Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért nem becsüli meg a...

Miért nem becsüli meg a társadalom az orvosokat?

Figyelt kérdés
Hiszen ők azok, akik a legokosabbak! Ők tanultak a legtöbbet! Ők, akik kitűnőek voltak iskolás korukban, és akik mindent megtesznek értünk, emberekért! Ők az angyalok, akik vigyáznak ránk, és a csillagok, akik őrködnek felettünk éjjel! Ők, akik meg mernek műteni egy embert, aki élet-halál között lebeg, és akik megnyugtatják a hozzátartozókat, vigasztalják, ha mégis elhunyt a páciens! Óh! És miért nem becsülik meg őket?

2012. júl. 6. 10:41
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
94%
Szerintem az orvosok nagy része ( legalábbis akiket én ismerek ) azok leginkább a pénzre mennek és nem igen foglalkoznak a betegekkel . Ezeket valóban megvetik az emberek nagy része . De vannak normális orvosok akik tényleg gyógyítani akarnak és valóban értenek hozzá és nem csak a pénzért vannak őket viszont valóban megbecsülik és én is ilyet tartom orvosnak nem pedig a "tudatlan" pénzéheseket . Szerintem ezek miatt nézik le leginkább a dokikat .
2012. júl. 6. 11:17
 12/20 anonim ***** válasza:
64%

"Hiszen ők azok, akik a legokosabbak! "

És mi van a mérnökökkel?

2012. júl. 6. 11:23
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Miért vagy ennyire elfogult, ha szabad tudni? Amúgy én is tisztelem, becsülöm őket, hogy ilyen kevés pénzért miket meg nem tesznek, erre születni kell, de azért ilyeneket, hogy angyalok, meg csillagok, óh... hát nem tudom. Nem istenek azért ők sem. Alapjáraton pedig szerintem nem a végzettség alapján kellene megítélni valakit sem pozitívan, sem negatívan.
2012. júl. 6. 12:00
 14/20 anonim válasza:
46%

Nem tudom, hogy hogy van ez a társadalom maradék részén, de amerre én laktam eddig, ott mindig köztudott az orvos készsége, kedvessége és aszerint dicsérik, vagy szidják. Például a legutóbbi háziorvosunk nagyon rendes volt, és értett is hozzá, sok embernek hiányzott amiért meghalt, nagy temetése volt, stb. Az új orvost már nem annyira kedvelik, mert gyorsan lerendezi az embereket, gondolom azon az elven, hogy ne beszélgetni járjanak oda(és igaza van), de volt hogy így félre diagnosztikált valakit...

Szóval azt akarom ezzel példázni, hogy mindegyik orvosnak van hírneve, vagy jó vagy rossz, vagy vegyes... de mindegyikről az orvos tehet. Egy jó orvosról nem fog rossz hír terjengeni...

Az már más kérdés, de amúgy nem értem, hogy elvileg ők az emberi test ismerői, az egészség szakértők, fél életüket áttanulják, már pár éve orvosként dolgoznak, és még akkor sem tudják, hogy mi az a fehérje por, például... szóval alap dolgokat, általános jelenség.

2012. júl. 6. 19:56
 15/20 anonim ***** válasza:
63%

Ameddig az orvostanhallgatóknak derogál megszúrni a beteget, meg kijelentik, hogy ők nem ghajlandóak vidéken - azaz Budapesten kívül - háziorvosként dolgozni (pedog nem fizet rosszil és lakást is kapna), és vastag boríték nélkül le se sz*r, addig nehogymár a nyúl vigye a vadászpuskát!

Nem igaz, hogy mindegyikük kitűnő volt egész életében, mint ahogyan azt sem, hogy mindegyikük profi, és jó ember. Közöttük is vannak aljasok és kontárok, akikre egy szalmaszálat sem kéne rábízni; nem hogy embert.

2012. júl. 6. 22:51
 16/20 anonim ***** válasza:
70%
Jól van, ha annyira sz.rt se tudnak az orvosok, akkor tessék annak tanulni. Lesz majd jó pénz, meg úgyis minden hü.lye emberből lehet orvos. Akkor meg mit itt papoltok? Ez az egyik legnehezebb és legnagyobb felelősséggel járó szakma. Mi van ha egy könyvelő hibázik? Semmi, mert úgyis legalább 1 ember ellenőriz utána. Mi van ha egy mérnök? Semmi, mert ott is legalább 1 ember ellenőrzi. Mi van ha egy telefonszerelő? Semmi, max 2 napig rossz a telefon. Mi van ha egy orvos hibázik? Senki sem ellenőrzi, mert kevés van belőle, aztán azért, mert egy pillanatra nem figyelt, mehet évekre a börtönbe, mert meghalt valaki a hibájából. Ezt a nyomást az emberek 99%-a nem bírná, akárhogy is mondja. (Ja és nem vagyok orvos, még mielőtt nekem esnétek.)
2012. júl. 6. 23:09
 17/20 anonim ***** válasza:
93%

1, túlzásokba ne essünk, jó pár orvos elmehet a fenébe, amikor úgy bánik pl. velem is, mint egy darab sz*rral, csak mert rossz napja van, sorolhatnám a hibákat (és persze vannak jó orvosok is, nem tagadom, miellőt orvos utálónak néz bárki is)

2, nem mi üldöztük ki őket, mentek maguktól, hisz, ha észrevetted elég pocsék itt a megélhetés

2012. júl. 7. 09:48
 18/20 anonim válasza:
Véleményem szerint azért nem becsüli meg őket a társadalom, mert az embereknek egyáltalán nem olyan a meglátása, mint a tiéd. Egyébként én egyetértek veled :) Sok embernek van rossz tapasztalata az orvosokkal kapcsolatban és egyszerűen általánosítanak. Biztos van olyan orvos, aki nem a legtürelmesebb és kedvesebb, amikor felköltik éjszakai ügyeletéből és ez az emberekben egyszerűen rossz élményként marad meg és ezután általánosítanak. Sok ember csak azt látja, hogy az orvosoknak csak a pénz kell (ami néhány esetben így van) és nem gondolnak bele abba, hogy mennyit tanultak azért, hogy ez lehessen a hivatásuk.
2012. júl. 8. 13:40
 19/20 anonim ***** válasza:

Csak adalékként az "egészség" témakörből egy szösszenet.

Miért nem becsülik meg őket? Talán az ilyenek miatt:

http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__egyeb-kerdesek__3168..

2012. júl. 9. 11:46
 20/20 anonim válasza:
Így van az ilyenek miatt nem becsülik meg, mert sajnos vannak ilyen orvosok, de ez nem azt jelenti, hogy minden orvos ilyen, nem kellene általánosítani. Vannak olyanok, akik nagyon szeretik a munkájukat és becsületesen segítenek az embereknek és az a baj, hogy már ők sem kapnak megbecsülést, pedig megérdemelnék!
2012. júl. 9. 12:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!