Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti mennyit adtok haza ha...

Ti mennyit adtok haza ha dolgoztok?

Figyelt kérdés
2012. júl. 3. 22:30
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
89%

Anyuék nem fogadnak el pénzt tőlem, szerintük,inkább tegyem félre az új élet kezdéséhez.

De mivel Angliában élünk,és albérletben én szó nélkül beszállok a költségekbe.

Pl: Az egyik hónapban én fizetem a havi villanyszámlát ami általában 50-60 font. 1 hónapban egyszer én vásárolok be hétvégén,ilyenkor feltöltöm a mélyhűtőt. De amúgy ha nem fizetnék egy fillért sem akkor sem lenne gond,mert nem kérnek semmit..De jó érzés segíteni.

20/F

2012. júl. 3. 22:36
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
30.000
2012. júl. 3. 22:44
 3/13 anonim ***** válasza:
74%

Amíg suli mellett dolgoztam, anyu semmit sem kért, de egy fillért sem költöttem belőle, és ő ezt díjazta.

Ment bankba, lekötve, szép kamattal.

Aztán mikor már élesben dolgoztam, szintén semmit, mert már nem laktam otthon, a pénznek lejárt a lekötési éve, kivettem, és albérletbe mentem. Anyu szintén díjazta, néha átjött segíteni is, de sosem kért pénzt, és én sem tőle.

3 év múlva megvettem a saját szoba konyhám, aztán lett vőlegényem, és most a közös családi házra gyűjtünk.

2012. júl. 3. 22:49
 4/13 anonim ***** válasza:
64%
Semennyit. Még csak 18 vagyok, nem keresek sokat, csak így nyárimunkával valamennyit, de zsebpénzt is rendszeresen kapok, meg szólinapra, karácsonyra stb. is elég sokat szoktam kapni, évi szinten több száz ezret úgy összességében "megkeresek". Anyu pont valamelyiknap találkozott itt egy kérdéssel, hogy a szülők a gyerekükkel bevásároltatnak élelmiszert az ajándékba kapott pénzéből és ki volt borulva rajta, meg azokon is fel szokott háborodni, mikor olvassa, hogy a fizetés 100%-át haza kell adnia a fiataloknak. Megnyugtatott, hogy neki eszébe sem jutna ilyen baromság, de még akkor sem fogadná el, ha önszántamból neki akarnám adni a pénzem. Persze a kölcsön más dolog, előfordult már, hogy kisegítettem őt, mikor bajban voltak apuval, de az utolsó forintig visszakaptam.
2012. júl. 3. 23:42
 5/13 A kérdező kommentje:
Nálunk sajnos az anyagiak eléggé rosszul működnek, nekem is volt kölcsönadott pénzem, amit sosem láttam többet. Persze még tanulok, de dolgozok így nyáron meg majd egyetem mellett, viszont folytom az 'eltartásom' a téma...
2012. júl. 3. 23:59
 6/13 anonim ***** válasza:
83%

Semmit.Azt a párezer forintot,amit diákmunkával összetudok kaparni,magamra költöm.Nincs is emiatt bűntudatom.A tesóm nagyon nagy pénzeket keres,még sem ad haza semennyit.

De a szüleink nem várják el.

2012. júl. 4. 03:16
 7/13 anonim ***** válasza:
67%
Az én párom mikor nem dolgoztam 100.000 adott haza kettönkre ugy hogy anyósomnak is volt egy 90ezer forintos fizetése!Na ez a szemétség!
2012. júl. 4. 08:10
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Én nem otthon élek, ezért nem adok haza konkrétan pénzt, de bevásárolni szoktam szüleimnek ha kéthavonta hazamegyek, ill., mivel nálunk is rossz anyagi helyzetek vannak, viszek haza jobb borokat, kávékat, kozmetikumokat amit Pesten egész jó áron veszek meg, ennek is nagyon örülnek a szüleim.

Mikor bátyám kb. fél évig otthon élt olyan 30-40 között adott haza, fűtésszámlától függően. Plusz azóta is ő tartja rendben és tankolja a kocsit (igaz a legtöbbet ő is használja)

2012. júl. 4. 12:37
 9/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Persze most még csak diák vagyok, de szerintem iskola mellett sem kerülöm el a bevásárlásokat és ilyesmik.
2012. júl. 5. 20:57
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Diák melóval megkeresett egész fizetésem hazaadom és ösztöndíjat, . . . Anya nevel kis korom óta egyedül Mérhetetlenül hálás vagyok, hogy "diplomát adott a kezembe", maximálisan gondoskodott rólam. Sosem kér, de tudom mennyire nagy szüksége van rá. Ketten vagyunk egy kis család-ketten vagyunk családfenntartók. Ha bármire szükségem van megveszem, ettől még megvan az "anyagi szabadságom".

Remélem ha már családom lesz és nem vele fogok élni támogatni tudom majd. Nem csak pénzzel, hanem házimunkával, nehezebb otthoni munka elvégzésével is.

2012. júl. 9. 22:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!