Mi a baj a vidékiekkel?
Nagyon összevesztem nyáron bnőm szüleivel: folyton előhozták h Mátészalka mennyivel "fainabb" (?) hely mint Bp, énmeg mondtam erre nekik h persze egy hétvégére évente lehet, de a lányuk se akar állandóan tavalyi filmeket nézni a moziban.
Aztán erre szó szerint azt üvöltötte az apja h "Mi itt asztartjuk, hogyha vidék nem lenne ti éhenhalnátok,szennyes naplopó drogosok!" (ráadásul a "t"-t teljesen ijesztően mondja, vhogy a szájpadlásáról pattintja elő)
Azóta nem beszéltünk ami elég para, de mi ez, vmi kisebbségi komplexus??
Sose értettem, hogy valakit miért kell a születési helye alapján megítélni. Csak az teszi ezt, akinek más indoka nincs, hogy "többnek" érezze magát...
Ha a vidékiek parasztok egy pestinek (lehet az akár orvos, mérnök, vagy bármi más, aki szintén életében nem fogott kapanyelet a kezében), akkor ilyen alapon mit mondana egy londoni, new yorki, esetleg egy tokiói bármelyik magyarra?! Megsúgom, semmit se mondana, mert náluk nem dívik ez az alaptalan lenézés...
Meg akkor a legutolsó pesti hajléktalannak is jogában áll leparasztozni pl. egy debreceni bankigazgatót vagy kecskeméti gyógyszerészt!?
Hidd el nem az a tahó, aki Makkoshotykán lakik, hanem az, aki a szülői házban nem adja meg a párja édesapjának a kellő tiszteletet!
Az erős T-zés pedig egy beszédhiba, nem tájszólás, én is láttam már sok T-ző embert, igen, még pestit is...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!