A társadalom hasznos tagjának tartod magad?
Nem. 20 éves vagyok, nincs önálló keresetem, a szüleim pénzéből élek. Élethelyzet szempontjából most éppen "gödörben" vagyok, sötét korszakban, amikor a legtöbb időmet magányosan, bezárkózva, magamon rágódva töltöm, igyekezve kijavítani a gyengeségeimet, megérteni a problémáim forrását, átgondolni a céljaimat. Kitűnő eszem van, csak éppen úgy érzem, rossz irányba indultam el, ahelyett, hogy matekfaktra jártam volna, meg emelt bioszt tettem volna.
Külföldön tanuló egyetemista vagyok, akinek az a célja, hogy amint lediplomázik, visszatérjen, és hazavigye a tudását. Én, ellentétben sokakkal, rengeteg példát láttam a saját szememmel arra, hogy otthon is meg lehet élni, és eszemben sincs külföldön letelepedni.
Pelgrim: olyan költőiesen írtad a mondandódat, nekem tetszett az írásod! /felpontoztam /.
Kérdezőnek: én szolgáltatást nyújtok: webáruházban dolgozom, célom, hogy a vevőink időben és jó állapotban kapják meg a megrendelt árut. Mindig kereskedelemben dolgoztam.
Igen, nagyon is.
Szerencsére olyan munkakörben dolgozom, ahol lehetőségem van kamaszokkal foglalkozni, és segíthetek nekik az életnek ebben a különösen viszontagságos(nak tűnő) időszakában megbirkózni a problémáikkal.
Támasza vagyok továbbá a családomnak is, igyekszem szülőként is eredményes lenni, hogy majd a gyermekeink is a társadalom hasznos tagjai legyenek.
Nem vagyok hasznos olyan szempontból, hogy nem növelem a színvonaltalan showműsorok nézettségét, a bulvárlapok eladási példányszámát, és a fogyasztói társadalomnak sem vagyok a leghasznosabb tagja, mert egy csomó zöldséget, gyümölcsöt itthon termelünk meg, nem pedig veszünk.
Szóval belőlem viszonylag kevesen gazdagszanak meg, ennek ellenére úgy gondolom, hogy nagyon is hasznos tagja vagyok a társadalomnak.
1.Attól, hogy valaki nem jár be melózni munkahelyre, még lehet "hasznos" tagja a társadalomnak.Kérdés, ki mit tart haszonnak.
Mellesleg milyen dolog az embert haszonban mérni?Elvégre nem haszonállat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!