Ez lenne Magyarország ma? Lehetetlen munkát találni?
28 éves vagyok, 2 főiskolai diplomával rendelkezem (tört-komm), 2 nyelven beszélek, rendelkezem jogosítvánnyal, és több mint fél éve nem találok munkát. a lehetőségeim:
- mekdumász
- tesco
- piramis játék/üzletkötés/egyéb teljesítménybéres kamu
ezért tanultam 20 évig?
Szerintem a kérdező dolgozott már kétkezit is.
Amig tudsz keresgélni és nem égetően szükséges bármit elvállalni addig jó.
Tudod, kislány koromban én tanárnak készültem. Magyar-történelem szakra jelentkeztem. Mivel a demográfiai robbanás kellős közepében születtem, ezért abban az évben kb. négyszeres volt a túljelentkezés a szakokon. 106 ponttal nem vettek fel. Felvettek volna olyanra, hogy kommunikáció-könyvtár, de arra meg minek?
Aztán jött Bokros Lajos meg a csomagja, meg a fizetős fősuli. Az én anyámék meg párosával voltak munkanélküliek... ugrott a tanárság.
Aztán munka mellett tanultam, meg tanulás mellett dolgoztam, meg dolgozva is tanultam. Lett belőlem egy jó könyvelő. Van 4 tanult szakmám, ebből 1 felsőfokú. Van főállásom, van vállalkozásom. 35 éves vagyok. De ha a szükség úgy kívánja, még váltok életemben egyszer-kétszer. És tanulok.
Értelek én téged is. Azt tanultál, amit szerettél. De ha nem jutsz vele a munka közelébe sem, és csak őrlődsz, az idő meg úgyis megyen, akkor nézz utána, mi az, amivel el tudnál helyezkedni és tanuld ki azt. Azt írtad, két nyelven beszélsz. Ez pl. jól jön idegenforgalmi területen.
Igen, ez van Magyarországon.
És nem ez a legszomorúbb. Az a legszomorúbb, hogy 20-30 évet ledolgozott emberek, pár évvel a nyugdíj előtt munkáért kilincselnek (lásd Diósgyőr). Az a legszomorúbb, hogy a kohászoktól elvárták pár éve, hogy tanulják ki a varró szakmát (lást Ózd)!
Szia!
Igen,ez Magyarország,éljen a gazdasági helyzet,és valóban nagyon nehéz..
ez csak az én példám:itt állok a kezemben 3 diplomával,és tudod hol dolgozok?a tescoban,mint árufeltöltő...
de dolgoztam már építkezésen is ismerősnél feketén(kevertem a betont és malteroztam,ja nő vagyok egyébként..)
a szüleim betegek,a gyógyszerek rohadt sokba kerülnek,ha nem fizetem,az az életükbe kerülhet,és ezek után gyakran úgy állok hó végén,hogy a hűtő üres,és csak vaj van benne,meg egy fonnyadt paprika...
igen,pontosan ez Magyarország
(és itt állok a 30-hoz közel,foglalkoztat a gyerekvállalás,de a férjem sem keres jól,akkor mégis hova szüljek meg egy kisbabát,a nyomorba?)bár ez már egy másik kérdés...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!