Miért nem tudják az én barátnőmet is családtagnak tekinteni?
A bátyámnak (24 éves) már 2 és fél éve van barátnője(22 éves), mindig szívesen látjuk itt, mert kedves, aranyos lány. A szüleim kérdezgetik bátyámat, hogy mikor jön haza (egyetemista egy másik városban, kb 2-3 hetente jön haza) és ugye jön vele a barátnője is? Nekem 9 hónapja van, ő is nagyon rendes, figyelmes pl.mindig kérdezgeti anyukámat, hogy segíthet-e főzni vagy valami. Most volt a ballagásom középsuliból. Tesómék mindketten jöttek a ballagásra ill. az ebédre is. Előtte pár nappal mondtam a szüleimnek, hogy úgy beszéltük barátnőmmel, hogy a ballagásra mindenképp eljön, de az ebédet még nem tudja. Erre apukám válasza az volt, hogy inkább ne jöjjön ebédre. Megkérdeztem miért, anyukám válasza pedig ez volt: "Hát...tudod ez családi esemény." Köpni-nyelni nem tudtam és megkérdeztem, Ő nem családtagnak számít? Erre semmi válasz nem volt. Nem tették eddig szóvá, hogy valami nem tetszene vele kapcsolatban, néha megkérdezik mi van vele és ennyi. Azt sem akarják engedni, hogy ő itt aludjon, mindig van olyan ha épp itt van, hogy valamelyik szülőm lehív engem a szobából és mondja, hogy most már jó lenne hazaküldeni. Mindig én alszok nála. És az ő szülei marasztalnának is még pár órára, nekik már kb. az első hónap óta családtagnak számítok: bármikor mehetek hozzájuk, ott alhattam, ha nem volt kedvem haza menni munka után (iskola időben délután dolgoztam és a munkahely hozzájuk közelebb volt),ha szerveznek valami családi programot mindig hívnak engem is stb. Nagyon rossz nekem, hogy bátyám barátnőjét ennyire szeretik, az enyémet viszont nem, pedig ugyanolyan kedves, aranyos, rendes lányok mind a ketten.
Én 20 éves vagyok, barátnőm 22
A bátyád barátnőjét az első évben hogy kezelték? Nem lehet, hogy ugyanígy, csak mostanra "beletörődtek", hogy van neki, hát inkább megkedvelték? Illetve őt alig látják. Ha egyszer a szüleid azt mondanák, ne hozza a barátnőjét, jöjjön egyedül, egy 24 éves férfi kapásból visszavághat, hogy akkor haza sem megy, viszlát. Te viszont otthon laksz.
A bátyád barátnője a ti városotokból való, vagy már az egyetemen találkoztak? Mert ez is lehet a háttérben. Ő esélyük sem volt félteni - téged próbálnak "megvédeni", még korai ez a kilenc hónap, ez még semmi, nem gondoljátok komolyan, nem kell ennyire előre tervezni, dúlnak a hormonok stb. vagy talán valami mégis zavaja őket a lányban, nem ilyen párt képzeltek melléd. Nincs ilyen? (Idősebb, szülők nehéz anyagi helyzetűek, még tanul, nem dolgozik, nincs kilátása jó munkára, nincs magaabb végzettsége. Bármi lehet az indok.) Kérdezz rá, hátha elmondják.
Öcséim barátnőit is nagyon kedvelték/kedvelik szüleim, sőt, unokatestvéreim barátnőit is, az én barátomat szíbvől utálják, anyu még csak nem is köszön neki, ha teheti. (Sajnos nem mindig tud úgy tenni, mintha nem vette volna észre.) De ezt megértem, én lány vagyok, ő meg nem milliomos orvos két házzal és kocsival.
Azt te tudod, hogy tesód barátnőjét már az első perctől fogva elfogadták? Ő aludhat nálatok? Ha igen, akkor az elején is így volt?
Van valami, amiben a lányok különböznek? Pl. anyagi háttér, kirívó külső, vagy ilyesmi?
Szerintem csak az a helyzet, főleg ha nincs több tesótok, hogy te vagy nekik a kicsi, és nehezebben engednek el. FIatalabb vagy, még nem gondolják, hogy olyan komoly lesz a kapcsolatod, mint jelenleg a bátyádé, így nem veszik még ugyanaz a kalap alá. Ez nem jelenti, hogy nem tetszik nekik a barátnőd, de még nem azon a fokon van ahol a tesódék, és ennyi.
Még egyik sem családtag igazából, de ők már érettebbek, régebb óta járnak, komolyabbnak gondolják a szüleid, mint te még lehtsz, hogy beállítassz majd másik lányokkal, és nem akarnak még (korod miatt) nagyon kötődni egyelőre a barátnődhöz. Szerintem ne sértődj be, legyél türelmes velük, nem könnyű ez egy szülőnek sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!