Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért csinálnak a nyárból...

Miért csinálnak a nyárból hisztériát? Régen is volt nyár. Most meg ezzel stresszelnek reggeltől estig. Ennyi meg ennyi fok lesz!

Figyelt kérdés
2012. júl. 4. 06:24
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
azért mert a pánikkeltés a média egyik nagy fegyvere
2012. júl. 4. 09:32
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Apám parasztcsaládban nőtt fel, mezőgazdasággal és állattartással foglalkoztak. (1950-ben született)

Pont a hétvégén beszélgettünk és ő maga említette (aki egyébként szereti a meleget és inkább télen szokott panaszkodni a hideg miatt), hogy régen nem ilyen nyarak voltak. Több volt az eső, gyakrabban hűlt le a levegő.

Pár éve még kaptam néhány gúnyos megjegyzést, hogy miért szereltetek klímát a lakásba, most ők kérdezték, hogy melyiket javasolnám, mert ha ilyen marad az időjárás, beszereltetnének egyet.

Vettünk magunknak egy ventillátort, náluk felállítottuk, hogy éjjel fújja ránk a hideg levegőt. Ezt konkrétan megvették tőlünk, hogy "ha nem gond, vegyetek egy másikat magatoknak hazafelé, ezt szeretnénk megtartani, olyan jó, ahogy hűt..." :)))

Én deklaráltan rosszul viselem a meleget, mert télen simán kimegyek 5 fokban egy szál pólóban és nem fázom. Sőt, télen akármilyen hideg van, nyitott ablaknál alszom.

Gyerekkoromban is hidegkedvelő voltam, sok szóváltás is volt apámmal, hogy ne nyafogjak már a meleg miatt, nem vagyok cukorból.

Most mégis ő is beállt a sorba, pedig 30 fokban is láttam már pulóverben régebben, mondván ő szereti a meleget.

Tehát én nyafogok 25 fok felett (viszont nagyon jól alszom -10 fokban is közvetlenül a nyitott ablak alatt, vékony paplannal), míg apám az utóbbi években nyafog a folyamatos meleg miatt.

2012. júl. 4. 10:31
 13/16 anonim ***** válasza:

[link]

Akiket a mentő visz el, mert elájultak a melegtől,(gondolom nem puszta hisztériából) azoknak sovány vigasz, hogy régen is volt nyár. Sokan elkerülik ezt, köszönhetően a figyelemfelkeltő hírműsoroknak, még ha némelyik szenzációhajhász stílusban teszi is a dolgát.

2012. júl. 4. 10:59
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

A nyárból pont azért csinálnak hisztériát, amiért télen a fagyokból: fogyassz. Ennyi a lényege. Menj be a hiperszupermarketbe, és fogyassz. Vegyél naptejet, vegyél ásványvizet, vegyél ventilátort, vegyél légkondicionálót, vegyél rekeszes sört, plazma tv-t, a legjobb, ha mindezt HITELRE! És ülj le a plazma tv-d elé, bontsd fel a sört, és nézz minket, mert csak tőlünk, csak most, csak neked elmondjuk, hogyan élheted túl a már légkondis, ásványvízzel felszerelt lakásodban a nyarat!

Meleg van, aláírom, csak régen ez nem volt hírértékű. 10-15 évvel ezelőtt úgy konferálták az időjárás jelentésben, hogy "igazi strandidő" manapság meg "hőségriadó"... Régen az sem volt hírértékű, hogy esett egy éjszaka 20 centi hó, manapság meg ha esik a hó, mondják, hogy "csak az induljon útra, akinek feltétlenül szükséges, maradjanak otthon". Miért? Hogy otthon legyél, és őket nézd, mert abból van a pénz, főleg, hogy előtte úgy bevásárolsz, mintha az Apokalipszis 4 lovasa jönne... Az embereket a legegyszerűbb a félelemkeltéssel irányítani.

2012. júl. 4. 11:02
 15/16 anonim ***** válasza:
60%

14

Na ezt már inkább nevezném hisztériának.

2012. júl. 4. 11:20
 16/16 A kérdező kommentje:
Hát nagyon örülök, hogy a reggeli gondolatom bennetek is megmozgatott valamit. Köszönöm a sok értékes, elgondolkoztató választ. Mindenkit felpontoztam.
2012. júl. 4. 13:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!