Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mire lehet vélni az ilyen...

Mire lehet vélni az ilyen hozzáállást mutató embereket?

Figyelt kérdés

Két saját élményből eredő példával tudok előhozakodni.

A eset: Telefont akartam vásárolni, felhívtam a srácot, készségesen válaszolt a neki szegezett kérdésekre, még jól el is beszélgettünk a telefonokról, szóval minden rendben volt. Annyi kérésem volt felé, hogy küldjön majd e-mailben képet a készülékről. Egy árva üzenet se jött tőle, két nap után felhívtam, elnézést kért, mondta, hogy nem volt rá ideje, mondtam semmi gond, akkor majd ha lesz küldje a képeket. Ezt még eljátszotta párszor "dolgozni voltam", "kölcsön kell kérnem fényképezőt" és egyéb alibikkel, aztán később már a telefont se vette fel, ezek után meg feleslegesnek láttam keresni.

B eset: Kiadó lakást kerestem, meg is lett a kiszemeltem, telefonon értekeztem a főbérlővel, mondta, hogy van egy érdeklődő, aki nálam korábban jelentkezett és még hezitál, adna neki pár napot. Elfogadtam a kérését, annyiban maradtunk, hogy egy hét múlva hív majd és tájékoztat a fejleményekről. Természetesen nem hívott, nekem kellett hívnom, ami alapjában véve még nem is lenne baj, de egyből lerázott azzal a szöveggel, hogy most vásárolni van, majd felhív kicsit később. Persze, ez is csak kósza ígéret volt, nekem kellett megint hívnom. Akkor végre sikerült elárulnia, hogy nem kellett a másik érdeklődőnek a lakás, ha gondolom, akkor írjunk egy szerződést és költözhetek. Ennek az esetnek végül pozitív kimenetele lett, mert enyém lett a lakás, de akkor sem értem az efféle hozzáállást. Belátom, mindkét történetnél én vagyok a vevő és nekem kell fenntartani az érdeklődést, de akkor sem értem, hogy miért van az, hogy telefonban abszolút pozitívan állnak a dologhoz, majd amikor a tettek mezejére kerül a sor, eltűnik az érdeklődés. Kínosak számomra az ilyen helyzetek, mert nem tudom, hogy érdemes-e erőltetni a dolgot, vagy nem mernek visszalépni és konkrétan visszautasítani? Érthetetlen. Ti tapasztaltatok már ilyet? Mi lehet erre a magyarázat?

2012. júl. 7. 00:07
 1/5 anonim ***** válasza:

1.Komolytalan.

2.Bizonytalan.

3.Unalmában szivat.

4.Gyáva és nem meri megmondani, hogy meggondolta magát.

2012. júl. 7. 00:12
 2/5 anonim ***** válasza:
Hasonlókról én is mesélhetnék. Általában szinte mindig idiótákkal hoz össze a sors.:)
2012. júl. 7. 01:13
 3/5 anonim ***** válasza:

Az is lehet, h leszrja.

Én most adtam el a telefonom, engem is hívtak, aztán úgy voltam vele, h jó majd leviszem, ha ráérek és ez nem azt jelenti, h mindent félre fogok dobni.

Attól, h te rá vagy pörögve a témára meg nem biztos, h a másik is.

2012. júl. 7. 09:03
 4/5 anonim ***** válasza:
Igen, érthetetlen, mert ő hirdette meg!
2012. júl. 7. 11:03
 5/5 A kérdező kommentje:
#3: Nem arról van szó, hogy rá vagyok-e pörögve vagy sem. Nem napjában ötször hívtam fel, hanem 2-3 naponta, szerintem ennyi idő alatt még egy elfoglaltabb ember is rá tud szánni 5 percet arra, hogy lefotózza a telefont és elküldjön egy e-mailt. Nyilván te is szarsz magasról az érdeklődőkre, amikor meghirdetsz egy terméket. Állj be a sorba a többi suttyó Expresszes közé.
2012. júl. 7. 20:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!