Mit tegyek? Meggondoltam magam, de már nem tudok mit tenni?! (gólyatábor)
Nagyon ideges lettem.. illetve félek.. lesz gólyatábor augusztusban és jelentkeztem. Visszahúzódó vagyok és nehezen ismerkedek,mert félek,de arra gondoltam,hogy most azért bátorságot gyűjtök és valami csak történik. :D Senkit se ismerek ott,kivéve egy lányt az előző osztályomból,de másik osztályba megy és nem is nagyon ismerjük egymást. Már attól félek,hogy nem lesz helyem a vonaton ,mert senkit se ismerek,vagy beültetnek valakik közé és azok ott kiröhögnek.. Aztán kiderült ,hogy lesz valami tánc a táborban O.O omg. NEM TUDOK TÁNCOLNI ÉS UTÁLOK IS MÁSOK ELŐTT.. Minden lány tök jól táncol én meg olyan béna vagyok. -.- Aztán kiderült ,hogy minden évben mindenkinek fel kell lépnie az iskolában.. Nagyon jó ,mgé beszélnem is kell majd idővel annyi ember előtt.. :'( Hát ez kész,eddig megtudtam az ilyesmiket úszni,de most úgy tűnik itt a vég.. Pont az ilyen dolgoktól menekültem el eddig.. 5.-ben egyszer beégtem farsangkor,mert annyira izgultam,hogy egy szót se tudtam mondani.. Nagyon félek,aludni se tudok,félek,hogy én leszek az osztály nyomorékja és hogy senki se fog szeretni,vagy kiröhögnek amikor táncolok.. És gondolom lesz ilyen bemutatkozósdi is és én semmit nem tudok mondani magamról.. tényleg semmit.. legalábbis semmi érdekeset. Anyukámtól kérdeztem,hogy lemondhatom-e,és azt mondta,hogy nem ,mert már sokat ugrált azért ,hogy be legyen fizetve(hosszú sztori).
Rettegek. O . O help !
14/L
Jajj, Első, ne idegesítsd már fel még jobban!
Kérdező!
Középiskolába mész, ez már nem az általános. Itt nincsenek általában "nyomoréknak" kikiáltott emberek, érettebb, idősebb diákok járnak oda, nálunk legalábbis ilyesmi nem volt szokás, és szerintem máshol sem!
Itt nem csúfolódnak jellemzően egymással, és nem, nem leszel kirekesztve.
Mindenkinek pontosan ugyanúgy új ez a helyzet, mint neked, és mindenki ugyanígy aggódik. Már csak azért sem fognak kinevetni, mert NEKIK is ki kell állniuk ugyanúgy! És hidd el, ez senkinek sem könnyebb. Abban van különbség, hogy ki mennyire tudja legyőzni a lámpalázát - ergo, mennyire látszik rajta, hogy izgul. De, akin nem látszik, annak is ugyanolyan új és félelmetes dolog ez. Nem vagy ezzel sem egyedül.
Ott mindenki igyekszik majd barátkozni. A vonaton is. Akik mellé leülsz, kérdezgetni fognak, és olyan nincs, hogy nem tudsz érdekeset mondani nekik, mert nekik veled kapcsolatban is minden új lesz! Beszélgess, önmagadat add, és nem lesz semmi gond.
Hidd el, mindenki ezt teszi majd.
Nagyon helyes amit írtál második. Ezek szerint Te pont nem voltál az osztálytársam. Lehet, hogy mi voltunk csak egy nagyon elcseszett bagázs, de nálunk igen is volt gimiben is kirekesztés. Nyílván óvodás csúfolódások már nem, de akit mi kirekesztettünk, arra szomorú világ várt a következő 6 évben. (6 éves gimi volt, és persze már nagyon sajnáljuk...)
Szóval nem rosszindulatból írtam, amit írtam, hanem tapasztalatból. Ha az elején nem hagyod magad, akkor nem lesz baj.
Jesszus, nyugi! Még el sem kezdődött az év, nem ismered az osztályodat, de már bemagyarázod magadnak, hogy úgyis szörnyű lesz, és te leszel az osztály nyomija. Igaz az, amit a második írt. Ez mindenkinek új helyzet, és nem ilyen gonoszak ám az emberek, hogy egyből rád ugranak és szívatnak, és kineveznek nyominak :) Viszont mindenkire olyan szemmel néznek, amilyennek tartja magát (egy idő után legelábbis). Ha te ilyen önsajnálóan állsz hozzá, és meg vagy győződve a saját szerencsétlenségedről, akkor egy idő utána többiek is ilyen szemmel néznek rád.
Itt tiszta lappal indulsz, beszélgess az emberekkel, de nem görcsölj! ne akarj mindenkinek megfelelni, legyél kedves, de magabiztos. Tudom, könnyű mondani, de hidd el, nem nehéz. Gondolj arra, hogy a leendő gimis osztálytársaid fejében ugyanezek a kérdések járnak, mint a tiédben. Új környezet, új emberek, senkinek sem könnyű ez, még ha azt is mondják egyesek. Szóval nyugi, nem lesz gond.
Hat éves gimi volt, tehát olyan 12-13 évesen kezdtétek. És akkor rekesztettétek ki azt, akit ti úgy gondoltatok, hogy ezt érdemli... (Milyen undorító dolog!!!!)
Most viszont közel 15 éves ÉRETTEBB fiatalokról beszélünk, akik megkezdik a középiskolai tanulmányaikat, és - feltételezem - ez alatt a plusz pár év alatt szert tettek némi intelligenciára is.
Ebben a korban igenis sokat számít az a két év.
Biztos vannak bunkó emberek, sajnos mindenhol vannak, de nehogy már egy gimnáziumi vagy szakközépiskolás osztályban az legyen a diákok legnagyobb problémája, hogyan tudnak kirekeszteni valakit!? Ennyit nem változhatott a világ az elmúlt pár évben, amióta végeztem!
Egy ennyi idősnek már saját élete van, és véleménye (jó esetben). A csordaszellemet illik az általánosban hagyni!
Továbbra is azt mondom, hogy - valószínűleg(!!) - semmi ilyesmi problémával nem fog találkozni a Kérdező.
Ha pedig igen, akkor azt az iskolát ott kell hagyni, mert abban gondolom egyetértünk, hogy ez nem normális dolog.
És igen, ezek szerint - szerencsére - nem volt osztálytársak, mert nálunk nem az volt a szórakozás, hogy hogyan lehet bántani a másikat.
Én is most megyek majd 9.-be és szeretnék menni gólyatáborba. A legfontosabb hogy légy önmagad. Hidd el, a többiek is szerintem annyira izgulnak mint te. Írták előttem többen is, hogy mivel középiskoláról beszélünk talán egy kicsit érettebb már mindenki, szóval nem hiszem hogy csúfolni fognak, inkább veled együtt fognak nevetni:D Amúgy én is egy kicsit izgulok, bár én pár osztálytársammal tuti hogy egy osztályba kerülök. Az ilyen "röhögtessük ki magunkat" típusú feladatok én sem bírom..:S
Szintén 14/L
"Középiskolába mész, ez már nem az általános. Itt nincsenek általában "nyomoréknak" kikiáltott emberek, érettebb, idősebb diákok járnak oda, nálunk legalábbis ilyesmi nem volt szokás, és szerintem máshol sem! "
Ez az egyetemre igaz. Középben még bőven más megy,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!