Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Anyós nem ad kulcsot a lakásho...

Anyós nem ad kulcsot a lakáshoz! Mit csináljak?!

Figyelt kérdés
Átépítés van, leválasztja a felső szintet, és az emeletnek már van egy külön ajtaja, és a párom elvitte mind3 kulcsot, mert ha anyós egyet megkaparintana, akkor nekünk végünk, oda a magánélet, stb. És most az uram kiment egy hétre Ausztriába, és magával vitte a kulcscsomóját, nekem pedig a főbejárati ajtóhoz nincs kulcsom, csak az emeletihez. Úgyhogy ha anyós nincs itthon, én nem tudok bemenni. Ma ahogy hazajöttem, megkértem anyóst, hogy adjon egy kulcsot, hogy lemásolhassam, erre azt mondja "Cserebere fogadom". Hát b@zmeg... Most mit csináljak?!

2012. júl. 30. 15:06
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
80%

Uram bocsá anyos helyébe én is ezt mondanám.

Amúgy csend el a kulcsot és másoltasd le

2012. júl. 30. 15:10
 2/19 anonim ***** válasza:
100%
Mi van? Ki épít át? Kinek a háza?
2012. júl. 30. 15:11
 3/19 anonim ***** válasza:
74%
Miért Rohamsisak a neved, az anyós miatt választottad?
2012. júl. 30. 15:11
 4/19 anonim ***** válasza:
82%
Szóval először ti csórtátok el a kulcsokat, most meg ő? Szép család. :D
2012. júl. 30. 15:12
 5/19 anonim ***** válasza:
Hát szerintem azért illene nekik is adni egy kulcsot, mert mégis csak ők kedveztek nektek. Miattuk nem kell saját házat venni (bár szerintem jobban járnátok azzal), van hol laknotok. Oké, hogy külön lakrész, de mi az, hogy ne tudjon bemenni a házába? És ha ti elmentek valahova, valamiért fontos felmenniük (nem húztad ki a vasalót, csőtörés), majd rátok várnak? Ez felelőtlenség!
2012. júl. 30. 15:15
 6/19 anonim ***** válasza:
89%

Mond, hogy visszaadod, ha a párod visszajött és addig odaadod a tiédet is. Ez a csere-bere fogadom. Nem örökbe kéred. Ha meg lemásolja a tiéteket akkor karácsonyra kérjetek új zárat.

Elnézést a következő megszólalásért, de elég gyerekagyu anyósod van. Nem jött rá, hogy csak magának köszönheti, hogy a fia nem akar kulcsot adni a lakáshoz, mert nem bízik benne? Miért menne be a házba, ha senki sincs otthon?

2012. júl. 30. 15:16
 7/19 anonim ***** válasza:
Mert gondolom az ő háza. Vagyis hát, a kérdésből igazán nem derül ki semmi. De valószínű, hogy a fiatalok az anyósék házát alakítják át és nem akarnak neki kulcsot adni. Azt nem is tudhatjuk, hogy igazából milyen az anyós.
2012. júl. 30. 15:19
 8/19 A kérdező kommentje:

Azért Rohamsisak a nevem, mert nem mindig akarom, hogy tudják a nememet (amúgy lány vagyok, nem homi).

Anyós építkezik, de a páromnak is van tulajdoni joga, meg amúgy is meg volt beszélve, hogy az emelet a miénk lesz. De anyós most be van kattanva, nem lehet vele értelmesen beszélni, semmi nem érdekli, és elég rosszul esik. Amúgy most épp fel sincs rakva a fenti ajtó, ott áll a falnak döntve, tehát akkor megy be, amikor akar. És ha külön házunk lenne, akkor ugyanúgy nem adnánk senkinek se kulcsot, tehát akkor így most minek?

Azért nincs saját házunk, mert még csak 20 év körül vagyunk, ennyi idősen még senkinek se szokott, nem ez a baj. Hanem hogy lent van egy ajtó, amin muszáj bemennem, hogy felmehessek a lépcsőn, és ahhoz nincs kulcsom. És nem akar adni. Viszont annyi erővel, ami meg neki a lenti privát külön ajtaja, ahhoz meg egyikünknek sincs kulcsa, úgyhogy ne kérje már el a miénket, nem?

2012. júl. 30. 15:21
 9/19 anonim ***** válasza:
Én meg azt mondom, ha olyan rossz az anyós, annyira nem tudnak élni tőle, akkor minek költöznek velük össze? (most nekem ne jöjjön senki a külön lakrésszel, az akkor is egy fedél alatt van!) Ha annyira rossz, nem anyóst kell kizárni a saját házából, hanem elhúzni szépen máshova, ott építkezni (nyilván nekik sem öröm, hogy fel van forgatva az egész ház a fiatalok miatt), és ott élni nyugalomban. Ha ennyire beleszól az életükbe, hiába lesznek külön emeleten. Majd bekopog napjában 20x, az a kis lépcsőzés nem lesz akadály. Elhiszem, hogy idegesítő, de erre egy kulcs nem fog megoldást kínálni. Megszoksz vagy megszöksz!
2012. júl. 30. 15:23
 10/19 anonim ***** válasza:
Az ő privát ajtajához, illetve ami mögötte van, ahhoz nektek semmi közötök. Örüljetek, hogy lakhattok a házában. Az, hogy a párodnak van tulajdon joga az csakis anyósodéknak köszönhető és nem a párodnak. Milyen dolog már, hogy nem adtok kulcsot a saját lakásához? Dirigáljatok majd a sajátotokban, most egyenlőre inkább köszönjétek meg hogy ott lakhattok!
2012. júl. 30. 15:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!