Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért nem becsüli meg a...

Miért nem becsüli meg a társadalom az orvosokat?

Figyelt kérdés
Hiszen ők azok, akik a legokosabbak! Ők tanultak a legtöbbet! Ők, akik kitűnőek voltak iskolás korukban, és akik mindent megtesznek értünk, emberekért! Ők az angyalok, akik vigyáznak ránk, és a csillagok, akik őrködnek felettünk éjjel! Ők, akik meg mernek műteni egy embert, aki élet-halál között lebeg, és akik megnyugtatják a hozzátartozókat, vigasztalják, ha mégis elhunyt a páciens! Óh! És miért nem becsülik meg őket?

2012. júl. 6. 10:41
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
58%

Azért ennyire ne istenítsd őket, nem angyalok :D

Amúgy én nagyon is becsülöm őket! A legszebb hivatás!

2012. júl. 6. 10:43
 2/20 rajcziz ***** válasza:
56%
Legokosabbak? Az orvosok köre lassan egy elég zárt közösség lesz, ahova már csak kapcsolatokkal lehet bejutni, orvosira sem a legokosabbak mennek. Azt se mondanám, hogy az orvosok tanulnak a legtöbbet. Kihagytál egy fontos részletet: ők azok, akik a lehető legtöbb pénzt akarják megszerezni a te betegségedből. Vannak olyanok, akiket megbecsülnek, de a többséget különböző okokból nem.
2012. júl. 6. 10:44
 3/20 anonim ***** válasza:
63%

Ugyan már, az megy orvosira, aki elég okos hozzá! Aki meg protekciós, azt eléggé kinézik!

2012. júl. 6. 10:45
 4/20 anonim ***** válasza:
36%
Nézz már szét itt MO-n! Én nem igazán becsülöm meg őket. Mikor megyek egy orvoshoz, azt sem tudja mi bajom, csak küld a másikhoz, aki szintúgy ugyanezt csinálja..
2012. júl. 6. 10:50
 5/20 A kérdező kommentje:

# 4

Ez talán azért van, mert a tehetséges orvosokat már kiüldöztétek külföldre, ahol tényleg kapnak megbecsülést!

2012. júl. 6. 10:52
 6/20 anonim ***** válasza:
100%
Nem csak az orvosokat ,,üldözték,, ki MO-ról.
2012. júl. 6. 10:52
 7/20 anonim ***** válasza:
30%
Én sem értem, miért vetik meg őket ennyire. Hálapénz? És? Kevesebbet keresnek mint az apám szakmunkásként. Külföldön meg milliomosok lennének. Kettő (már volt) osztálytársam megy orvosira, nagyon sokat tanultak ezért. Az egyiknek mindkét szülője orvos, így is vért izzadt azért, hogy legyen elég pontja. Hidd el, ha valakinek lett volna protekciója, akkor neki lett volna, pedig aztán neki sincs.
2012. júl. 6. 10:55
 8/20 anonim ***** válasza:
94%

Szerintem a társadalmi megbecsülésükkel nincs gond. Egy orvosra azért felnéznek. Az anyagi már annál inkább problémás, s ez nagyon nincs jól.

Ezek ellenére isteníteni sem kell őket. Ugyanúgy, mint az élet egyéb területein, vannak nagyon jók, és vannak sajnos csapnivaló pancserek. Előbbieket jobban meg kellene becsülni, utóbbiakat viszont kiszűrni, és eltávolítani.

Az okosság szintén nehezen megítélhető. Én pl. okosabbnak tartok egy részecskefizikust vagy egy mikrobiológust, de akár egy hídmérnököt is.

2012. júl. 6. 10:57
 9/20 reptoid ***** válasza:
68%

10:57

Huhuhúú :)

Én hídépítő mérnökként mentem orvosira, szóval biztos nagyon okos lehetek? :D

Egyébként tényleg nem kell az orvosokat angyaloknak, csillagoknak nevezni. Nagyságrendekkel több a buta ember orvosin, mint pl építőn. Egyszerűen jó részükről sugárzik a sötétség, a teljes elveszettség a világban. Egyet tudnak nagyon jól, magolni, amire mondjuk szükségük is van. Első félévben visszasírtam a legnyomorékabb építősöket is, csak ezeket ne, gondoltam magamban. Persze vannak normális emberek is, tisztélet a kivételnek. De sajnos a nagy átlag nem ezt mutatja. Nézz csak szét a közoktatás témakörben, mennyi foggyos wannebe orvos van.

2012. júl. 6. 11:13
 10/20 anonim ***** válasza:
84%

Na, azért ne essünk túlzásokba. Közöttük is vannak tisztességes, becsületes, intelligens, együttérző, szakmailag felkészült emberek és sajnos az ellenkezője is.

Ha mélyen magamba nézek, még azt sem tudom elítélni, ha valaki elteszi a hálapénzt, azt viszont igen, amikor az orvos előre közli, hogy a "jó kezelés" mennyibe kerül. (tapasztalat) Az ilyeneket szerintem páros lábbal kéne kirúgni és esélyt sem adni többet nekik az orvosi pálya gyakorlására.

A sok rossz és jó példa van, de ezzel csak az van tisztában, aki rendszeresen orvoshoz jár és találkozik az egészségügy minden elemével.

2012. júl. 6. 11:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!