Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Jogos vagy jogtalan a felhábor...

Haramia kérdése:

Jogos vagy jogtalan a felháborodás?

Figyelt kérdés

Sorházban lakunk 1 éves kisfiammal, az utcafront felőli elsőben. Mellettünk három másik család él, mindenhol 2-3 gyerek. Mivel mi vagyunk az elsők így előttünk el kell haladnia annak, aki jön-megy otthonról. Ezzel még nem is lenne problémám, csakhogy a szomszéd gyerekek valamiért mindig este nyolckor árasztják el az udvart, és fél 10ig- 10ig meg a rohangálás, labdázás, kutyakergetés, sikoltozás stb...Nálunk este nyolckor már fürdés van, fél kilenckor pedig fekvés LENNE, mivel kisfiam akármilyen fáradt, nem tud elaludni a hangzavar miatt. Ha mégis sikerül 5 perc múlva visszasír a kutyaugatásra, a kiabálásra. Mivel a játék az egész udvaron megy, tehát előttünk is, és ebben a hőségben nyitva vannak az ablakok, így hatalmas a zsivaj. Ti szólnátok ezért a szomszédoknak? és ha igen hogyan? Nem akarok vitát velük, de szerintem este 9kor már nem feltétlen kellene kint játszaniuk a 3-6 év körüli gyerekeknek, vagy ha mégis hát megtehetnék, hogy csak a saját területükön...Nagyon bosszant, hogy a kisfiam nem tud elaludni nyugalomban, illetve nekem is jól jönne még az a pici szabadidő fél9től- 10ig, ami most altatással telik...

Várom a véleményetek!

2012. jún. 22. 11:01
 1/8 anonim válasza:
87%

Szerintem mindenképpen kérd meg a szomszédokat, hogy legyenek rátok tekintettel amíg ilyen kicsi a kisfiad.

Ha ez után sem változik, akkor nem tudsz mit csinálni. Nektek kell alkalmazkodni, mert a vita jót nem szül.

Mi az alattunklévőt kértük meg, hogy ne cigizzen anyit a teraszán. Nem jött neki össze... Így kénytelenek voltunk légkondicionálót szereltetni be mindkét szintre és azóta minden nap szellőztetek amikor dolgoznak aztán kapcsolom is be a légkondit, hogy ne forrjunk fel ebbe a melegbe csukott ablaknál.

2012. jún. 22. 11:10
 2/8 anonim válasza:
100%

Nehéz ügy, ebben a hőségben mi is kint vagyunk a kertben este 1/2 8-8-ig a majd' 2 éves lányunkkal, igaz, saját kert. Ő is a korai alváshoz van szokva, de mi tetőtérben vagyunk, és még este 9-kor is 32 fok volt idebent. A melegtől nehéz aludni vagy bent lefoglalni a gyerekeket. Amikor felhozom, mi is nyitott ablaknál vagyunk, az utcáról az összes szomszéd behallatszik, az esti kutyasétáltatók, autók, stb. Szerencsére az én lányom, ha fáradt, akkor el tud aludni.

Talán megkérheted őket arra, hogy lehetőség szerint a saját házuk előtt játszanak, mert nektek más a napirendetek és szeretnéd nyugodtan letenni aludni a kisfiadat, de azt semmiképpen sem hoznám fel, hogy egy kisgyereknek/gyereknek szerinted hány órakor lenne ágyban a helye, mert mindenki úgy neveli a gyerekét, ahogy akarja, ráadásul nyár van és hőség.

2012. jún. 22. 11:10
 3/8 anonim válasza:
100%
hát, eggyüttérzek veled. mi társasházban lakunk ahol mindeki kiabál a folyosón a lépcsőházban este 10-11 ig. ja, jó ha nem részegek. na ez kicsit más mondjuk.előttünk egy játszótér van focipályával ami lényegében az ablak alatt van így értem ezt a gondodat is. szerintem szólhatnál óvatosan, mert ha durva leszel annál jobban teszik majd ezt. amúgy ilyen korú gyerekeknek már nem kéne ott lenni. ez valószínű szülői kényelmesség, mondván addig sem kell altatni és foglalkozni vele bent, ja meg hogy jól lefárad. nekem felvetné azt a kérdést, ha utána mennek be akkor kezdenek fürdeni és vacsinzi? amúgy vannak bizonyos társasházi törvények amit szerintem betartatni lehetetlenség, mert mindig akadnak akik leszarják. mint nálunk. óvatosan beleszőve azért mondogathatod nekik, hátha megértik kicsit, hisz az ő gyerekeik is voltak kissebbek.
2012. jún. 22. 11:11
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Mindenképp beszélj velük, mond meg hogy a te gyermeked ilyenkor már alszik és sokszor felkeltik.

Jogos a felháborodásod, ezt mindenképp beszéld meg velük, este 10-kor már az enyém sem szaladgál kint az udvaron, pedig még fenn van.

2012. jún. 22. 11:12
 5/8 anonim ***** válasza:
64%
Teljesen mindegy, hogy neked van-e gyereked, vagy hogy az övéké hány éves, nyár vagy tél van, itt vagy ott laktok, én úgy tudom, hogy akár mit is csinálsz 9 óra után csöndesen kell csinálni. Én falun lakom, nálunk így van, de pl Olaszországban is ki van írva az apartman oldalára, hogy 9 után csöndesen. Ezt azért találták ki, hogy aki normális időben fekszik le aludni, tudjon pihenni. Nyugodtan szólj nekik!
2012. jún. 22. 11:22
 6/8 anonim ***** válasza:
87%
Én azt gondolom, hogy átmész és szépen megkéred, hogy legyen kis figyelemmel rátok. Csak szépen, mosolyogva. Ha nekiesel, vagy szóvá teszed, hogy ők meddig vannak, azt már támadásnak veheti. De én magamból kiindulva azt gondolom, hogyha valaki normális hangnemben szólna, hogy az ablaka alatt ne rohangáljon a gyerekem és a kutyám este 8 után, azért figyelnék, hogy ez így is legyen.
2012. jún. 22. 11:38
 7/8 anonim ***** válasza:

Az aki este 10kor még rohangáltatja a gyerekeit más háza előtt is, nem biztos, hogy változtatni fog ezen, csak mert a szomszéd kedvesen megkéri. Nem veled van gond, jogos persze a felháborodás, de azok a szomszédok tudják, hogy neked kicsi gyereked van és ha 9 körül nem vagytok kinn, akkor gondolhatja hogy nem römiztek, hanem már pihenő idő van, tehát szólhatna a gyerekeinek.

Szorítok neked, hogy ne süket fülekre találj!

2012. jún. 22. 12:15
 8/8 anonim válasza:

nehéz dolog, mert tényleg az van, hogy nyilván gondolják, hogy ti már pihentek de még sem vesznek vissza, tehát nem biztos, hogy tekintettel lesznek rátok azután, hogy megkéred őket.

talán az lenne a legjobb, hogy egyik este mikor az ablakotok alatt játszotok lemész, kicsit kimerült arccal, hogy ne haragudjanak, egy órája altatod a gyerekedet mert nagyon fáradt, de mindig felébred a gyerekzsivajra mert így vágyna ki, nem tennék meg, hpgy kicsit arrébb játszanak?

és hátha utána is eszükbe jut majd esténként :)

2012. jún. 22. 13:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!