Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mi a baj a vidékiekkel?

Mi a baj a vidékiekkel?

Figyelt kérdés

Nagyon összevesztem nyáron bnőm szüleivel: folyton előhozták h Mátészalka mennyivel "fainabb" (?) hely mint Bp, énmeg mondtam erre nekik h persze egy hétvégére évente lehet, de a lányuk se akar állandóan tavalyi filmeket nézni a moziban.

Aztán erre szó szerint azt üvöltötte az apja h "Mi itt asztartjuk, hogyha vidék nem lenne ti éhenhalnátok,szennyes naplopó drogosok!" (ráadásul a "t"-t teljesen ijesztően mondja, vhogy a szájpadlásáról pattintja elő)

Azóta nem beszéltünk ami elég para, de mi ez, vmi kisebbségi komplexus??

2009. szept. 2. 16:40
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
79%
Hát ne haragudj,de szerintem nem kellett volna ezt mondanod!Elég sértő!(És pesti vagyok egyébént)
2009. szept. 2. 16:46
 2/15 anonim ***** válasza:
75%

A "fain" azt jelenti, hogy jó. Legalább is ebben a jelentésben hallottam.

Amúgy te meg a tipikus fővárosi tahó típus vagy. Attól, hogy az mondják, hogy Budapesten kívül minden vidék, az nem igaz. Budapesten valóban több minden van, de attól a civilizáció nem kerülte el az ország többi részét, semmivel sem vagyunk lemaradva Budapest után (csak a tahóságban. mi még ismerjük a tiszteletet.).

A tudatlanságodnak és tahóságodnak köszönheted ezt. Kérj bocsánatot, és kész. Ebből azért nem kellene egy életrevaló hallgatásnak születnie.

Kisebbségi komplexus? Neked van minden ok nélkül nagy pofád.

2009. szept. 2. 16:52
 3/15 anonim ***** válasza:
86%

Ha vendég vagy, a házigazdának van igaza.

Mindegy Pest vagy vidék. Ha látogatóban vagy, ne mondd, hogy itt, ahol ők élnek, az 52-ből 51 hétvége szar!

Nincs komplexusuk, csak udvariatlan voltál. Ha hozzád jön, ő se szólja le Pestet a szüleidnek, ha azok halálra dicsérik. Vedd fel vele a kapcsolatot!Mintha mi sem történt volna. Ha még haragszik, akkor kérj bocsánatot. Nyegle voltál, azért üvöltött. Nem vetted észre.

Ne haragudj, talán Te pesti vagy. Engem sokszor bánt a pestiek agresszív és udvariatlan beszéde, amit ők észre sem vesznek, ez a megszokott stílus. Fikázós-agresszív. Ez ott "trendi"-nek tűnik, de vidéken egyszerűen bunkóság. Mindenkihez kedvesnek kell lenni, mindent dicsérni, megköszönni, tapintatosnak lenni.

Ha fiú vagy ötszörösen vonatkozik, hogy ne akarj jobb lenni(jobb helyen lakni, okosabbnak látszani) a nő apjánál. Főleg birtokon belül!

Egyébként a vidék fizeti a pestieknek a metróépítést, a gumi futópályát a Margitszigeten, az iszonyú BKV-t , miközben Pest egy kanyi vasat nem ad egyik kis szegény önkormányzatnak sem. Pedig mi is ellennénk ötpercenként járó buszokkal(5 óra helyett) meg díszkivilágításssal, meg stb.

Ha megbántassz valakit, Neked kell bocsánatot kérned.

Különben egyszerre vannak a mozibemutatók, Londonban úgy, mint Mátészalkán.

2009. szept. 2. 16:53
 4/15 anonim ***** válasza:
77%

:D

ezen jót nevettem.

hát, én is vidéki vok, de pesten élek most, ez jellemző a vidékiekre, hogy utálják a pestieket, mert azt hiszik, lenézik őket.

szerintem se mondj ilyeneket neki. mondd, hogy milyen koszos, büdös bp, és mennyire utálod a tömeget, de hát sajnos sokkal könnyebb munkát találni és jobban lehet keresni. akkor elfogad majd.:D

2009. szept. 2. 16:53
 5/15 anonim ***** válasza:
33%

Attól, hogy valaki házigazda, még nem ártana normálisan beszélni a vendéggel. Jó, nem kellett volna szidni Budapestet, de azért azt szerintem senki nem gondolja komolyan, hogy egy kamasz gyerek számára Mátészalka fainabb hely, mint Budapest. Kultúra, bulik, rendezvények terén is sokkal bővebb.

