Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mit jelent az a szó hogy...

Mit jelent az a szó hogy giccs/giccses?

Figyelt kérdés

2012. júl. 12. 17:11
 1/6 anonim ***** válasza:
túldíszített, csicsás
2012. júl. 12. 17:17
 2/6 anonim ***** válasza:

Ami annyira díszes akar lenni, hogy átesik a ló túloldalára, és már egyáltalán nem szép. Ízléstelenül túlcicomázott.

De jelentheti azt is, ha valami csak látszólag szép, valójában ízléstelenül utánozza a hasonló szépséget. (Pl. kínai integető műanyag macska.)

2012. júl. 12. 17:20
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! :))
2012. júl. 12. 19:05
 4/6 anonim ***** válasza:

nem kell, hogy túl díszes legyen valami, hogy giccses legyen.

valamint nagyon díszes se feltétlenül giccses.

én ugy tudom a magam számára a legjobban megfogalmazni, hogy amitől vizuálisan hányinger fog el (de nem úgy, mint a horror)

2013. febr. 14. 20:08
 5/6 anonim ***** válasza:
Kiegészítve az előttem szólókat, a giccs szerintem esztétikai-tartalmi közhely, olcsó eszköz arra, hogy ne legyen túl megerőltető a mű befogadása.
2014. febr. 20. 11:54
 6/6 Robertgida1111 válasza:
Ha egy nőre/lányra mondják hogy giccses akkor is ezt jelenti mint ami a fent említett válaszokban le van írva?
2017. jún. 22. 15:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!