Mi az értelme az életnek?
Születünk, élünk, meghalunk. Boldogok és szomorúak vagyunk.
Kérdés, hogy kinek melyikből jut több. Egyszer mindennek vége van, akkor is, ha úgy gondolod, hogy örökkön örökké.
Nem vagyok túl idős, de igazán boldog még nem voltam. Nem volt mellettem még sohasem olyan társ, aki engedte volna, hogy szeressem. 2 hónapja azt éreztem, hogy valami megváltozik az életemben és lehetek boldog. A lány nem engedte, hogy szeretni tudjam, mert elcsábult másfelé.
Azt mondják, hogy az élet értelme szeretni és szeretve lenni.
Mit tud tenni az ember, hogy megtalálja az ideiglenes boldogságot? Miért kell ennyit szenvedni, hogy kicsit boldogok legyünk? Mi értelme így az életnek?
A wicca szerint (egyfajta boszorkányvallás) minden rossz dolog, ami történik veled, háromszorosan térül meg, mint jó.
Az én filozófiám szerint meg kell élni a rosszat, hogy értékelni tudd a jót.
És igen, az élet értelme szeretni és szeretve lenni. Meg kell találni a megfelelő párt ehhez. Csak mert neked nem jött össze - MÉG -, azért nem kell mindjárt elszontyolodni. :) Kitartás, és majd előbb-utóbb igenis megtalálod te is a boldogságot. :)
Vagy akár kereshetsz más életcélt, hogy ne csak a szerelem tehessen maradéktalanul boldoggá. :)
Nincs egy általános értelme az életnek, az az értelme, amit az egyén annak lát.
Én például az emberiség, a társaság javítását a segítséget hogy megtalálják a boldogságot látom annak. Azt, hogy halálod után is beszéljenek rólam valamiért, ez az én életem értelme.
én is ezen gondolkozom egy ideje..nem értem biztosan, ár igazából ezt teljesen pontosan senki sem tudja megmondani, de én úgy élem az életemet , mintha bármikor vége lenne. úgy cselekszem, hogy ne bánjam meg, amit megtettem, és ne sajnáljam azt , amit nem. szerintem mindenkinek más az élete értelme. van akinek a szerelem..van akinek a pénz, van akinek egyszerűen a boldogság..van akinek a hit. ezt nem lehet megmagyarázni, mert mindenki más szemmel látja az életet, a saját életét, mindenkinek más célja van. :)
L/14
Nincs konkrét értelme.
Az élet nem vmi célból, hanem vmi okból jött létre, az anyagok fokozatos komplexé válása során (fizika->kémia->biológia.)
Ami az életnek egyfajta értelmet adhat, az a folytonos örömök "hajszolása", és ha azt csinálhatod amit szeretsz! :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!