Az apja meg szerintem egy paraszt (a szó negatív értelmében), ha úgy gondolja, hogy a pestiek naplopó drogosok. A Kérdező sem mondta rájuk, hogy ők meg műveletlen parasztok.

"Mi itt asztartjuk, hogyha vidék nem lenne ti éhenhalnátok"

Vagy esetleg importálnánk mindent, mint most!

2009. szept. 2. 17:08
 6/15 anonim ***** válasza:
63%

Normálisan beszélt a vendéggel: dicsérte a helyet, ahol a vendég van.(nem az ő lakhelyét szapulta)

Csak a kisgyerek nyeglén válaszolgatott, persze, hogy ez egy felnőtt férfit felbőszít.(ja, a vidéki gyerekek még szokták tudni ki hány kiló, nem úgy beszél a lány apjával, mintha a pajtása lenne - lehet, hogy ez itt hiányzott)

Dicsérni és szeretni a helyet, nem udvariatlanság. Leszólni a másik nyelvjárását -mert én tudatlan vagyok, s nekem új - az viszont udvariatlanság.

Kedves kÉRDEZŐ! Nem vagy te véletlenül egy kis elkényeztetett egyke, aki kiskorától megszokta, hogy visszapofázik(bocs) a nagyoknak, s azt hiszi, hogy ez még most is jól áll? Mert az ilyen engem teljesen ki tud borítani. Ez nem vidék konfliktus, egyszerűen egy ifjú ember még (már?) nem tud viselkedni. Csak megtanul előbb-utóbb!

Mi a baj a T-vel? Te is furcsán beszélsz. Ráadásul furán is viselkedsz - mások számára.

Többet kéne utaznod! Persze, neked a szülővárosod tűnik a jobb helynek. De neki meg az övé! Ilyenekről EGYkorúakkal, EGYneműekkel kell vitázni a kocsmában!

Gyerek!

Kérlek, mindig légy udvarias a vendéglátóddal!

2009. szept. 2. 17:21
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

én zalába lakom de ugyanakkor vannak a mozibemutatók mint Budapesten.

enm tudom hány éves vagy,de a házigazdának igazat kell adni mégha tudod hogy nem így van.utána kidühöngheted megad de akkor neeeee!

2009. szept. 2. 17:29
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

Én is vidéki vagyok és én is kérdezhetném mi a baj a Pestiekkel? De inkább nem részletezem.... )

A papát valószínűleg negatívan érintette a Rákosi idejébe foganatosított rendelet amikor vidékről elvitték az élelmiszer(lesöpörték a padlást szó szerint),hogy ne haljanak éhen Pesten és azért beszél így.

Egyébkén az öreg úr általánosít mert a fiatalokról meg van a véleménye mert ugye nem mindenki naplopó és drogos aki Pesti. Feltételezem te nem vagy az valahogy meg kellene beszélni négyesbe az elhangzott félreértéseket.

2009. szept. 2. 17:41
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
Ki hol született és mit szokott meg,felesleges egymást szapulni! Nálunk arra szokták mondani,hogy a vidékiek nélkül Pesten éhen halnának hogy ha vidéken nem gazdálkodnának Pesten mit ennének. Nagyon sok városi aki itt született azt sem tudja mi az a kapa,hogy kell krumplit ültetni vagy hogy néz ki egy háziállat. De ez nem az ő hibájuk! Vidéki vagyok,és már 6éve Pesten lakom de még mindég nem szeretem. Csak a munka tart itt,amúgy szerintem koszos büdös(főleg a belváros). Itt tényleg több a lehetőség,de vidéken nincs ennyi kosz szemét bűz és nem állítanak meg úton útfélen kéregetők.
2009. szept. 2. 18:12
 10/15 anonim ***** válasza:
76%

"hogyha vidék nem lenne ti éhenhalnátok"

Azért ezen érdemes lenne elgondolkozni, nem mondott hülyeséget az öreg.

Amellett nem tudom mit sírsz hallod, kioktatod a saját birtokán a nálad idősebb férfit, és még neked áll följebb? Na látod, te azt mondtad h az előbbi dolog tipikus vidéki bunkóság. Amit te csinálsz az meg tipikus pesti bunkóság.

2009. szept. 2. 19:36
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!