Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek Goethéről...

Mi a véleményetek Goethéről és Mozartról? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

Most nem mint "géniuszokról",mint a költőről és a zeneszerzőről, hanem, mint emberekről, mi a véleményetek? Mit olvastatok, hallottatok róluk? Milyen volt a jellemük, a stílusuk, a modoruk, milyen kapcsolatban álltak családjukkal,"kollégáikkal"?Mit tudtok szerelmeikről, barátaikról, ellenségeikről?

Előre is köszönöm azoknak, akik válaszolnak. :))

2012. jún. 25. 19:06
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:

Előző.

Semmi baj-örülök neki. :)))

2012. júl. 10. 20:19
 12/24 anonim ***** válasza:
Rendben, mert akkor jó. :)
2012. júl. 11. 00:37
 13/24 A kérdező kommentje:

e.: 9/12

Tudom,csak rosszul fogalmaztam.-de azért kösz.

2012. júl. 11. 19:22
 14/24 anonim ***** válasza:

Goethe-ről nem sokat tudok, de az alapján, amit hallottam, olvastam róla, érdekel az élete, személyisége.

Mozart valahogy mindig is taszított, mert tudom, hogy volt neki valami fenék- és kakifetisizmusa, meg mindenféle visszamaradottságai. Olvastam róla egy cikket, hogy őt mennyire szórakoztatta a tabunak számító végbélre való utalgatás, erről valami zenét is írt külön, meg állandóan ilyen tartalmú levelekkel zaklatta a nőket. Engem ez visszataszít. Ahogy egyébként az is, hogy életében hagyták éhenhalni, ma meg az osztrákok világra szóló üzletet csinálnak a nevéből. Most voltam a lakóházában Salzburgban, és abban a múzeumban se volt sok anyag róla. Egy képet se láttam. Volt minden az apjáról meg a családtagjairól, de róla magáról nem sok minden.

2012. aug. 2. 16:43
 15/24 A kérdező kommentje:

előző: "életében hagyták éhenhalni, ma meg az osztrákok világra szóló üzletet csinálnak a nevéből."

Ez azért tényleg fura.

2012. aug. 2. 17:01
 16/24 anonim ***** válasza:

Ilyen gyönyör hallatán ki a fenének jut eszébe a kaki- meg végbélfetisizmusáról agyalni? http://www.youtube.com/watch?v=0mYUMctFm60 Mindenkinek vannak titkolt vágyai, snnél szerintem még sokkal durvábbak is, csak ő ki is mondta.

Kis túlzással felőlem gyilkos is lehetett volna, nincs olyan zeneszerző, aki a közelébe érhetne.

2012. aug. 2. 17:20
 17/24 anonim ***** válasza:
Egyébként ez az állítólagos végbélfetisizmus érdekes. olvastam, hogy utólag egy tudós próbál rájönni egyes hírességeknek milyen bajuk lehetett, és Mozartról állítja, hogy XY betegsége volt (bocs, én nem tudom a nevét), aminek része, hogy imád csúnyán beszélni, és ilyen dolgokat mondani.
2012. aug. 3. 03:22
 18/24 A kérdező kommentje:

17/17

Tourtette-szindrómája volt.(Nem biztos, hogy helyesen írtam.)

2012. aug. 4. 19:35
 19/24 A kérdező kommentje:

16/17

"Kis túlzással felőlem gyilkos is lehetett volna, nincs olyan zeneszerző, aki a közelébe érhetne."

Akkor figyelmedbe ajánlom Walter Sickertet a festményeivel együtt.Ő a legújabb (és legesélyesebb) Hasfelmetsző Jack gyanúsított. :)))

2012. aug. 4. 19:37
 20/24 anonim ***** válasza:
Köszi a tippet, megnézem!
2012. aug. 5. 11:50
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!