Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért ilyen lenézőek a pestiek...

Miért ilyen lenézőek a pestiek a "vidékiekkel" szemben?

Figyelt kérdés

Az egy dolog hogy mi vidéken élünk szerintük, ezzel már nem foglalkozok. De mindig amikor Pestről beszélnek olyan mintha az lenne a világmegváltás mindenki számára. És olyanokat írnak hogy:

"Akkor te biztos vidéken élsz..."

"Vidéken persze nincs olyan luxus mint Pesten!"

"Vidéken az óvszer is sz*rabb"

És ezek még a kulturáltabb válaszok voltak azok közül amiket láttam. Most úgy őszintén kérdezném a Budapesten élőktől:

Szerintetek Magyarország Budapestből és egy vidéknek nevezett területből áll?

2012. júl. 22. 17:40
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Csak a proletárok beszélnek így kérdező.Azok meg hát nem állnak szellemileg magas szinten.Érthető a primitívségük.
2012. júl. 22. 17:45
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

"Vidéken az óvszer is sz*rabb"

:DD

Nem kell ebbe beleélned magad, egy debreceni is simán mondja egy falusira hogy vidéki.

Ha meg nagyon lovagolja a témát egy pesti mond meg neki hogy New Yorkban sokkal jobb az óvszer, versenyezzen azzal ha tud.

2012. júl. 22. 17:50
 3/11 anonim ***** válasza:
93%
Ez csak itthon divat!
2012. júl. 22. 17:57
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Én Soproniként mondhatom a pestieknek hogy haha te forintba kapod a fizud?Haha , gáz vagy öregem.

Az Euro a menő.

Ezt eljátszottam egy budapestivel , meg sem tudott szólalni.Onnantól minden soproni bunkó meg sznob lett.

2012. júl. 22. 17:59
 5/11 anonim ***** válasza:
Ilyen az emberi természet sajnos: mindig az egyént dicsőíti! Ha csak 2 ember lenne a földön is próbálnának versenyezni egymással.
2012. júl. 22. 18:14
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Én pl. nem vagyok lenéző senkivel szemben, de azt utálom, ha "pestinek" titulálnak. Budapesten lakom, miért nem lehet kiírni, végigmondani a város nevét? Sátoraljaújhely, Hódmezővásárhely neve sokkal hosszabb... Amúgy vízfejű az ország, nagyon fővárosközpontú, ezért szállnak el sokan a lakosok közül. Sajnos sokkal több itt a lehetőség, jobban el kellene oszlania az országban, ez tény. Budapest sem kánaán, erre azért egy idő után szerintem mindenki rájön. Azt borzalmasnak tartom, hogy a kisebb településeken, falvakban szinte semmilyen esély nincs a felemelkedésre, gondolok itt munkára, oktatásra, mindenre, de ezzel már eltérek a témától.
2012. júl. 22. 19:17
 7/11 anonim ***** válasza:
Na végre egy fővárosban élő ember, aki értelemes! Hatoskánál a pont, teljesen igaza van!
2012. júl. 22. 22:15
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

A budapestiek tévednek, helyesen a borsodi emberek látják az országot! Íme:

[link]

:D

2012. júl. 22. 22:39
 9/11 A kérdező kommentje:

Jeee, akkor én egy paraszt vagyok aki traktorral jár! :D

És igen, hatosnak igaza van abban is hogy mi meg pestieknek hívjuk őket. Elnézést, lehet hogy ti is csak azért nem nevezitek a nevükön a városokat mert így egyszerűbb. Akkor egyezzünk meg abban hogy lesznek a pesti emberek meg a vidékiek. :D Így mégiscsak egyszerűbb!

2012. júl. 23. 17:33
 10/11 anonim ***** válasza:

8. Ezen nagyon jót röhögtem.:D

Amúgy én minden várost a nevén nevezek és Budapest is így, a nevén mondva hangzik szépen.

2012. júl. 26. 19:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.