A franciák a britekkel vagy a németekkel vannak jobb viszonyban?
Én eddig úgy tudtam a németekkel, és a briteket nem igazán szeretik (lévén, hogy a nyelvük elveszi az elsőséget a franciától), de most olvastam, hogy egy francia újságban ezt írták az olimpiai megnyitó kapcsán:
"Hogyan lehet nem szeretni egy olyan országot, amely ennyi humorral, öniróniával és ünnepélyességgel mutatja be magát? Hogyan lehet nem szeretni egy olyan országot, amelynek királynője egy titkos ügynök társaságában, ejtőernyővel érkezik meg az Olimpiai Stadionba?"
+
Attól,hogy most van egy olimpia és mindenki a fellegekben jár,attól még nem változik az ég világon semmi.
Továbbá figyelembe véve a britek évszázados gyarmatosítási politikáját,melyek során nem voltak restek kiirtani a nem kívánt helybeli lakosokat akik ellenálltak.
A 100 éves háborúban pedig kegyetlenségük már-már legendás.
És az első koncentrációs tábor is a britek nevéhez fűződik.A búr háború idején ide internálták a búr telepeseket munkaszolgálatra.
Azonban a briteknek e mellett rengeteget is köszönhet a világ.
Tehát kissé felejtsd el a habos tortát és a rózsaszín fátyolt amit neked az olimpia hozott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!