Miért nem becsüli meg a társadalom az orvosokat?
"Hiszen ők azok, akik a legokosabbak! "
És mi van a mérnökökkel?
Nem tudom, hogy hogy van ez a társadalom maradék részén, de amerre én laktam eddig, ott mindig köztudott az orvos készsége, kedvessége és aszerint dicsérik, vagy szidják. Például a legutóbbi háziorvosunk nagyon rendes volt, és értett is hozzá, sok embernek hiányzott amiért meghalt, nagy temetése volt, stb. Az új orvost már nem annyira kedvelik, mert gyorsan lerendezi az embereket, gondolom azon az elven, hogy ne beszélgetni járjanak oda(és igaza van), de volt hogy így félre diagnosztikált valakit...
Szóval azt akarom ezzel példázni, hogy mindegyik orvosnak van hírneve, vagy jó vagy rossz, vagy vegyes... de mindegyikről az orvos tehet. Egy jó orvosról nem fog rossz hír terjengeni...
Az már más kérdés, de amúgy nem értem, hogy elvileg ők az emberi test ismerői, az egészség szakértők, fél életüket áttanulják, már pár éve orvosként dolgoznak, és még akkor sem tudják, hogy mi az a fehérje por, például... szóval alap dolgokat, általános jelenség.
Ameddig az orvostanhallgatóknak derogál megszúrni a beteget, meg kijelentik, hogy ők nem ghajlandóak vidéken - azaz Budapesten kívül - háziorvosként dolgozni (pedog nem fizet rosszil és lakást is kapna), és vastag boríték nélkül le se sz*r, addig nehogymár a nyúl vigye a vadászpuskát!
Nem igaz, hogy mindegyikük kitűnő volt egész életében, mint ahogyan azt sem, hogy mindegyikük profi, és jó ember. Közöttük is vannak aljasok és kontárok, akikre egy szalmaszálat sem kéne rábízni; nem hogy embert.
1, túlzásokba ne essünk, jó pár orvos elmehet a fenébe, amikor úgy bánik pl. velem is, mint egy darab sz*rral, csak mert rossz napja van, sorolhatnám a hibákat (és persze vannak jó orvosok is, nem tagadom, miellőt orvos utálónak néz bárki is)
2, nem mi üldöztük ki őket, mentek maguktól, hisz, ha észrevetted elég pocsék itt a megélhetés
Csak adalékként az "egészség" témakörből egy szösszenet.
Miért nem becsülik meg őket? Talán az ilyenek miatt:
http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__egyeb-kerdesek__3168..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!