Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Bennem van a hiba? (feminizmus)

Bennem van a hiba? (feminizmus)

Figyelt kérdés
Most olvastam egy feminizmussal kapcsolatos kérdést. Nem értem, hogy egyáltalán mi értelme van a feminizmusnak. Szerintem a nőknek egyáltalán nincs kevesebb joguk mint a férfiaknak és lenézve sincsenek, egyenrangúak a férfiakkal. vagy csak én látom ilyen derűsen a dolgokat?
2012. jún. 26. 23:37
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Mellesleg kíváncsi lennék másban is a véleményetekre:

Egyszer egy rádiós beszélgetésben egy feminista beszélt. Azt mondta, hogy egy nőt semmilyen körülmények között nem lehet megütni. A riporter megkérdezte, hogy akkor se ha pl. egy nő megtámad egy férfit? A nő azt mondta akkor sem.

Nyilván kevés az ilyen eset, de rengeteg férfit vernek nők. Volt olyan eset is, hogy a nő belevágta a konyhakést a párjába a férfi meg felhívta a mentőket, hogy véletlenül beleesett a késbe.

Szóval ezt sem értem amúgy.

2012. jún. 27. 18:43
 12/17 anonim ***** válasza:

Igen, valóban annyira jó társadalmi háttérrel rendelkezel, hogy ez számodra furcsa. Becsüld meg a helyzetedet, de fontos, hogy tájékozódj arról, mi történik a "burkon" kívül. Tényleg nem értem miért nem hiszel annak, amit szakértők, egyetemi oktatók, kutatók, újságírók leírnak. Az internet tele van erről információval.

Természetesen sokkal jobb a nők helyzete, mint 30, 50 vagy 100 évvel ezelőtt. Ezt senki sem vitatja. Általánosságban azt is el lehet mondani, hogy a nőknek átlagosan jobb a helyzete, mint néhány kisebbségnek, például a cigányoknak.

Ajánlom figyelmedbe ezt az egyperces reklámfilmet: [link]

Nem egészen értem mi a jelentősége a verekedéses kérdésednek. Szerintem senki ne verekedjen. Ha megtámadnak és komolyan fenyegetik a fizikai épségemet, akkor ellenállok és szembeszállok a támadóval a nemétől függetlenül.

Ha csak komolytalan agressziólevezetésről van szó, pl. összeszólalkozás után, akkor egy férfia barátomnak lehet hogy behúzok egy zsibbasztót, de egy nőnek nyilván nem. Kultúránk része, hogy a nőkkel gyengéden bánunk, amikor férfi-nő kapcsolati szituációkban vagyunk.

Szakmai, üzleti helyzetekben nyilván jobb, ha nem befolyásol a tárgyalópartner neme. Azért, mert nő, még nem kell kesztyűs kézzel bánni vele, mármint ami a verbális, intellektuális küzdelmet illeti pl. egy jobb ár kialkudásakor.

2012. jún. 27. 19:48
 13/17 anonim ***** válasza:
(Ja és a női körülmetélés nem higiéniai okból történik, úgy látszik erről fogalmad sincs. A nőket egyes afrikai országokban azért "metélik körül", hogy ne tudják élvezni a szexet. A körülmetélés szó tulajdonképpen nem is megfelelő, mert a csikló eltávolításáról van szó, ami a férfiaknál kb. a makk eltávolításával lenne egyenértékű. A női "körülmetélés" sokkal inkább csonkolás. A férfiak esetében a körülmetélés pusztán higiéniai és/vagy esztétikai szerepet játszik, a pénisz funkcionalitását és az érzetet nem befolyásolja.)
2012. jún. 27. 19:51
 14/17 A kérdező kommentje:

Én azt nem értem, hogy hol írtam azt, hogy hiszek a statisztikáknak meg a szakértőknek.... Ez személyes tapasztalat, ma megkérdeztem még pár ismerősömet és ők is úgy látják mint én. Hozzáteszem nők voltak.

Nálunk a családban édesapám egyszer kiabált anyámmal, azóta nem, anyám a sarkára állt és kész.

De nem értem komolyan. Ezt sem:

"Ha csak komolytalan agressziólevezetésről van szó, pl. összeszólalkozás után, akkor egy férfia barátomnak lehet hogy behúzok egy zsibbasztót, de egy nőnek nyilván nem. Kultúránk része, hogy a nőkkel gyengéden bánunk, amikor férfi-nő kapcsolati szituációkban vagyunk. "

Mi az, hogy a kultúra része? Pont ez amit nem értek, hogy sokan pl. erre azt mondják, hogy jajj ezt lehet miért ne lehetne. Ha egyszer mindenki egyenrangú akkor mi az, hogy másnak elnézünk valamit? Lehet csak én látom rosszul, de azért itt más problémák is vannak.

2012. jún. 27. 23:15
 15/17 anonim ***** válasza:
A verekedésről: A kultúránk része, hogy nem verekszünk, és főleg nem bántjuk a gyengébbet. Akár nő, akár férfi. Ha egy erősebb testalkatú nő veri a férjét (volt rá példa), akkor ugyanúgy visszaél a testi erejével, és ugyanúgy undorító módon viselkedik, mint egy agresszív férfi. Csakhogy legtöbbször fordította felállás, és rengeteg nő lesz családi erőszak áldozata. Ezek sokszor nem is derülnek ki. Alsó hangon minden tizedik nőt ütöttek már meg komolyabban otthon. Sajnos ez iskolázottságtól, anyagi háttértől független, minden rétegben vannak olyanok, akik szerint "az asszony verve jó". Az, hogy te nem találkoztál ilyenekkel, azt jelenti, hogy szerencséd van. Beszélgess el egyszer egy családsegítőssel, vagy akár csak egy egyszerű tanárral erről. Meglepő dolgokat fog mesélni.
2012. jún. 28. 00:11
 16/17 A kérdező kommentje:
nem tudom.. igazából úgy érzem, hogy a feminizmus meg a családon belüli erőszak két külön dolog. A feminizmus a nők jogairól szól, a bántalmazás meg nem arról. Szerintem ez két külön dolog igazából.
2012. jún. 29. 15:46
 17/17 anonim ***** válasza:
Bocsánat, de hogy a francba lenne két külön dolog!? Ez az egyik legalapvetőbb emberi jog, hogy ne bántsanak se testileg, se lelkileg. Vagy ha igen, akkor jogod legyen segítséget kérni, a bántalmazót pedig el kell ítélnie a bíróságnak. Nemcsak erről szól a feminizmus, de ez is fontos része.
2012. jún. 29. 22:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!