Ti mennyit adtok haza ha dolgoztok?
Anyuék nem fogadnak el pénzt tőlem, szerintük,inkább tegyem félre az új élet kezdéséhez.
De mivel Angliában élünk,és albérletben én szó nélkül beszállok a költségekbe.
Pl: Az egyik hónapban én fizetem a havi villanyszámlát ami általában 50-60 font. 1 hónapban egyszer én vásárolok be hétvégén,ilyenkor feltöltöm a mélyhűtőt. De amúgy ha nem fizetnék egy fillért sem akkor sem lenne gond,mert nem kérnek semmit..De jó érzés segíteni.
20/F
Amíg suli mellett dolgoztam, anyu semmit sem kért, de egy fillért sem költöttem belőle, és ő ezt díjazta.
Ment bankba, lekötve, szép kamattal.
Aztán mikor már élesben dolgoztam, szintén semmit, mert már nem laktam otthon, a pénznek lejárt a lekötési éve, kivettem, és albérletbe mentem. Anyu szintén díjazta, néha átjött segíteni is, de sosem kért pénzt, és én sem tőle.
3 év múlva megvettem a saját szoba konyhám, aztán lett vőlegényem, és most a közös családi házra gyűjtünk.
Semmit.Azt a párezer forintot,amit diákmunkával összetudok kaparni,magamra költöm.Nincs is emiatt bűntudatom.A tesóm nagyon nagy pénzeket keres,még sem ad haza semennyit.
De a szüleink nem várják el.
Én nem otthon élek, ezért nem adok haza konkrétan pénzt, de bevásárolni szoktam szüleimnek ha kéthavonta hazamegyek, ill., mivel nálunk is rossz anyagi helyzetek vannak, viszek haza jobb borokat, kávékat, kozmetikumokat amit Pesten egész jó áron veszek meg, ennek is nagyon örülnek a szüleim.
Mikor bátyám kb. fél évig otthon élt olyan 30-40 között adott haza, fűtésszámlától függően. Plusz azóta is ő tartja rendben és tankolja a kocsit (igaz a legtöbbet ő is használja)
Diák melóval megkeresett egész fizetésem hazaadom és ösztöndíjat, . . . Anya nevel kis korom óta egyedül Mérhetetlenül hálás vagyok, hogy "diplomát adott a kezembe", maximálisan gondoskodott rólam. Sosem kér, de tudom mennyire nagy szüksége van rá. Ketten vagyunk egy kis család-ketten vagyunk családfenntartók. Ha bármire szükségem van megveszem, ettől még megvan az "anyagi szabadságom".
Remélem ha már családom lesz és nem vele fogok élni támogatni tudom majd. Nem csak pénzzel, hanem házimunkával, nehezebb otthoni munka elvégzésével is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!