Szerintetek is nagyon fel van fújva ez a rasszista dolog?
Ugye most zártak ki egy görög atlétanőt az olimpiáról, mert rasszista megjegyzést tett közzé a Twitteren.
Most komolyan, ezért? És azzal mi a baj, ha egy olyan párttal szimpatizál, amely jobboldali? A parlamentben benn van, legális, akkor miért kell úgy beállítani, mintha a világ legnagyobb bűne volna támogatni?
Voltak még ilyen esetek, amelyeket eléggé túlkapottnak látok. Pl. volt egy brit kisgyerek, aki megkérdezte fekete osztálytársát, hogy ő azért fekete, mert Afrikából jött. Kicsapták.
Jó példát tudok erre filmes körökből: Ments meg című sorozat.
Tűzoltókról szól. Az egyik beszól valamit, ami állítólag rasszista volt, és elküldik őket egy rasszizmus elleni tréningre, és végignézetnek velük egy rasszizmus ellenes videót. Olyan jelenetek vannak ebben a videóban, hogy egy teljesen jószándékú fehér barátságos srác odamegy egy kínaihoz és azt mondja neki: "ezért szeretek ide járni, mert maguknál mindig friss a hal". Erre a kínai felháborodik, hogy "mi az hogy maguknál?!".
Másik történet, ugyanaz a fehér srác, leül a fekete kollégája mellé és megkérdi: "na megyünk ma este egyet kosarazni?". Mire a fekete srác felháborodottan: "azért mert fekete vagyok azt hiszed hogy csak kosarazni járok?".
Szóval ebből is látható, hogy hihetetlen, hogy milyen b*romságokból csinálnak rasszizmust.
Visszatérve a filmre, végignézik a videót, és megkérdi tőlük az ott lévő megmondóember, hogy mi a tanulság? Erre az egyik: "Az, hogy csak egy fehér lehet rasszista? Ha valakit azért nem mentek ki egy égő házból, mert más a bőre színe akkor rángassák ide a v*lagamat!!"
Ez pedig válasz elég sok mindenre. Remélem világos mit akartam vele kifejezni. Az hogy szemétség, hogy kicsesztek szegény görög sportolóval.
Kérdező, még csak nem is az a baj, hogy nem veszik fel az itteni kultúrát, mert szerintem senki nem várná azt, hogy az egész emberiség egy homogén massza legyen, nyugodtan tartsák meg a saját szokásaikat, nyelvüket (mellette nyilván tanulják meg a befogadóország nyelvét is, nem is értem, hogy gondolják, hogy nem), stb. Szóval nem azt akarja senki, hogy felejtsék el, honnan jöttek, de tiszteljék meg azt az országot, amelyik befogadta őket, ne várják el azt, hogy ott mindenki hozzájuk fog igazodni. Ha otthon akarják magukat érezni egy másik országban, akkor fogadják el azt, ami ott van.
Elnézést, hogy ezt a példát pont a magyarokon szemléltetem, de erről van leginkább tapasztalatom. Volt egyszer, hogy kimentem egy nagyobb társasággal Angliába, ott akartunk munkát vállalni, de én korábban eljöttem, közbe jött valami, így én csak pár hetet voltam kint. Na, a lényeg, hogy a fiúk elég hamar kaptak is munkát, dolgoztak, stb. De közben teli torokból szidták a briteket, az egész országot, mindent. Hogy ezek milyen féreg egy nép, degeneráltak, primitívek, buták, stb. Kérem szépen, ez milyen hozzáállás? Nem kell mindenkit szeretni, de hogy van az, hogy ők ebben az országban munkát kaptak, sokkal jobb fizetéssel, mint amiről otthon valaha álmodhattak a 8 általános végzettségükkel, de közben az egész ország lakosságát, és magát az országot is valami szennynek tekintik? Hát akkor maradtak volna itthon, nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!