A szegények miért várnák el, hogy a gazdagabbak adjanak nekik?
22:08 Hol lennék szülők nélkül? Nem tudhatom, de az biztos hogy nem csak ülnék és sajnálnám magam... mint azt sokan teszik. Akkor is azt tenném amit most... a jó élethez nem feltétlenül kell gazdag család.
A hobbim semmi különös, könyvek fordításával kezdtem, de írni is szoktam, énekelek, gitározok és még van néhány másik is. Igen egyszerű dolgok (a lopás nincs köztük), szeretem csinálni és pénzt is kapok érte. Ennyi az egész. Ne mondd hogy ezt egy szegény ember nem tudná megtenni.
Ostoba kölyök vagy, nem tudom minek feszegeted az élet ilyen kérdéseit? Magas lóról nézed le a szegényeket. Kérdeznék azért párat: A szegény akkor is tehet róla hogy szegény, ha politikai okokból az? Mert egy adott rendszer kiforgatta mindenéből, csupán azért, mert más volt a véleménye? Tehet róla a szegénységéről az, aki gyerekkorában elvesztette a szüleit, egész életében csak a nyomort kapta? ÉS SZERINTED Ő EZT AKARJA? Ő AZÉRT ÉL ÍGY, MERT ÍGY AKAR ÉLNI?
Amúgy meg csak mellesleg mondom, köpök a fajtád ra, újgazdag fióka, inkább választom én is a tisztes szegénységet, mint a becstelen gazdagságot. Tudod, most ti vagytok fent, de csak az veszíthet sokat, akinek sok mindene van. Remélem akkor is ekkora utálattal leszel majd a szegények iránt, amikor ne adja Isten, elveszíted egyszer minden pénzed. Mert valamelyik jó üzlettársad meglop. Vagy mert a feleséged kiforgat mindenedből. És ezernyi okot lehetne még mondani. Remélem akkor majd ugyanezt fogod mondani önmagadnak is, és megveted önmagadat is. Ha nem tehetsz róla, akkor is.
NEm volt túl baráti hangvételű amit írtam, a lepontozásomban is biztos vagyok, csak ez tudod nem kozmetikázott vélemény. És tudod miért nem tud egy szegényebb illető jobb állást keresni magának? A nagyon okos 17 éveddel még ezen sem gondolkodtál el: pont a ti fajtátok miatt. Addig már nem jutsz el, hogy soksor ti veszitek el a munkát a szegényebb elől, no nem a tehetségetekkel, mert az általában nektek nincs, egész egyszerűen csak a "sógor-komám-urambátyám" kapcsolataitok miatt.
Egy valamiben azonban egyetértünk. Nem kell adni. Nem kérünk tőletek. Mi sem fogunk adni, ha egyszer változni fog a világ, mert semmi sem tart örökké. Lehet hogy offolásnak vetted, hát vedd annak, csak elkeserítő ahogy az EMBERTÁRSAIDRÓL beszélsz, mert ha szegény ha nem, ugyanolyan ember mint te, vagy bárki más. És ha tőlem kérnek, én az elesett embert látom benne, nem a gonosz akrákit. Honnan tudod a lecsúszott ember életútját? Honnan ismered az életét, hogy máris nyilatkozol h "na ő tehet róla". Sehonnan. Sajnálni tudlak, hogy te még azt is csak utálni tudod, aki a legkevesebbet sem tud ártani neked. További minden jót a műanyag-világodban...
Mi szegények vagyunk, mert kevés a fizu, apám máshoz nem ért, a bank is von le, albérletben lakunk, rezsit fizetünk, iskolát, ruhákat, kaját, és nekem nincs munkám, pedig 1 éve próbálkozok, de nem vesznek fel sehova!
Ez nem így megy, ahogy te gondolod, hogy lehet változtatni mindenen, mert van amin nem lehet!
Én nem várom el a gazdagoktól,hogy adjanak nekem,de nekem van olyanom ami neked nincs,és ha ilyen marad a felfogásod akkor soha nem is lesz!!!!!
Mi szegények valamit tudunk,érzünk amit ti gazdagok soha nem fogtok megtapasztalni,átélni!
Szerintem aki szegény vagy nem gazdag az tudja mire gondoltam,te szerintem nemtudod megfejteni!
Tod ez olyan dolog, hogy a gazdag az nem a munkájával kereste meg a milliárdjait
(de ha mégis akkor arról hallani, és akkor azt szeretik is az emberek mert popsztár vagy akármi más),
mert ö sem tud annyival többet dolgozni mint amennyit más ember dolgozik és mégis szegény marad...
Innentöl kezdve azért vannak gazdagok, mert a szegénnyé vált emberek pénze is az ö zsebükbe vándorolt...
Van erre egy nagyon jó mondás!!
Csak a pénz csinál pénzt!
Ha te szegény vagy akár fejen is állhatsz akkor is szegény maradsz, vagy millió az egyhez hogy pont neked sikerül változtatni a sorsodon...
Akik pedig milliomosok, milliárdosok, azok már nem is foglalkoznak a pénz dolgokkal, van egy pénzmagjuk amihez nem nyulnak sosem és az csak pörgeti neki azt a pénzt amit aztán költenek foylamatosan, tobbnyire számolatlanul... A szegény ember pedig legtöbbször azért morog mert ebben az országban és szinte bárhola világban a pénz beszél, a kutya ugat elv müködik...
De ahogy szegény megboldogult apám mondta:
Akinek van pénze jöjjön elöre, akinek nincs az meg menjen a legelöre!!
Amúgy nem értem a hozzászólókat, mi a f_aszt fröcsög a nyálatok?
Honnan veszitek hogy ez a csóka gazdag és ha gazdag is mi közötök hozzá?
Azért mert valaki kérdez valamit még nem kell egyböl a falhoz állítani!!
Nem itt kell izmozni hanem a parlament elött a rendörkordonnal, ugyanis azokmiatt akik ott ücsörögnek van a legtöbb szegény ma magyarországon!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!