Miért nem becsüli meg a társadalom az orvosokat?
Azért ennyire ne istenítsd őket, nem angyalok :D
Amúgy én nagyon is becsülöm őket! A legszebb hivatás!
Ugyan már, az megy orvosira, aki elég okos hozzá! Aki meg protekciós, azt eléggé kinézik!
# 4
Ez talán azért van, mert a tehetséges orvosokat már kiüldöztétek külföldre, ahol tényleg kapnak megbecsülést!
Szerintem a társadalmi megbecsülésükkel nincs gond. Egy orvosra azért felnéznek. Az anyagi már annál inkább problémás, s ez nagyon nincs jól.
Ezek ellenére isteníteni sem kell őket. Ugyanúgy, mint az élet egyéb területein, vannak nagyon jók, és vannak sajnos csapnivaló pancserek. Előbbieket jobban meg kellene becsülni, utóbbiakat viszont kiszűrni, és eltávolítani.
Az okosság szintén nehezen megítélhető. Én pl. okosabbnak tartok egy részecskefizikust vagy egy mikrobiológust, de akár egy hídmérnököt is.
10:57
Huhuhúú :)
Én hídépítő mérnökként mentem orvosira, szóval biztos nagyon okos lehetek? :D
Egyébként tényleg nem kell az orvosokat angyaloknak, csillagoknak nevezni. Nagyságrendekkel több a buta ember orvosin, mint pl építőn. Egyszerűen jó részükről sugárzik a sötétség, a teljes elveszettség a világban. Egyet tudnak nagyon jól, magolni, amire mondjuk szükségük is van. Első félévben visszasírtam a legnyomorékabb építősöket is, csak ezeket ne, gondoltam magamban. Persze vannak normális emberek is, tisztélet a kivételnek. De sajnos a nagy átlag nem ezt mutatja. Nézz csak szét a közoktatás témakörben, mennyi foggyos wannebe orvos van.
Na, azért ne essünk túlzásokba. Közöttük is vannak tisztességes, becsületes, intelligens, együttérző, szakmailag felkészült emberek és sajnos az ellenkezője is.
Ha mélyen magamba nézek, még azt sem tudom elítélni, ha valaki elteszi a hálapénzt, azt viszont igen, amikor az orvos előre közli, hogy a "jó kezelés" mennyibe kerül. (tapasztalat) Az ilyeneket szerintem páros lábbal kéne kirúgni és esélyt sem adni többet nekik az orvosi pálya gyakorlására.
A sok rossz és jó példa van, de ezzel csak az van tisztában, aki rendszeresen orvoshoz jár és találkozik az egészségügy minden elemével.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!