"Meik" helyesírási hiba idegesít a legjobban?
mindíg, lessz, wok (=vagyok)
Vagy amikor vki képtelen vesszővel vagy akár ponttal elválasztani mondatait ami miatt én képtelen vagyok értelmezni hogy mit is akar és ugyanez vonatkozik a kérdőjelre is mert úgy vettem észre újabban nagy divat kérdést feltenni kérdőjel nélkül ilyen esetben nem tudom hogy az illető kijelenteni akar vagy kérdezni
Ráhibáztál. Éppen ez a meik.
Meik tejafalyta a kedvencedd?
Amikor egy tagmondat közepére, vesszőt tesznek.
(Kasszától való távozás után, reklamációt nem fogadunk el.)
Akkor már inkább ne tegyenek egyet se sehová.
meg-e lehetne-e kérdezni-e...?
Miért nem egyértelmű, hogy hova való az -e????
A cmabrigde-i etegyemen kéüszlt tnuamálny áítllsáa sznreit a szvkaaon bleül nincs jlneestőgée annak mkénit rdeeözndenk el a btűek: eygeüdl az a fntoos, hgoy az eslő és az uolstó betű a hlyéen lygeen; ha a tböbrie a lgnoeyabb özeássivsazsg a jleezmlő, a sövzeg is tleejs mrtébéekn ovasalthó mraad. A jnleeésg mgáayzrataa az, hgoy az erbemi agy nem eyedgi gtüeket, hneam tleejs sazakvat ovals.
Íme a bzoínytéik. Úhygoyg tnseseek mkneit bkébeén hyagni a hleysesáríi fmonisáokgkal.
Nálam az ilyen grammatikai malőrök és nyelvjárások verik ki a biztosítékot;
Elbírnád neki mondani? -> Elmondanád neki?
Hagy menjen! - > Hadd menjen!
Látott valaki ettől szebb lányt? -> Látott valaki ennél szebb lányt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!