Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ti elengednétek Nyíregyházáról...

Ti elengednétek Nyíregyházáról Budapestre a lányotokat (16éves), a vonatállomáson várná egy barátja, es 18:00 körül jönne haza?!

Figyelt kérdés

2012. júl. 25. 13:46
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
89%

Én 14 éves vagyok, de engem is elengedtek egyedül Pécsről Budapestre. Egy nagyon jó barátom éppen akkor jött haza repülővel. Az állomáson találkoztunk, elmentünk nézelődni és az esti vonattal értünk haza. Bőven volt már éjfél mire hazaértünk és mégse történt semmi.

14/L

2012. júl. 25. 14:17
 12/17 A kérdező kommentje:
Menni-e kell tanulni,és a barátját én nem annyira ismerem,de a lányom igen,már 3 éve.
2012. júl. 25. 14:51
 13/17 A kérdező kommentje:
És ő nem a szerelme,csak egy barát.
2012. júl. 25. 15:10
 14/17 anonim ***** válasza:
28%
Én meg űrhajós vagyok.
2012. júl. 25. 15:11
 15/17 anonim ***** válasza:
35%
Jót nevettem. 48%-os a válaszom, mert nem engedném el olyanhoz, olyannal, akit én nem ismerek, 16 évesen. A szülő felelőssége az, hogy ne essen baja a gyerekének és nem az, hogy jó fej legyen és haver. Arra vannak haverok. A fizikai épségére ki vigyáz, amikor épp haverkodunk? No comment. Ne félj, majd 99%-os lesz a válaszom arra a kérdésedre, hogyan és hol keresd, ha nem ért haza!
2012. júl. 25. 15:22
 16/17 anonim ***** válasza:
12%
Teljesen egyetértek az előző hozzá szòlóval. Nem lányon , nem a nevelésen múlnak a dolgok hanem azokon a kűlső hatásokon amiknek kitesszük magunkat vagy bárkit. Konkrétan én a lányt ilyen távoli helyre egyedül biztos nem engedem el.
2012. júl. 25. 22:34
 17/17 anonim ***** válasza:

Miért ne? Egy általa több éve jól ismert baráthoz, aki ott várja, egy helyfoglalásos intercity-vel (az utazóközönség ezáltal 1 fokkal jobb)? Főleg, hogy este 6-ra otthon van? Szinte pénzpocséklás, mert nem is lesz BP-n. Ha van lé retúr ICjegyre, meg képes végigülni azt a fél napot emiatt a vonaton (bő 7 órahossza), akkor sztem engedni kellene. Én ilyen idős koromban 2 haverommal felmentem BP-re (anyámnak azt mondtam, hogy osztálykirándulás :-), persze az csak 100klikk volt, és nem majd 300, meg én fiú vok, szal értem én az aggódást, de ez szinte bolondbiztos terv. :-)

Amúgy bármelyik városban érheti baj (ld. Pécs), akár Nyír1en is úgy, hogy nem tudsz rajta segíteni, mert nem lehetsz vele minden pillanatban. Azt is figyelembe kell venni, hogy az önállósodás is fontos (mondjuk, a te lányod, te ismered, hogy milyen), és ez egy elég jó alkalom lenne rá. És talán neked is az elengedésére... ;-)

Ha meg meg is bízol a lányodban, de esetleg szólsz a kallernek, hogy itt egy kislány, aki végig utazik, oszt nézzen már rá, hogy odaért-e, az meg még sztem meg is teszi. Telefonja meg tuti, hogy van már, ha vmi gondja lenne, meg a kontakt miatt.

2012. júl. 26. 14:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!