Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért lett ennyi cigány a...

Miért lett ennyi cigány a Balaton környékén mostanában?

Figyelt kérdés

Sok évtizede töltöm a nyaraimat a Balatonnál és mindig is a béke,a nyugalom, a biztonság szigete volt.Nyáron elözönlötték a kétkezi munkások,az értelmiségiek,a sok vakációját töltő kis és nagy diák.SOHA egy hangos szót nem lehetett hallani,mindeni békében pihent.

Az utóbbi években ijesztően látom hogy rengeteg cigány jelent meg,magukkal hozva a szokásos "megjelenésüket",a 20-30 fős ordítozó,randalírozó csoportokban jönnek a vízhez,teljesen tönkretéve az ottani nyugalmat és békét,a jelenlétük rendkívül zavaró!

Nem tudjátok mi az oka hogy hirtelen elözönlötték a Balatont?Eddig egy darabot nem láttam ott,az utóbbi években meg a semmiből megjelentek.

Nektek tapasztalat?

2012. júl. 16. 16:33
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
34%
Szerinted én bűnös vagyok, azért, mert cigány vagyok? Tisztességesen élek, soha életemben nem loptam, dolgozom. És most ne olyan választ adj, hogy: ,,Így a cigányok, meg úgy a cigányok..." Azt leszarom! Én ÉN vagyok. Nem én vagyok a cigányság. Érdekes, hogy ismerem a falumban a cigányokat, és egyik sem lop. De most ez tök mindegy. Nagyon fölidegesítettél. Szerinted egy cigány nem lehet jó... Sok barátod lehet. Nagyon sok benned az empátia. Sok sikert az életben!
2012. júl. 19. 20:35
 12/16 anonim ***** válasza:
58%

Kérdező amint látod nem minden cigány rossz.Én is ismerek kulturált és dolgozó embereket közülük.

Nekik a legnagyobb szégyen nézni a többi ingyenélőt meg a segélyeseket.Mivel a normális cigányt is úgy ítélik meg mint a segélyest.

A segélyeseket a normálisak is utálják mivel égetik őket a kulturálatlanságukkal.

2012. júl. 19. 20:57
 13/16 anonim ***** válasza:
0%
De nem csak cigányok közt van segèlyezett.
2012. júl. 19. 22:00
 14/16 A kérdező kommentje:

31%-os kommentelőnek:Én nem azt mondtam hogy te lopni mész oda!Én általánosságban kérdeztem és reagáltam is rá és te is nagyon jól tudod hogy van alapja!

Furcsa bennetek ez a gondolkodás mód hogy ránk magyarokra vagytok ilyenkor is mérgesek,ahelyett hogy a saját fajtátokra lennétek dühösek,AKIK miatt ilyen a megítélésetek.TELJESEN NYILVÁNVALÓ hogy ha minden cigány dolgozna és nem lopna és NEM lenne erőszakos,akkor semmi de semmi baja nem lenne velük senkinek sem.Ha asszimilálódnának a magyar társadalomba,ha együtt akarnának velünk élni és nem csak köztünk,akkor senki nem foglalkozna velük!De ők maguk nem akarnak beilleszkedni közénk!Pedig mindenki csak békében és nyugalomban akar élni,senki sem azért és akkor foglalkozik másikkal mert nincsen jobb dolga,hanem mert problémát okoznak nekik és jól tudod a cigányok gyakorlatilag mindenhol rosszat okoznak.Nem csak nálunk.Én sok helyen jártam már a világban és minden országban a cigányság az egy nagy problémát jelent,még az araboknál is,akiktől külsőleg szinte nem is különböznek.

És teljesen érthetetlen számomra hogy egyszerűen hiányzik belőlük az önvizsgálat,már maga a kérdés feltevés hogy MI az oka hogy gyűlölnek mindenhol?

A gyűlölet bennük még nagyobb gyűlöletet gerjeszt és így tovább,ez egy öngerjesztő spirál.

Ebből egyetlen egy kiút van,ha változnak.ŐK.Ha a cigányoknál a család nem azt fogja jelenteni hogy valamilyen vélt sérelemért 100-an odaállnak valaki mellé,hanem azt fogja jelenteni hogy rendesen fogják nevelni a gyerekeiket,hogy rendesen fogják ruházni őket,ha az iskolákat kijárják és elmennek dolgozni és adót fizetni ahogyan a magyarok teszik.

És a viselkedés ugye.A cigányokat sosem a bőrszínük alapján vesszük észre hanem a viselkedésük miatt.Ha nem az erőszakos csordafajtáról van szó akkor is.Az a gőgös lekezelő magatartás ahogyan interakcióba lépnek a környezetükkel az elképesztő.Egy állandó sértettség is van bennük,csak nem értem miért,amikor mindent tőlünk magyaroktól kapnak?!Ők soha semmivel nem járultak hozzá a társadalmunk fenntartásához,a kultúránk,hagyományaink fenntartásához stb stb itt egyedül nekünk lenne okunk sértettséget érezni hiszen ők csak elvesznek de semmit nem tesznek hozzá az országhoz és az élethez...

Nem értem hogy amikor rasszistát kiabálnak,akkor vajon tényleg ők azt hiszik hogy azért utálják őket mert valakik "rasszisták" és ennyi?Tényleg nem tudják hogy azért ahogyan viselkednek mondjuk???

