Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » A társadalom hasznos tagjának...

A társadalom hasznos tagjának tartod magad?

Figyelt kérdés
Profitál a közösség a tevékenységedből?

2012. jún. 26. 22:11
1 2
 11/20 pelgrim ***** válasza:
100%
Olyan hasznos vagyok, mint egy nagy fa, melynek gyümölcse ehetetlen, Törzse görbe tekeredett, tele ágakkal, nem alkalmas se bútorkészítésre, se épületfának, de még a tűzre se jó, mert füstje erősen mérgező, nem éri meg kivágni. Csak a madarak fészkelnek ágai közt és az elfáradt vándor pihen meg árnyékában.
2012. jún. 26. 23:17
 12/20 anonim ***** válasza:

Nem. 20 éves vagyok, nincs önálló keresetem, a szüleim pénzéből élek. Élethelyzet szempontjából most éppen "gödörben" vagyok, sötét korszakban, amikor a legtöbb időmet magányosan, bezárkózva, magamon rágódva töltöm, igyekezve kijavítani a gyengeségeimet, megérteni a problémáim forrását, átgondolni a céljaimat. Kitűnő eszem van, csak éppen úgy érzem, rossz irányba indultam el, ahelyett, hogy matekfaktra jártam volna, meg emelt bioszt tettem volna.

Külföldön tanuló egyetemista vagyok, akinek az a célja, hogy amint lediplomázik, visszatérjen, és hazavigye a tudását. Én, ellentétben sokakkal, rengeteg példát láttam a saját szememmel arra, hogy otthon is meg lehet élni, és eszemben sincs külföldön letelepedni.

2013. jan. 19. 13:03
 13/20 anonim ***** válasza:

Pelgrim: olyan költőiesen írtad a mondandódat, nekem tetszett az írásod! /felpontoztam /.

Kérdezőnek: én szolgáltatást nyújtok: webáruházban dolgozom, célom, hogy a vevőink időben és jó állapotban kapják meg a megrendelt árut. Mindig kereskedelemben dolgoztam.

2013. jan. 19. 16:12
 14/20 anonim ***** válasza:
Ab
2013. jan. 19. 16:23
 15/20 anonim ***** válasza:
Nem, de egy önző dög vagyok, ezért nem is szeretnék az lenni. (Le lehet pontozni.) De ezt természetesen úgy, hogy még véletlenül se ártsak senkinek. (És talán ha mindenki ezt az elvet vallaná, már az szebbé tenné a világot..)
2013. jan. 19. 16:29
 16/20 anonim ***** válasza:

Igen, nagyon is.

Szerencsére olyan munkakörben dolgozom, ahol lehetőségem van kamaszokkal foglalkozni, és segíthetek nekik az életnek ebben a különösen viszontagságos(nak tűnő) időszakában megbirkózni a problémáikkal.

Támasza vagyok továbbá a családomnak is, igyekszem szülőként is eredményes lenni, hogy majd a gyermekeink is a társadalom hasznos tagjai legyenek.

Nem vagyok hasznos olyan szempontból, hogy nem növelem a színvonaltalan showműsorok nézettségét, a bulvárlapok eladási példányszámát, és a fogyasztói társadalomnak sem vagyok a leghasznosabb tagja, mert egy csomó zöldséget, gyümölcsöt itthon termelünk meg, nem pedig veszünk.

Szóval belőlem viszonylag kevesen gazdagszanak meg, ennek ellenére úgy gondolom, hogy nagyon is hasznos tagja vagyok a társadalomnak.

2013. jan. 19. 19:31
 17/20 anonim ***** válasza:
Egyáltalán nem. Kb annyit teszek a társadalomért, mint a társadalom értem. Jól elvagyunk egymással a nullán.
2013. jan. 19. 20:22
 18/20 anonim ***** válasza:

1.Attól, hogy valaki nem jár be melózni munkahelyre, még lehet "hasznos" tagja a társadalomnak.Kérdés, ki mit tart haszonnak.

Mellesleg milyen dolog az embert haszonban mérni?Elvégre nem haszonállat.

2013. márc. 8. 17:06
 19/20 anonim ***** válasza:
Nem, ahogy a magyarok nagy része sem.
2013. márc. 8. 17:28
 20/20 anonim ***** válasza:
Bár nincs valami húdejó nagyonfontos munkám tulajdonképpen hasznos vagyok, kórházi asszisztensként dolgozom. Pótolható vagyok és a munkám egy részét más is végezhetné, de minél többet dolgozom, annál több ideje jut az orvosnak, a nővérnek a beteggel foglalkozni. Plusz a felelősség engem is terhel, ha nem figyelek oda, összekeverek valamit, akár valakinek a halálát is okozhatom.
2013. márc. 8. 18:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!