságba magát, külföldön nem ciki az albérlet...
(igaz máshol a lakáshitel sem átverés meg uzsorakamat)
Csak nem akarnak elengedni téged, mert félnek, hogy kirepülsz a fészekből, ők meg akkor majd mit csinálnak ketten?
AMúgy én tuti a képükbe vágnám, hogyha ennyire aggasztja őket a jövőnk- mint hogy nem lesz munkátok meg stb, amiért csak albérlet- akkor igazán adhatnának valamennyit, hátha akkor tudnátok venni egy lakást....
Na ezután vagy fizetnek, és segítenek nektek, vagy legalább elhallgatnak!
Amúgy meg ne parázzatok, egy albérlettel semmivel se vagytok hátrányban, mintha saját lakásban!
Az nem borzalmas, hogy együtt akartok lenni, csak meglátásom szerint az nem tetszik a szülőnek, hogy albérletbe mentek, főleg, hogy jól is kerestek és simán tudnátok gyűjteni a pénzt a közös lakásra, míg az albérletnél meg csak kidobod a pénzt egy olyan lakásra ami nem a tied, személy szerint én is csak pénz kidobásnak látom, inkább ennyi pénzből fizetem a hitelt, de legalább a ház a sajátom.
Ja és, hogy ha mégis albérletbe akarsz gyereket szülni, ahhoz semmi köze, hogy egy gyereket felvesznek-e bölcsibe, oviba, csak akkor nem veszik fel ha egy adott helyen túljelentkezés van.
9: a kidobott penzt illetoen, ne felejtsd el, hogy hitel eseten mas penzet hasznalod amiert fizetsz (kamat), alberlet eseten mas lakasat hasznalod amiert fizetsz (lakber).
Mindketto "kidobott" penz az ablakon. Kerdes hogy melyik tobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!