Anyós nem ad kulcsot a lakáshoz! Mit csináljak?!
"És ha külön házunk lenne, akkor ugyanúgy nem adnánk senkinek se kulcsot, tehát akkor így most minek?"
Ha ismétlem, HA külön házatok lenne. De nincsen! Ez egy fedél alatt van anyóssal. Joga van oda bemenni, mert az ő háza. Tulajdonjoga van a párodnak? Nem tán örökölte vagy a nevére íratták? Mert ezek egyike sem azt jelenti, hogy ő építette, ő dolgozott meg érte, hanem készen a nevére került. Vagyis annyi jogosultsága nincs hozzá, mint az anyjának.
Tudom, hogy nincs, és amúgy após halála miatt lett egy hatod rész az övé, a többi 2 hatod a 2 tesójáé (akikre szintén fütyül az anyós), és a maradék 1/3 anyósé. Csak éppen kihasználja a jogát, és ez szerintem nem fair, főleg hogy tényleg csak veszekszik velünk egész nap, közbe meg mi sose ártunk neki.
És most mondjátok már meg őszintén, mért vagyunk mi kötelesek 20 évesen már saját házban lakni? Meg amúgy is honnan? Miből??
"Gondoljatok bele, képes arra, hogy minden nap feljárkál, és arról szónokol, hogy miért nem takarítok én minden nap, mekkora kosz van itt. Ti takarítanátok úgy naponta, hogy folyik az építkezés, és másnapra ugyanolyan retek lesz minden? Ennek most van értelme??"
Elhiszem, hogy szar. Én ezért nem költöznék a büdös életbe az anyósomhoz (pedig ő nem ilyen fajta!!!), még átmenetileg sem, nemhogy állandóra! Igazad van, egy átlag 20 évesnek nincs háza/lakása. Ha együtt él a párjával, vagy valamelyik szülőnél teszik, vagy - és ez a legjobb verzió - albérletben vannak, ahol senki nem szól bele, hogyan takarít, mikor mit csinál.
De te odamentél a készbe, jobb ha hozzászoksz az ilyen beszólásaihoz és húzásaihoz, mert megteheti és meg is fogja. Ilyen típus. Ilyennel őrültség összeköltözni. Az egy dolog, hogy kitalálta ezt a külön szintet, de nektek nem kötelező ott lakni. Még a párodnak sem, de neked aztán pláne nem. Ő adott lakhelyet, ha nem tetszik, csomagolj, mert ennél jobb nem lesz!
"És most mondjátok már meg őszintén, mért vagyunk mi kötelesek 20 évesen már saját házban lakni? Meg amúgy is honnan? Miből??"
Én hogy élek együtt a párommal huszonévesen? Albérletben. És kilátás sincs saját lakásra. De mivel én sosem alkudnék meg ilyen anyósos megoldással, inkább fizetek a lakás tulajának. Ez a verzió van, vagy a tiéd. Vagy normális szülőkkel együtt élni. Ha szerencséje van az embernek.
Hát ha anyós jobb, akkor mi a kérdés? Neked megéri kínlódni anyós mellett éveket, hogy könnyebben legyen saját lakás, akkor oké. De ne várd, hogy ő változzon, mert nem fog. Ha kibírod, minden elismerésem. Én inkább az albérletet választom.
De egyébként ha átépítik az emeletet, lehet, hogy véglegesre gondolták az ottléteteket. Sőt talán párod is így van ezzel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!