Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Rossz barátnő vagyok?

Rossz barátnő vagyok?

Figyelt kérdés

A legjobb barátnőimmel osztálytársak vagyunk.

A jegyeket komolyan veszem, de vannak olyan tantárgyak amiket nem szeretek, az annyira nem izgat.

Ha mondjuk nem úgy sikerül egy dolgozat, ahogy szerettem volna, de a bnőimnek meg jól sikerül, jobban mint az enyém, nem tudok örülni neki...

mert zavar hogy nekem nem sikerült jól! :(

Tehát mondjuk én kapok egy 3mast, vagy egy 4-est, a csajok meg 5öst, akkor én nem tudok örülni, szomorú vagyok! :(

Mit gondoltok rólam? Irigy lennék? Ennek ellenére szeretem a barátnőimet! És lelkiismeret-furdalásom is van, amikor ezt érzem! :(

2012. júl. 22. 12:16
1 2
 1/11 anonim válasza:
ennek nincs nagy jelentősége.. tanulj hogy te legyél a legjobb.
2012. júl. 22. 12:19
 2/11 anonim válasza:
Dehogy is! semmi ilyesmire ne gondolj, ezzel mindenki így van szerintem.. :D Hisz az 5ösnek jobban örülnél te is mint mondjuk a 4esnek vagy 3masnak.
2012. júl. 22. 12:19
 3/11 anonim ***** válasza:
ez szimpla verseny szitu. semmi köze a barátságotokhoz
2012. júl. 22. 12:30
 4/11 anonim ***** válasza:

Igen, irigy vagy - de ez a fajta irigység teljesen normális, sőt hasznos is, ha arra ösztökél hogy jobban dolgozz. Arra figyelj, hogy ne keserítse meg a mindennapokat, ne váljon gyűlöletté, ha valaki tartósan leköröz, mert akkor szenvedni fogsz. Gondolj arra, hogy mindenki akkora, amekkora dolgok felbosszantják ;)

Egyébként miért most jutott eszedbe? Már rég vakáció van! :)

2012. júl. 22. 12:37
 5/11 anonim ***** válasza:
A címbeli kérdésre válaszolva: attól még, hogy vannak emberi reakcióid, mint az irigység, attól még nem vagy rossz barátnő. De tartsd szem előtt a barátságban adok-kapok van, és ha azt szeretnéd, hogy a saját sikereidet meg tudd osztani őszinte örömmel, nem árt, ha magad is képes vagy őszintén örülni más sikerének (a saját kudarcod dacára is, esetleg).
2012. júl. 22. 12:39
 6/11 anonim ***** válasza:
Ha nem tudsz örülni a bnőd jobb jegyének, az nem baj. De ha mondjuk titokban azt kívánnád, hogy az övé lett volna inkább egyes vagy kettes, ha a tied pl hármas lett, az már rossz indulat lenne.
2012. júl. 22. 12:46
 7/11 anonim ***** válasza:

A legjobb barátnőm évfolyamelső volt, örök eminens. Én büszke voltam rá.

Itt szerintem az összehasonlítás a baj. Úgy értem, hogy ha mondjuk a barátnőid nem lennének, csak úgy hármast kapnál egy dolgozatra, akkor mi lenne? Akkor is szomorú lennél? Vagy csak akkor, hogy ha a barátnőidnek sikerül valami, ami neked nem?

Ha ötöst kapnak, akkor vagy okosak, vagy sokat tanultak, ha te meg hármast, akkor valószínűleg nem tanultál eleget, és erről nem ők tehetnek.

2012. júl. 22. 12:51
 8/11 anonim ***** válasza:
Csak annyit fűznék hozzá - az elsővel ellentétben - hogy ne a legjobb akarj lenni. Hanem magadból hozd ki a legjobbat! A kettő NEM ugyanaz!
2012. júl. 22. 12:54
 9/11 anonim ***** válasza:
Nem, ezzel semmi gond nincs. Igen, ez is irigység, és egy szinten szemétség, hogy nem örülsz a barátnőid sikerének, de mint már mondtam, ennek nincs jelentősége.
2012. júl. 22. 13:23
 10/11 anonim válasza:
De édes, hogy ezért lelkiismeret furdalásod van. :) Nem, ez nem baj, szerintem egészséges. Tanulj többet, és neked is lehetnek jó jegyeid!
2012. júl. 22. 14:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!