Szerintetek az emberek rossz szemmel néznek rám azért mert levelező mellett nem dolgozok?
Szerintem csak akarni kell.
A hugom nappalira jár fősulira, napi 80 km-t ingázik, 4,5 fölött van az átlaga, nem puskázik, mégis mellette rengeteg diákmunkát vállal.
Tanulsz, ha megteheted, hát megteheted. Semmi előírás nincs arra, hogy levelező mellett márpedig dolgozni KELL. Te pl.a távolság meg a ponthatár miatt mentél levelezőre. A te dolgod.
Szerintem használj ki más lehetőségeket, amiket munka mellett nem lehetne: tanfolyamok, esetleg jogsi, ha van rá pénz/idő, nyelvtanulás akár ingyenes, önképző körben is stb.
Elhiszem, hogy furcsállják, sőt, őszintén megmondom, én is lehet, hogy ferde szemmel néznék először - de csak irigységből. Sajnos ez az emberi természet, viszont van, aki le tudja gyűrni, és ésszerűen gondolkodni, és van, aki nem.
Nagyon szeretnék én is olyan helyzetben lenni, hogy ezt megtehessem, de sajnos nem vagyok, így dolgozok, mint egy őrült :)
Szerintem ha megteheted, és nem vagy terhére senkinek, akkor csináld csak tovább így! :)
"Ti elítéltek ez miatt, vagy inkább keressek munkát és az iskola csak a második legyen?"
Azért mennél el dolgozni, mert itt x idegen leírja, hogy igen, elítél? Ne már! Ki nem sz*rja le, hogy vadidegenek mit gondolnak?? A te életed, azt csinálsz, amit akarsz! Személy szerint engem az sem érdekel, ha egy haldokló milliárdos felesége leszel a pénzéért. Nekem attól nem lesz se jobb, se rosszabb, ha te nem dolgozol.
Egyébként igen, az emberek rossz szemmel fogják nézni általában, mert sajnos manapság akkora luxus lett a tanulás, és annyira túl van misztifikálva az, aki 20éves korától húzza az igát, hogy eltartsa állambácsit, hogy ufonak nézik, aki a tanulást fontosabbnak tartja. Pedig nem mindegy, hogy a sulit tényleg komolyan veszed, és nem csak teljesíted a tárgyakat, hanem komolyan elmélyülsz a szakmában,...
2-voltam újra. :)
Így a leírásod alapján nem tűnsz úgy, mint aki két kézzel szórja a lóvét.
Csak később ne legyen abból vita a pároddal, hogy szinte ő tart el. Érted, mire gondolok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!