Csak én élnék régen? 14/l
Mondjuk ilyenkor: [link]
Igen ma is földet művel a családom szántok a lovammal stb.. de még is olyan szép volt.. és mikor nagyapám meséli hogy milyen volt a gyerekkora.. hát egy milliószor cserélnék vele..
Ti nem szoktatok így lenni?
Én szerintem kb. meghalnék abban a korban. :D:D
15/L
én is cserélnék magammal, jó kis gyerekkort átélném még egyszer, nem volt ennyi gondom mint most, de anyáméknak sem.
Köszönjük Orbán bácsi és a többiek, hogy szarabbul élünk mint 20 éve!
Azért gondolj át pár dolgot.
Amit linkeltél, az kb az I. vh ideje... Szeretnél akkor élni?
Azonkívül romantikus, h mezítláb jártak, bába jött ki, ha szültek az asszonyok, 7-8 gyerekből jó, ha megélte 2 a felnőttkort, orvos 4-5 falura volt egy, ha valaki megbetegedett, mehettek szekéren hozzá. Akkora volt a szegénység, h sokszor nem volt mit enni, nem jutottak hozzá a tejhez, sajthoz stb, mert az már nagyon gazdagnak számított, akinek volt tehene.Nyáron már reggel 5-kor mentek ellátni a jószágot, egész nap kint a földeken, plusz a házimunka, kenyérsütés, víz húzás a kútból, este gyertyafénynél az egyszem ruha stoppolása.
Igen tudom. És én már 3kor kint vagyok az állatoknál.. :D
És lehet, hogy egy egy járványban a lakosság 70%-a meghalt.. de az a 30 milyen erős volt?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!