Hogy viszonyulnak középsuliba a vallási fanatikus osztálytárshoz?
én egy mélyen vallásos lány vagyok(sokan azt mondják h vallási fanatikus),ezenfelül rendkívül erkölcsös. fiúkkal semmilyen kapcsolatom nem volt a haverin kívül és még egy fiú kezét sem fogtam meg. nem vagyok sem bevállalós sem merész. viszont az a baj velem hogy hirtelen haragú vagyok főleg ha a vallásomról vagy a közösség erkölcséről van szó. ( nem vagyok büszke rá de a régi sulimban megvertem két csajt mert miniszoknyába járkáltak és még volt képük keresztet tenni a nyakukba)nem vagyok keresztény de felháborított a vallásgyalázásuk! ezek ismeretében szerintetek befogadnának?
15/L
Szerintem ez durva.
Lehet egy amerikai keresztény iskolában elmenne ez a viselkedés de Magyarországon nem.Mi nem verekszünk azért mert miniszoknyában van alaki és keresztet visel.Ennél kulturáltabbak vagyunk , vagyis kellene lennünk.
A vallási fanatizmussal problémád lehet még az életben és nem csak az iskolában.Lehet hogy kirekesztenek , kiközösítenek.
Nem tudom milyen vallású vagy de az biztos hogy nehéz lesz így neked ha ily módon kinyilvánítod a nézeteidet.
Hát, ne haragudj, de, ha nem vagy sem képes, sem hajlandó toleranciát mutatni a társaid felé, hogy akarod ezt elvárni tőlük? Nem része a vallásodnak (mivel nem írtad, mi a vallásod, nem tudhatom) a másik ember elfogadása, tolerancia, satöbbi? A verekedés, illetve a másik provokálása nem az. A hirtelen haragú hozzáállásodon csak te magad tudsz változtatni. Van egy nyarad megismerni magad és kezelni a dühkitöréseid. Ha ezzel megtanulsz bánni, van rá esély, hogy normális közösségi életet élhetsz.
Régen sok kemény lecke árán tanultam én meg ezt, de végül a magam erejéből (és Isten segítségével) megtanultam, mit jelent az önkontroll, remélem, neked is sikerülni fog.
Egyébként is: miért lenne bűn miniszoknyában járkálni, ha egyszer meleg van? Te 40 %c-ban is nyakig beöltözöl?
Ha nem vagy rendes és állandóan hangoztatod a vallásod, vagy ez nagyon kirí a viselkedésedből és beszédedből, akkor ki leszel közösítve, és meg leszel bélyegezve pl. ilyenekkel: prűd. Hidd el, én is megkaptam, jobb ha felkészülsz! Ennek ellenére tarts ki, hiszen a hit az érték! Csak nem kell mindenkit megverni :D OK? Csak éld nyugisan az éledet, próbálj ugyanolyan ruhákba járni, mint a többi és csináljatok közös programokat, akkor nem lesz baj ;)
18/L
Szerintem túlzás, amit csináltál, és egyáltalán nem "keresztényhez méltó cselekedet".
Engem gondolom kinyírnál... ateistaként kereszt alakú a nyakláncom, amit szinte mindig hordok. És akkor mi közöd hozzá? Szerintem hadd döntse el mindenki, mit hogyan tesz és miért.
Egyébként, ha nem erőltetnéd a vallásod másra, és nem ítélkeznél a többi ember fölött, lehet, hogy befogadnának. Biztos lesznek, akik kerülni fognak, de lesz egy-két ember, aki talán befogad és barátjaként kezel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!