Nekem több barátom van különböző rasszokból,köztük egy szenegáli néger család is,akik feketék mint a korom,mégsem okoznak gondot senkinek sem és tőle nem is húzódnak el a buszon vagy máshol.Sosem a bőrszín,hanem a viselkedés és a tisztesség számít.

Sok mindent nem értetek meg amit mi magyarok érzünk és átérzünk a hazánkban történő dolgokkal kapcsolatban.A Balaton kérdése az pontosan ilyen.A Balaton az mindig is az ország "nyugalom és béke" szigete volt,ahol el lehetett engedni a gyerekeket akárhova,mert nem esett bántódásuk,ahol az emberek ismerték egymást,ahol lehetett éjjel ücsörögni a parton anélkül hogy bárkitől is tartani kellett volna stb... manapság sok cigány jár le és te is tudod hogy ahol megjelennek ott megjelenik a gond is.Nem mondhatod hogy nem lehet általánosítani.De sajnos lehet.Én nem mondom hogy te személy szerint problémát okozol,de a nagy többség az mindig.

Amúgy már az is furcsa volt ahogyan strandoltak..a kövér nők ruhástól mentek a vízbe sokan,meg az a rengeteg gyerek,a férfiak pedig egy másik csoportba verődve járkáltak és úgy bámulták a magyar lányokat hogy majd ki esett a szemük,a férfiakkal meg mindenki mással agresszívek voltak és fenyegetőek.

Hát EZ AZ ami nem kellett nekünk.

EZ az ami SOSEM volt a Balatonon.SOSEM!

Valamelyik nap is,letettem a parton a törülközőmet és mire kijöttem egy kövér cigányasszony ült mellette a szokásos 10 gyerekkel és rettenetes undorral az arcán,mintha én lennék nem odavaló...

Régen nem volt ilyen,régen nem számított ki tette le melléd a törülközőjét,mert nem kellett tőle rosszra számítanod,meg undorra az arcán stb

A kérdést azért tettem fel mert arra voltam kíváncsi hogy volt-e valami konkrét OKA hogy az eddig békés Balatonon megjelent ez a sok cigány?Kaptak-e valami támogatást vagy lehozzák őket vagy ilyesmi hogy hirtelen megjelentek.

Ez a Balaton kié kérdés tudod ez megint régről indul.

Nekem dolgoztak a szüleim,a nagyszüleim,a dédszüleim,gyakorlatilag mindenki és ezek után sok sok adót fizettek.

A balatoni utak,a közlekedési infrastruktúra,a part lebetonozása,a vasúthálózat,a felsővezeték hálózat,a lépcső amin bemennek az emberek a vízbe,azok EBBŐL a pénzből készültek,tehát végső soron elmondhatjuk hogy igen a miénk Balaton,hiszen az általunk megtermelt pénzből vonták le az adót,amiből ki lett építve.Persze ez így elég sarkított és sok összetevős dolog,de ha akarjuk,akkor nézhetjük így is.Én nem azt mondtam hogy tőled sajnálom,hanem a másik sok száztól,akik azt a szent balatoni nyugalmat és azt a meghitt és biztonságos HANGULATOT tönkreteszik..

És még valami.Eddig volt néhány szeglete az országnak,ahol nem volt jelen cigány,ilyen volt a Balcsi is és még van néhány hely.Nyilván addig ameddig van/volt hová mennünk a cigányok elöl,addig az adott egy biztonságérzetet,egy jóérzést hogy "na majd ott nem lesznek" ott majd nem kell figyelni hogy mit hagyunk elöl vagy hogy éjszaka hol ne mászkáljunk stb (A SAJÁT ORSZÁGUNKBAN!)de ahogy telik az idő és a számuk rohamosan nő ezek a helyek megszünnek és nem lesz mivel kompenzálni,az egy igazán elkeserítő állapot lesz.És ez a Balatonunk elvesztésével azt hiszem elkezdődött.Persze ott van a külföld,de oda nem lehet akármikor kocsival leugrani.

(A költözésnél is, a főszempontok között van hogy mennyi cigány van a környéken.ETTŐL számít egy környék jó vagy rossz környéknek.És megint elkeserítő hogy gyönyörű városrészek és falvak,kisvárosok,tanyavilág lesznek élhetetlenek a cigányok miatt,akik mindent tönkretesznek.És igen,lehet általánosítani sajnos).

Hidd el,változnotok kell,mert mint ti is látjátok(ha látjátok)ez a jelenlegi "rajoskodás" meg erőszak sehová sem vezet!Nektek sem jó ez az állapot.

A javakért meg kell dolgozni,nem pedig elvenni a másiktól.

Tanuljatok,dolgozzatok és senki sem fog rossz szemmel nézni rátok.Nyilván hosszú folyamat ez....aminek ti dolgozók vagytok a zászlóvivői,nektek kell példát statuálni.

2012. júl. 19. 22:14
 15/16 anonim ***** válasza:
0%
Elolvastam az első sort. ;)
2012. júl. 19. 23:10
 16/16 Diru válasza:
36%

off - Csak gratulálni tudok, utolsó. Magadat minősíted ezzel. ;)

on - Kérdező, én ugyanezt tapasztalom bármilyen strandon -sajnos a Balatonra nem volt lehetőségünk elmenni idén sem, ahogyan sok más magyar családnak sincsen. A strand alatt Hajdúszoboszlót kell érteni, ami azért nem olcsó már két embernek sem, nemhogy egy családnak.

2012. júl. 29. 22:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!