Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mi a baj a vidékiekkel?

Mi a baj a vidékiekkel?

Figyelt kérdés

Nagyon összevesztem nyáron bnőm szüleivel: folyton előhozták h Mátészalka mennyivel "fainabb" (?) hely mint Bp, énmeg mondtam erre nekik h persze egy hétvégére évente lehet, de a lányuk se akar állandóan tavalyi filmeket nézni a moziban.

Aztán erre szó szerint azt üvöltötte az apja h "Mi itt asztartjuk, hogyha vidék nem lenne ti éhenhalnátok,szennyes naplopó drogosok!" (ráadásul a "t"-t teljesen ijesztően mondja, vhogy a szájpadlásáról pattintja elő)

Azóta nem beszéltünk ami elég para, de mi ez, vmi kisebbségi komplexus??

2009. szept. 2. 16:40
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
74%
Én Mint kamuti-bcsabai-győri, természetesen okosabbnak tartom magam a pestieknél. De bizony, ők meg magukat tartják okosabbnak. Nem a lányos háznál kell ezt megvitatni!!Különben mi van Pesten, ami itt nincs? Ha hiányzik(a kosz), egy s fél óra alatt ott vagyok. Addig te be sem érsz a kis kerületecskédből! Múltkor is egy órát gyalogoltam az éjjeli járatig! Itthon 20 perc alatt hazaérek éjjel, gyalog.
2009. szept. 2. 19:46
 12/15 anonim ***** válasza:
Én pesti vagyok. Nekem jó itt, nincs bajom a vidékiekkel, de biztos nem élnék ott. De ha nekik jó, hát tegyék! Nekem édesmindegy!
2009. szept. 2. 23:57
 13/15 anonim ***** válasza:
ez a vidék-pest téma már évek óta lerágott lemez. :)
2009. szept. 3. 01:51
 14/15 anonim ***** válasza:
44%
Szerintem semmivel sem vagy különb annál, akinek beszóltál, mert te a vidékieket épp úgy lenézed, mint ő a városiakat. Nem ez alapján kellene megkülönböztetni az embereket.
2009. szept. 3. 03:48
 15/15 anonim ***** válasza:
53%

Sose értettem, hogy valakit miért kell a születési helye alapján megítélni. Csak az teszi ezt, akinek más indoka nincs, hogy "többnek" érezze magát...

Ha a vidékiek parasztok egy pestinek (lehet az akár orvos, mérnök, vagy bármi más, aki szintén életében nem fogott kapanyelet a kezében), akkor ilyen alapon mit mondana egy londoni, new yorki, esetleg egy tokiói bármelyik magyarra?! Megsúgom, semmit se mondana, mert náluk nem dívik ez az alaptalan lenézés...

Meg akkor a legutolsó pesti hajléktalannak is jogában áll leparasztozni pl. egy debreceni bankigazgatót vagy kecskeméti gyógyszerészt!?

Hidd el nem az a tahó, aki Makkoshotykán lakik, hanem az, aki a szülői házban nem adja meg a párja édesapjának a kellő tiszteletet!

Az erős T-zés pedig egy beszédhiba, nem tájszólás, én is láttam már sok T-ző embert, igen, még pestit is...

2009. szept. 3. 11:09
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!