Hogyan tegyek jó benyomást az állásinterjún?
Két kisgyerekem van, talán ez is az oka annak, hogy nehézkesen megy az álláskeresés... :(
A férjem egy ismerőse most irodai munkára keres dolgozót, és mivel éppen én is munkát keresek ezért behívtak állásinterjúra. Még nem biztos, hogy felvesznek, de a protekció miatt egy kis előnnyel indulok. Nagyon szeretném ezt a munkát, de attól tartok el fogom szúrni. Mit tegyek, hogyan viselkedjek? Adjam csak önmagamat?
Igen, add önmagad, ez jó. Légy határozott, de ne "fellengzős", ne érezd nyeregben magad a protekció miatt. Azt szeretik, ha előtte utánanézel a cég profiljának, és ha erre terelődik a szó, akkor látják, hogy otthon vagy a témában, vagy ha hasonló munkakörben már dolgoztál valahol korábban, akkor mesélj a tapasztalataidról, hogy miért volt neked testhezálló az a munka, stb. Gondold végig előtte, hogy milyen jó tulajdonságaidat tudod kiemelni, pl. jól tudsz csapatban dolgozni, vagy jó a kommunikációs képességed, esetleg gyorsan tanulsz - ami fontos lehet a munka szempontjából. Zavarban ne légy, legyen meg a szemkontaktus, húzd ki magad, mosolyogj sokat.
Legyél csini, ne sminkeld agyon magad, semmi kirívó - de gondolom ezeket te is tudod. :)
Sok sikert!
Add önmagad, légy mosolygó, pozitív. Gondolj arra, hogy úgy is sikerülni fog, hiszen te vagy a legjobb ember. Ülj egyenes háttal, mindig húzd ki magad. Kézfogásnál ne legyen döglött hal a kezed. :)
Beszélj összefüggően.
Én egyre jobb vagyok, de még mindig nem sikerült semmit sem találni. :D No nem baj, nem adjuk fel!
Sok sikert!
Nagyon köszönöm a válaszokat!
Biztosan nem fogok fellengzősen viselkedni. :) Rettentően izgulok, de megpróbálok magabiztosan viselkedni és a legjobb formámat nyújtani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!