Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Rasszista dolog e cigányviccek...

Rasszista dolog e cigányvicceket olvasni/mesélni?

Figyelt kérdés
2012. jan. 29. 21:41
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Igen. Azonnal oszd szét 1 havi fizetésedet a legközelebbi cigánysoron és mondj el 3 miatyánkot.
2012. jan. 29. 21:54
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Akinek nem inge...
2012. jan. 29. 21:59
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Tudod ,mivel kezdődnek a cigány viccek?

Körbenézéssel.

2012. jan. 29. 22:16
 4/10 dikkmánöcsém válasza:
80%

igen, mivel minden cigányvicc rasszista. tehát ha te azt az adott dolgot viccesnek tartod, akkor egyet is értesz vele, tehát rasszista vagy.

mit csinálsz a cigánnyal ha elalszik?

-meggyújtod mégegyszer!

2012. jan. 29. 22:22
 5/10 anonim válasza:
100%
Cigány vagyok. Sose bánt, ha cigányos viccet hallok, vagy mesélnek nekem. Ha jó vicc, én is röhögök. Szerintem ez még nem rasszizmus a nem cigányok részéről.
2012. jan. 29. 22:51
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem sem rasszizmus.

A cigány ismerőseim között sem tűnt fel hogy bántaná őket.

Sőt tudod a cigány tudja a legjobb cigány vicceket a rendőr meg a legjobb rendőr vicceket!

2012. jan. 30. 06:38
 7/10 anonim ***** válasza:

Egyáltalám: vicceket mesélni már önmagában rasszista dolog!!!!:-) A Nyuszikával szemben is!!!:-)

Hová jutottunk..? Hogy jut eszébe valakinek ilyen marhaság?

2012. jan. 30. 08:39
 8/10 yuda ***** válasza:
41%
Kipróbálhatod magam igen könnyen: meséld el cigányoknak először és ha nevetnek rajta, akkor mondhatod bátran.
2012. jan. 30. 09:53
 9/10 anonim válasza:
ezt szerintem a tartalma határozza meg , de nem csak ebben a kategóriában ...
2012. febr. 1. 21:32
 10/10 anonim ***** válasza:

Nos: az "etnikai" viccek mindig egy-egy jellegzetes embercsoport mások (kívülállók) számára legmarkánsabban érzékelhető tulajdonságaira világítanak rá. A zsidó viccek legjobbjai egy nagy önismerettel bíró, magasan intellektuális beállítódású népcsoport, a zsidóság köreiben születnek: sokuk erősen fanyar és önkritikus.

A cigányság egészen más. Kivételes, egyéni esetektől eltekintve alulképzett, de rendkívül jellegzetes tulajdonságokat felmutató tömeg, amely - önreflexiós képesség hiányában - nem alkalmas önkritikus viccek "kitermelésére". Jellemvonásai azonban annyira karakteres módon negatívak, hogy a nem cigány társadalom - ha már hatékony eszközökkel nem élhet ellenük - legalább a viccel, a humor eszközével próbálja levezetni azt a feszültséget, amit keltenek. Melyek ezek a jellemvonások? A parazitizmusra, a mások munkás életének kihasználására való hajlam, az agresszivitás, hangoskodás, erőszakosság, primitív, de hatékony ravaszság, nemtörődömség (nem gondolás a holnapi nappal), a más tulajdonának, életének gátlástalanul "kezelése" - és egyebek. Az ún. "cigány viccek" ezekről szólnak. Szembetűnő tulajdonságokról, amelyeket a többségi társadalom tapasztalati tények alapján konvertál viccé. RASSZIZMUS-e tehát tényekről, tapasztalatokról viccet "gyártani", viccet mesélni?! Lehet-e RASSZISTA a tapasztalás és a tény?!!! Aki szerint igen, az egy társadalom stabilitása ellen dolgozik.

2012. febr. 2. 09:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!