Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ez lenne Magyarország ma?...

Ez lenne Magyarország ma? Lehetetlen munkát találni?

Figyelt kérdés

28 éves vagyok, 2 főiskolai diplomával rendelkezem (tört-komm), 2 nyelven beszélek, rendelkezem jogosítvánnyal, és több mint fél éve nem találok munkát. a lehetőségeim:

- mekdumász

- tesco

- piramis játék/üzletkötés/egyéb teljesítménybéres kamu

ezért tanultam 20 évig?

2009. júl. 13. 16:50
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
89%
Amikor történelem és kommunikáció szakra jelentkeztél, pontosan milyen állást képzeltél magadnak? Az a legtöbb probléma forrása, hogy sokaknak elképzelésük sincs, mit akarnak kezdeni magukkal, csak beiratkoznak valami viszonylag könnyen elvégezhető, divatosan hangzó szakra. Pedig a normális menet az lenne, hogy először kitalálod, hogy mi akarsz lenni, milyen munkát akarsz végezni, aztán elvégzed az ahhoz szükséges iskolákat/tanfolyamokat.
2009. júl. 13. 19:39
 22/32 anonim ***** válasza:
93%

Igen, ez a nagy büdös helyzet ma Magyarországon. Vagy túlképzett vagy, vagy nem elég képzett. Én is húszas éveimben járok, bölcsészdiplomáim vannak (szám szerint négy darab), a matekhoz meg olyan hülye vagyok, hogy a "pénzes" állásokhoz kellő végzettséget meg sem tudnám szerezni. Viszont nagyon jó fordító vagyok, tanárként is beváltam, beszélek négy nyelven (kettőn felsőfokon, kettőn középfokon), van jogosítványom... Milyen munkát ajánlottak? Hálózati marketing (piramis), esetleg Tesco, de csak ha letagadom a diplomáimat, különben oda sem vesznek fel. Már jelentkeztem rovarírtónak is, de minimum hároméves jogsit kértek, nekem meg csak idén lett meg. Szóval még csótányt írtani sem vagyok jó... Lehet menni takarítónak is, de minimum öt éves, igazolt takarítói munkaviszonyt kértek, plusz referenciákat takarítóként. Így helyezkedjek el itthon? Jelentkeztem kismillió fordítói irodába, lobogtatva a szakfordítói papíromat, azt gondolod, foglalkoztak vele(m)? Küldtek próbafordítást, visszaküldtem, elfogadták, fizessek be ennyit meg ennyit, és majd értesítenek, ha lesz munka... Szerinted értesítettek egyszer is?

Végső kétségbeesésünkben szeptemberben megprópáljuk külföldön. Minden spórolt pénzünk rá fog menni, és nagyon-nagyon remélem, hogy lesz valami belőle. Nekem nem büdös a fizikai munka, elmegyek én mosogatni, takarítani, bárhová, de nagyon szomorúnak tartom, hogy az alázatommal sem lehet sehová menni dolgozni. Én nem kesergek amiatt, hogy "emiatt tanultam húsz évig", én egyszerűen egy állást szeretnék, amiből meg lehet élni, legalább rezsi-hiteltörlesztés-alap kaja-szinten. Gyerek? Ugyan, esetleg tíz év múlva. Igaz, akkor már igen rendesek ketyegni fog az a bizonyos óra, de sajnos egyelőre nem állunk úgy.

Ez ma Magyarország, úgy sz*r, ahogy van, köszönöm szépen, több nem kell belőle.

2009. júl. 13. 20:22
 23/32 anonim ***** válasza:
60%

Én kereskedelmi technikusit végeztem, amibe kb. 4 szakma tartozik bele... Lóf@szt nem érek el vele, mehetek vele dolgozni fizikai melót sz@ré-hugyé... Minek tanultam??

Lehetne ezt is mondani, de nem mondom...mert igaza van annak, aki azt mondja, h a festő, burkolós stb. jól keres, de feketén, annak is igaza van, aki azt mondja, hogy nem kell sokat tanulni, meg túlképzett az ember, de könyörgöm, egy qrva adminisztrációs-adat pötyögős melóhoz diploma, meg 3 nyelvvizsga kell????? Áhhhhh....ez az ország, kéész!!!

De, neem??

2009. júl. 13. 20:26
 24/32 anonim ***** válasza:
88%

20:26-os vok, és még annyit akartam mondani, hogy se ez nem jó, se az, semmi!!!!

Van, akinek bejön az élet és van, akinek nem. Van aki 8 általánosan b@szott jól ért (már elnézést a vulgáris kifejezésekért-de ez az igazság), és van, aki diplomásan is mások után takarítja a sz@rt!!!!

Tiszteletem mindenkinek: egy jogásznak készülő nőci

2009. júl. 13. 20:28
 25/32 anonim válasza:
100%
Én 18 éves vagyok ,fiú és közgáz suliba járok...Jaj nekünk én azt mondom soha nem volt ennyi munkanélküli mint most és én mit fogok csinálni?És a többi?Úristen régen egyengette az állam is az utadat most?! Felejtsd el:( Nagy baj elsz itt anyagilag mint emberileg is szerintem ...És ilyen fejjel is fel tudom fogni hogy a magyarok legalább 50%a elkeseredett....:(
2009. júl. 13. 22:19
 26/32 anonim ***** válasza:
86%
Sajnos az a nagybüdös helyzett, hogy ebbe az országba már nem lesz jobb
2009. júl. 13. 22:27
 27/32 anonim ***** válasza:
100%

Válság van, magas a munkanélküliség.

Egyébként szeretem, amikor irodai munkát végző diplomások kioktatják a munkanélkülieket, hogy "ne szégyelld a kétkezi munkát" meg "manapság mindenki diplomát akar, minek az". A másik kedvencem az "aki akar dolgozni, az talál is munkát" bölcsesség.

2009. júl. 14. 08:15
 28/32 A kérdező kommentje:
tisztelt "lefikázók"... végeztem már kétkezi munkát nem kell megijedni. csak olyan betegségem van ami nem teszi lehetővé, hogy napi 8 órában maltert lapátoljak.. nah.. ezzel nem tudok mit kezdeni. volt itt válaszoló aki kérdezte, mondta, hogy minek mentem ilyen szakra, ha tudtam nem tudok vele elhelyezkedni. mikor felvételiztem, akkor volt munkahelyem, ráadásul jó és biztosnak is tűnt. aztán mikor 3os voltam a fősulin, hiphop bezárt a cég és én már akkor tudtam, hogy bajban leszek....
2009. júl. 14. 11:02
 29/32 anonim ***** válasza:
61%

20:26-OS VAGYOK, és nem értem minek kell lepontozni??? Van aki nem ért egyet velem?????

Na, annak biztos csak megszületni volt nehéz.....

Mert normális ember, aki tanul, tisztességesen, az nem tud megélni!!!!

2009. júl. 14. 13:07
 30/32 A kérdező kommentje:
de megtud... ha anya vagy apa beteszi egy jó helyre. szerintem..
2009. júl. 14. 15:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!