Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » A társadalom hasznos tagjának...

A társadalom hasznos tagjának tartod magad?

Figyelt kérdés
Profitál a közösség a tevékenységedből?

2012. jún. 26. 22:11
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
81%

Én még csak hallgató vagyok. De kitűnő tanulmányi átlaggal elég nagy esély van arra, hogy pár év múlva én is azok közé fogok tartozni, aki nem hagyja el Magyarországot és a sok tanulatlan ember segélyét én fogom fizetni az adómból.

Szóval már alig várom. Semmit nem tesznek érte, hogy ne kívánjak elhúzni innen. Már kezdek kiábrándulni az országunkból. Egyre több az érzéketlen, tanulatlan paraszt, akik persze mindent ELVÁRNAK maguknak.

Semmit se tesznek azért, hogy hazajöjjenek a fiatalok külföldről. Örülnek, hogy kint letudtak "táborozni". Én meg majd fogok szívni. Mert ebben az országban szarba se veszik a közösséget, és a társadalmat.

2012. jún. 26. 22:24
 2/20 anonim ***** válasza:
37%

gyesen vagyok

az hasznos?

igeeeeeeeeen

2012. jún. 26. 22:32
 3/20 anonim ***** válasza:
59%
Még tanulok, úgyhogy jelenleg gondolom nem :) Ha kapok a szakmámban munkát, akkor úgy vélem, hogy igen, elvégre segítő szakma :)
2012. jún. 26. 22:40
 4/20 anonim ***** válasza:
91%
utcát seprek szemetet szedek úgyhogy igen.
2012. jún. 26. 22:42
 5/20 A kérdező kommentje:
Egyes! Azért az én meglátásom szerint jelentős törekvések is vannak a politikai elit részéről, hogy a társadalom különböző csoportjait egymás ellen hangolja, egymás torkának ugrasszák a kisembereket.
2012. jún. 26. 22:43
 6/20 Antimod ***** válasza:

Ha a munkámat nézzük, akkor nem. Vágyom arra, hogy olyan állást találjak, ami valóban értelmes, és a társadalmunkat valamilyen formában előre viszi.

Szabadidőmben mindezt kompenzálom (természetesen nem itt, a gyk-n), de munka mellett ritkán van annyi időm rá, amennyit szeretnék / amennyi kellene.

2012. jún. 26. 22:53
 7/20 anonim ***** válasza:
94%

Kérdező! Én csak egy dolgot nézek a politikában, ami a legfontosabb most rám nézve: Tesznek valamit azért, hogy ha én kimegyek, VISSZA IS JÖJJEK? Semmit sem tesznek érte. Nem akarok én senkire rátámadni, csak ez egy tény. Mindenki takarodik el innen aki megteheti, és a probléma az, hogy KINT IS MARAD. Nem úgy mint Dél-Koreában, telenyomatják támogatásokkal őket, hogy menjetek ki nyugodtan, de gyertek vissza, és itt hasznosítsátok a tudásotokat. Ők elindultak a fejlődés útján. Minden ország, aki olyan politikát folytat, amely támogatja a hazai oktatást és elhelyezkedést, az a fejlődés útjára lépett. Csak nálunk szarnak az egészre.

A másik dolog, hogyha én a kortársaimmal kimegyek innen és ott is maradok. Akkor ki fog itt hasznos tevékenységet végezni 10-20 év múlva. Gazsi a lelences gyerek? Vagy gyorsan növekvő kisebbség, akinek a mentalitásában tiltott tevékenységként szerepel a munka, vagy a gyerek normális neveltetése az oktatásra?

De tényleg, 10-20 év múlva ki fogja fizetni a nyugdíjakat, vagy az adót, ha mindenkit elüldöznek?

2012. jún. 26. 22:55
 8/20 anonim ***** válasza:
Nem.És nem is akarok az lenni.
2012. jún. 26. 23:00
 9/20 anonim ***** válasza:

Nem:(

Múlt héten államvizsgáztam, csütörtökön kapom kézhez a diplomát, de nincs semmi állás kilátásban. Most küldözgetem az önéletrajzokat meg jelentkezéseket a nagyon nem tanulmányaimhoz illő állásokra. Most épp lehangolt vagyok miatta, félek, hogy nem találok munkát.

2012. jún. 26. 23:02
 10/20 anonim ***** válasza:

A kérdést látva, az első gondolat, ami beugrott: Nem.

Ha átgondolom, akkor viszont igen, hasznos tagja vagyok, sokan profitálnak tevékenységemből. Ettől függetlenül nem érzem magam 'hasznosnak', amit teszek, elsősorban magamért, szeretteimért teszem, nem pedig azért, hogy a társadalomnak jobb legyen.

2012. jún. 26. 23:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!