Bennem van a hiba? (feminizmus)
Mellesleg kíváncsi lennék másban is a véleményetekre:
Egyszer egy rádiós beszélgetésben egy feminista beszélt. Azt mondta, hogy egy nőt semmilyen körülmények között nem lehet megütni. A riporter megkérdezte, hogy akkor se ha pl. egy nő megtámad egy férfit? A nő azt mondta akkor sem.
Nyilván kevés az ilyen eset, de rengeteg férfit vernek nők. Volt olyan eset is, hogy a nő belevágta a konyhakést a párjába a férfi meg felhívta a mentőket, hogy véletlenül beleesett a késbe.
Szóval ezt sem értem amúgy.
Igen, valóban annyira jó társadalmi háttérrel rendelkezel, hogy ez számodra furcsa. Becsüld meg a helyzetedet, de fontos, hogy tájékozódj arról, mi történik a "burkon" kívül. Tényleg nem értem miért nem hiszel annak, amit szakértők, egyetemi oktatók, kutatók, újságírók leírnak. Az internet tele van erről információval.
Természetesen sokkal jobb a nők helyzete, mint 30, 50 vagy 100 évvel ezelőtt. Ezt senki sem vitatja. Általánosságban azt is el lehet mondani, hogy a nőknek átlagosan jobb a helyzete, mint néhány kisebbségnek, például a cigányoknak.
Ajánlom figyelmedbe ezt az egyperces reklámfilmet: [link]
Nem egészen értem mi a jelentősége a verekedéses kérdésednek. Szerintem senki ne verekedjen. Ha megtámadnak és komolyan fenyegetik a fizikai épségemet, akkor ellenállok és szembeszállok a támadóval a nemétől függetlenül.
Ha csak komolytalan agressziólevezetésről van szó, pl. összeszólalkozás után, akkor egy férfia barátomnak lehet hogy behúzok egy zsibbasztót, de egy nőnek nyilván nem. Kultúránk része, hogy a nőkkel gyengéden bánunk, amikor férfi-nő kapcsolati szituációkban vagyunk.
Szakmai, üzleti helyzetekben nyilván jobb, ha nem befolyásol a tárgyalópartner neme. Azért, mert nő, még nem kell kesztyűs kézzel bánni vele, mármint ami a verbális, intellektuális küzdelmet illeti pl. egy jobb ár kialkudásakor.
Én azt nem értem, hogy hol írtam azt, hogy hiszek a statisztikáknak meg a szakértőknek.... Ez személyes tapasztalat, ma megkérdeztem még pár ismerősömet és ők is úgy látják mint én. Hozzáteszem nők voltak.
Nálunk a családban édesapám egyszer kiabált anyámmal, azóta nem, anyám a sarkára állt és kész.
De nem értem komolyan. Ezt sem:
"Ha csak komolytalan agressziólevezetésről van szó, pl. összeszólalkozás után, akkor egy férfia barátomnak lehet hogy behúzok egy zsibbasztót, de egy nőnek nyilván nem. Kultúránk része, hogy a nőkkel gyengéden bánunk, amikor férfi-nő kapcsolati szituációkban vagyunk. "
Mi az, hogy a kultúra része? Pont ez amit nem értek, hogy sokan pl. erre azt mondják, hogy jajj ezt lehet miért ne lehetne. Ha egyszer mindenki egyenrangú akkor mi az, hogy másnak elnézünk valamit? Lehet csak én látom rosszul, de azért itt más problémák is vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!