Mi a kedvenc helyesírási hibád, amiket az emberek követnek el neten tudatlanságból? :D
léci= légy szíves
kenyem= kenem
juk=lyuk
aggyá=adjál
de a legaranyosabb: mandula kövem van
muszály
nemtudom (így egybe)
nemakarok
mejik
ma olvastam egy jót egy kép alatt
"jóképlet"
gondolom matektanár volt :D
Engem a -val, -vel megfelelő formája helyett az -al, -el használata tud kiakasztani. Például 10%-kal helyett 10%-al olcsóbb, 50-nel helyett 50-el ment a kocsi, stb.
Plusz az írásjelek teljes hiánya, amikor se pont, se vessző nincs.
Épp ma gondolkoztam ezen, engem lényegében az összes hiba zavar. Ráadásul olyan durva helyesírási hibákat tudnak elkövetni az emberek, hogy az ész megáll!
Hirtelen nem tudom, mit emelhetnék ki (+ már említettem, hogy engem mind zavar :D). Az tud még idegesíteni, ha valaki rosszul használja a -ban, -ben, -ba, -be végződéseket.
Pl. "megyek iskolában" vagy "a boltba láttam rózsaszín zsebkendőt". Leginkább az utóbbi zavar, pláne amikor ismerkedésnél folyamatosan így beszél valaki. Nyilván nem kell kifejtenem, mennyire vonzó tud lenni...
Az is zavaró, amikor az illető neve elé tesznek egy "a" betűt. Pl. "Tegnap átjött a Peti."
Nem épp helyesírási hiba, de épp most olvastam egy videó alatt az alábbi kommentet:
"El sem hiszem, hogy ilyen szarság ment anno a tv-ben... Folyton ezt kellett kerülgetni, meg a többi ilyen baromságot... Most meg a Telejósda éli fényéveit... '-.-"
Éli fényéveit?!
Ti meg mernétek mondani ilyen embernek, hogy a fényév hosszmértékegység (nem pedig időtartam)?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!