Szerintetek nem undorító dolog, hogy diákmunkát szinte csak protekcióval lehet szerezni?
én is annak tartom, és rettenetes, hogy hónapok komoly kutatásai során sem találtam magamnak megfelelő munkát a nyárra, míg rengeteg ismerősöm el tudott helyezkedni valahol erre a hónapra valami ismeretség miatt. de hidd el, lesznek még ennél is undorítóbb dolgok az életben.
17/L
"Megnyugtatlak", hogy ez a főállásokra is igaz, nem csak a diákmunkára.
Sajnos, manapság ilyen világot élünk ebben az országban. "Kihalásos alapon" vagy protekcióval lehet bejutni jobb helyeke, mert gyakran meg sem hirdetik. Ha nincsenek igazán ismerőseid, meg vagy lőve.
Ti hol laktok? Mert ha Pesten, akkor nincs igazatok, itt aztán van meló bőven. Sőt, inkább az az undorító, hogy mindenhová csak diákmunkásokat keresnek, a felnőttek meg mehetnek a p.csába, amikor pedig nekik konkrétan megélniük kellene valamiből, nem pedig Sziget jegyre gyűjteni.
Vidéken valóban más a helyzet. Ott kevés a lehetőség, és csak a csókosok kapják. Ezen nemigen tudtok változtatni.
Mindenféle ismeretség nélkül szereztem diákmunkát Pesten. Bementem egy diákszövetkezetbe és utánajártam. Egyszerűen nem bíztam rájuk, hogy majd hívjanak, a nyakukra jártam, és kaptam munkát. És lehet, hogy egy gyorsétteremben, de ha rendesen dolgozom, van előrelépési lehetőség, és havi 80-100ezer forintot simán megkeresek. A párom szintén. Ez pedig elég - és nem Sziget-jegyre, hanem albérletre, rezsire, kajára és ruhára. Sőt, havonta 3x-4x el tudunk menni strandra, moziba, akárhová, szülői hozzájárulás nélkül.
Vidéken nehezebb, ezért nem maradtunk otthon. De Pesten, ha tényleg komolyan gondolja az ember, protekció nélkül is gond nélkül kap diákmunkát.
Hmm, hát még ha látnátok, hogy Pécsen mi van... Itt aztán hiába vagyok én 18 feletti, járok egyetemre, van nyelvvizsgám, van eladói tapasztalatom, mégsem vesznek fel dolgozni SEHOVA, sem diákként, sem máshogy. Ez van, nincs spanom az iskolaszövetkezeteknél, nincs rokonom semmilyen potenciális munkahelyen, mert vagyok olyan peches, hogy a szüleim (sőt a szüleim testvérei is) mind tanárok. Na azt meg kenhetem a hajamra :P
Pesten más a helyzet, laktam ott egy időben, na ott egy hét alatt lett munkám, sosem volt abból gondom, hogy miből éljek. Na de itt... Kunyizhatok kölcsön egész nyáron, mert ilyenkor nincs diákhitel, nincs ösztöndíj, nekem meg élnem kell valamiből (a félreértések elkerülése végett: nem a szüleim, és nem a pasim tart el, de épp ezaz, hogy nyáron én sem igazán tudom magam eltartani).
Én sem pesti vagyok. Van ugyan munkám, de csak pár órás, és egyszerűen nem hajlandóak szólni se árufeltöltői, se hostess munkákról. Pedig vannak.
Én meg hiába b*sztatom őket, az a válasz, "hogyha nem tetszik, el lehet menni". Az a szomorú, hogy a többi diákszövnél is ugyanez van.
Nálunk sincs semmi.A rokonok,barátok kapnak melót.Mindenkit benyomnak.Egy-két barátomnak van diákmelója,mind protekcióval szerezte.
Hónapok óta keresek.Csak kukoricacímerezés,meg műanyaggyári munka van mindenhol.Ennyi.Pedig tényleg járok utána.Az irodákba is rendszeresen bejárok,de mindig mondják hogy az interneten figyeljem.És nem,nem Szigetjegyre kell.Anyum munkanélküli,Apa rokkantnyugdíjas,így elég kevés a bevételünk.
Nem látok rá esélyt h kapjak munkát... :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!