Barátok vagy pénz, te melyiket választanád?
Kb. 1,5 hónapja kijöttem külföldre dolgozni most fogom majd megkapni az első fizetésemet. Otthon sok barátom van akikkel sokat szoktunk hülyéskedni és hétvégén mindig összejártunk és kezdenek nagyon hiányozni ezek a dolgok, persze most is tudom tartani a kapcsolatot mindenkivel facebookon de ez mégsem az igazi. Van egy lány is akibe nagyon bele voltam esve( már nyár eleje óta nem is láttam és már talán nem is érzem azt, mint régen), minden nap eszembe jut, de attól félek hamarosan nem lesz már semmi sem ami rá emlékeztessen...
Most itt teljesen egyedül vagyok, szüleim és tesóim is otthon vannak. Dolgozik itt azért elég sok magyar akivel tudok azért néha beszélgetni. Mindenki azt mondja, hogy szerencsés vagyok, amiért itt lehetek, de én azért mégis csak nagyon magányosnak érzem így magamat. Összeszámolgattam és kb. évi 1,5 m forinttal keresek így többet, minthogy otthon dolgoznék. Viszont ebből a pénzből elég sok minden elmegy szóval ha valami komolyabb dologra kéne gyűjtenem akkor még jó pár évet itt kell maradnom, sajnos amit otthon kerestem abból nagyon nehezen jöttem ki és ezért is kellett itt munkát vállalnom. Lehet, hogy most csak honvágyam lett és azért törtek fel belőlem ezek a gondolatok nem tudom, kicsit most kezd elegem lenni. Persze tudom, hogy nagyon hasznos az ha itt vagyok mert gyakorolhatom a nyelvet és kapcsolatokat is szerezhetek. Olyan szerződésem van amiből kifolyólag csak januárban elején tudok majd hazamenni, addig esetleg csak ilyen villámlátogatás lesz ha úgy kapok szabadnapot. Talán majd csak hozzá fogok szokni valahogy...
Szia!
En 5 eve jottem ki kulfoldre, nekem szerencsem volt, nem nagyon bombazott a honvagy. Parommal egyutt jottunk ki. Azt hittem soha nem fogok itt baratokra lelni. Aztan osszebaratkoztam itt nehany magyar csaladdal. Osszejarunk hetvegente, elvagyunk. Mar fel ev alatt eldontottuk, hogy nem fogunk hazakoltozni soha tobbet. Lassan hazat veszunk, mar van egy 2 eves lanyunk.
Azt tapasztaltam -mert sok magyar jott-ment itt kozben-, hogy ha a honvagy nem gyoz le 1-3 honapon belul, akkor kesobb se fog. Mondjuk attol meg kinn tudsz maradni evekig, de sajnos akkor nagyon-nagyon rosszul fogod erezni magad. Ismertem olyat, aki legyozte a honvagyat, 3 evig volt kinn, de melysegesen gyulolte a helyet. Neki nagyon kinkeserves volt az a 3 ev. Szoval ha ugy erzed, hogy nagyon rossz ott, ne maradj kinn.
Hidd el, majdcsak talalsz baratokat.
En 1.5 eve ismerek egy csaladot, es 2-3 honapja jottem ra, hogy a felesegben a legjobb baratomra leltem.
Irj egy listat, hogy mi szol a kinnmaradas es mi szol a hazamenetel mellett es ellen. Merlegelj es donts.
Egyebkent melyik orszagban vagy? En Angliaban.
Jó neked, hogy a pároddal együtt lehetsz, nekem leginkább az a bajom, hogy nincs senki itt akit ismerek. Amúgy a hely kellemes és a munkatársaim is szimpatikusak. Unokatesóm ugyanígy ment ki mint te, csak ő Írországban lakik a feleségével, én Ausztriában vagyok.
Köszönöm mindenkinek aki válaszolt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!