Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hogy szóljak neki? Miért nem...

Hogy szóljak neki? Miért nem érdekel vkit ennyire a higiénia? Nektek van hasonló ismeretetek?

Figyelt kérdés

Szóval az a helyzet, hogy van egy rokonunk. Ő sokszor szokott jönni, de így hetekre, mert messze lakik. Ez eddig oké.

De!

Nincs igénye a higiéniára, ezalatt azt értem hogy jó ha 1 héten 1-szer fürdik, nem használ dezodort sem, se semmilyen spray-t. Nagyon irritál már a szag nem csak engem, de édesanyámat is.

Hogyan lehet (akár burkoltan) megmondani, hogy azért figyeljen oda magára?

(most olyan kommenteket pls ne hogy "szia fürödj meg!" meg hasonlók....)

Nektek van hasonló történetetek, vagy ismertek hasonló embereket?

Miért van az, hogy egyeseknek ennyire nincs igényük a higiéniára? Vagy őket ez nem is zavarja?

2012. jún. 24. 23:20
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
Jah és a fogmosás sem az erőssége.....
2012. jún. 24. 23:23
 2/13 anonim ***** válasza:
86%

Nekem is van egy ilyen rokonom, egyszerűen igénytelen, azt vallja, hogy az embernek kell, hogy legyen egy egészséges testszaga (ezt a büdös izzadságszagra érti...), és elítéli a dezodort használókat, mert hogy az káros az ózonrétegre. :)

Őt nem zavarja a szaga, és nyálasnak tartja azokat, akiket igen.

Talán úgy szólhatnátok neki burkoltan, hogy megmondjátok neki, hogy mások összesúgtak a háta mögött, hogy szaga van, meg nevettek rajta.

2012. jún. 24. 23:27
 3/13 A kérdező kommentje:

Ez oké, de kijelentette egyszer h ő neki ez a szokása, és h legalább vizet nem pazarol....ráadásul izzadékony típus :S ... de tényleg nagyon erős testszaga van, már nem csak a közvetlen környezetében lehet érezni....

És ha nem használ a szép szó?? Ki nem zárhatjuk mert anyum nagyon jószívű de hát.....:S

2012. jún. 24. 23:29
 4/13 anonim ***** válasza:
92%

hát esetleg ilyesmi duma: huhh, nagyon meleg van. Te nem izzadtál le? Egy percig sem bírom tovább fürdés nélkül, olyan izzadságszag van..

Fogmosásra: Bocsi de mintha lenne valami a fogaid közt. Mákosat ettél?

Sajnos vannak ilyen igénytelenek:S

5/13 anonim ***** válasza:
89%
Nyíltan, egyenesen leülni vele és megmondani, elsszíves nyáron napi 1szer letusolni és reggel-este, de minimum este fogat mosni és dezodort használni, mert BÜDÖS. otthon úgy bűzlik, ahogy neki tetszik, de ha már hozzátok jön, kezdjen valamit magával vagy inkább hanyagoljátok egymást.
 6/13 anonim ***** válasza:
89%

Hát Nálatok lakik, egyszerűen mondjátok meg neki, hogy nálatok mi a házirend. Nálam is feljődés eredménye, de ha jön valaki, és nem látszik a viselkedésén, hogy természetes a számára, megmondom, hogy az előszobában le kell venni a cipő t, hányas papucsot adjak, és kezet kell mosni, kap saját kéztörlőt. És mindent megmondok neki, hogy itt ez a házirend és kész. az emberek elfogadják az ilyet, semmi gond.

Voltam magánlakásban oktatasi foglalkozáson, és ott is megmondták, hogy ezt és ezt a helyiséget lehet használni, ide meg oda tilos bemenni. Ennyi.

2012. jún. 24. 23:31
 7/13 anonim ***** válasza:
73%
ha nem használ a szép szó, én bizony hoznám a slaggot, és ahányszor elmenne mellettem ráfújnám a dezodort vagy légfrissítőt..
2012. jún. 24. 23:32
 8/13 anonim ***** válasza:
79%
Ha ajándékot adtok neki, az legyen mindig szappan, tusfürdő, sampon és fogkrém! Hátha megjön a kedve!
2012. jún. 24. 23:32
 9/13 anonim ***** válasza:
93%

Az igazság az,hogy a saját izzadságunkat és szájszagunkat nem igazán érezzük meg. Ezért nem is zavarja a rokonodat,mert nem érzi.

A legnagyobb gond az,hogy az emberek nem mernek szólni,mert "jaj mi lesz ha megmondom?"

Pedig meglehet mindent mondani kulturáltan,emberi hangon is.

Nyugodtan meglehet mondani a rokonnak hogy

-"Pista bácsi! Ne haragudjon,de itt egy törülköző,legyen olyan kedves zuhanyozzon le,mert erős izzadságszaga van,és igen kellemetlen.

Fogkefét is tettem ki,menjen nyugodtan zuhanyozzon. A vízzel ne foglalkozzon,hogy mennyi fogy vagy sem."

Ennyi.. Tudod néma gyereknek az anyja sem érti a szavát..Ha nem szóltok,akkor honnan a fenéből tudja a rokon,hogy titeket zavar az izzadsága??

2012. jún. 25. 00:29
 10/13 anonim ***** válasza:
75%

volt 1 hasonló rokonunk, megmondtuk szépen neki, ő is így érvelt, hogy "kell legyen egészséges testszag" stb.

csak az segített mikor egyszer egy esküvőn megszólalt a 6éves unokaöcsém mindenki előtt, hogy "büdös vagy b+"

azóta, mintha többet fürdene :D

2012. jún. 25. 00:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!