Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Célravezető-e szkeptikusnak...

Célravezető-e szkeptikusnak lenni? Te az vagy? Miért (nem)?

Figyelt kérdés

2012. júl. 20. 16:59
 1/4 anonim ***** válasza:
Naná, hogy az vagyok. Sajnos olyan világban élünk, ahol mindenki át akar vágni mindenkit. Ha tetszik, ha nem.
2012. júl. 20. 17:09
 2/4 anonim ***** válasza:
Attól függ, mi a "cél"??
2012. júl. 20. 17:30
 3/4 anonim ***** válasza:
Szerintem ahhoz, hogy az ember művelt és józan legyen, mindenképp kell. Engem sokan túl szkeptikusnak gondolnak, de én büszke vagyok erre a tulajdonságomra. Nincs abban semmi rossz, ha megkérdőjelezel dolgokat. Nem szkeptikusnak lenni egyenlő azzal, hogy mindent csak egy szögből vizsgálsz. Hogyha mélyebb megértésre, jártasságra, okosságra törekszel, akkor mindent több oldalról kell nézni. Ráadásul így kiderül, mi igaz és mi nem, mi praktikus és mi nem. Ez nem kötekedést jelent, hanem ellenőrzést. Az igazság megáll a lábán, csak a hazugságokat kell támogatni.
2012. júl. 20. 17:45
 4/4 anonim ***** válasza:
Elég nehezen tudnék elképzelni olyan tárgykört, ahol a kritikus gondolkodásmód ne volna hasznos, viszont vannak témák és csoportok, például politika vagy a címkék közt szereplő vallás, ahol ezt nem nézik jó szemmel, sőt, bizonyos témáknál egyenesen tiltják, vagy tiltották. Ezek esetében a szkeptikus hozzáállás valaki vagy valakik hatalmát ássa alá, vagy meggyőződését sérti. Ilyen dolgoknál azt várják az embertől, hogy érzelmi alapon hozzon döntést, mert az érzelmekre könnyebb hatni, mint a racionális gondolkodásra. Sokszor pedig az önkritika szikrája is hiányzik belőle, a külső építő kritikát pedig támadásnak és személyes sértésnek veszi.
2012. júl. 20. 17:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!